Stockholm
+46 8 545 899 30
Göteborg
+46 31 15 73 00
Malmö
+46 40 12 38 10

Aktuella uppdrag

Nyheter

Dagens Opinion: Kommunikatörernas vd blir rekryterare

17 oktober, 2017

http://www.dagensopinion.se/kommunikat%C3%B6rernas-vd-blir-rekryterare

Dagens Media: Cecilia Schön Jansson till Bohmans nätverk

https://www.dagensmedia.se/kommunikationsbyraer/cecilia-schon-jansson-till-bohmans-natverk-6876431

Resumé: Cecilia Schön Jansson till Bohmans Nätverk

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/10/09/cecilia-schon-jansson-till-bohmans-natverk/

Jan Berkö i Resumé Insikt

19 april, 2017

Om rekryteringsannonsers trovärdighet och resebranschen på 90-talet.

Läs artikeln här »

Bohmans i Almedalen

12 september, 2016

Se filmklippet här »

Vi frågar Jonas Andersson vad man ska tänka på inför intervjun

10 februari, 2016

Jonas Andersson, vd på Brand Union, bjuder på tips inför anställningsintervjun: ”Det största misstaget är att som kandidat ägna sig åt att presentera sig själv i kronologisk ordning – fokusera istället på att ställa frågor. De man anställer är alltid personer som fokuserar på att driva en dialog istället för att prata om sig själva.”

Se filmklippet här »

TV4 Nyhetsmorgon – Är du över 35 år? Då har du svårare att få jobb

3 februari, 2016

Från TV4 Nyhetsmorgon i dag: Vår vd Erik Haglöf pratar om fördomar i arbetslivet tillsammans med Seth Påhlsson och Jonas Nilsson från reklambyrån Thrilled.

Se programmet på TV4.se här »

Vi frågar Björn Rietz vad man ska tänka på när man gör sitt CV?

5 februari, 2016

Björn Rietz, Creative Director på RIETZ, bjuder på CV-tips: ”Undvik alla floskler och klyschor i ditt personliga brev, var istället uppriktig. Börja med att medge en brist – det skapar förtroende när du beskriver vad du är bra på. Och inför intervjun: Var påläst, både om företaget och de personer du ska träffa. Det visar att du är angelägen om att få jobbet.”

Se filmklippet här »

Erik Haglöfs krönika i Resumé 4 februari: Tänk tvärtom och ge dig ut i världen

I en tid när röster höjs för att tajta till Sveriges gränser – tänk tvärtom: att du vill ut i världen. Du är inte flykting, men har en dröm om ett bättre liv i ett annat land, skriver Erik Haglöf, vd på Bohmans Nätverk.

Läs artikeln här »

Beaconomist: UXare – hans specialitet

3 februari, 2016

Beaconomist uppmärksammar att vi kopplar greppet om arbetsmarknaden inom User Experience: ”Vi på Bohmans fortsätter att utveckla och etablera rekryteringen inom UX och kommer även ta ett tydligare kliv mot tekniska roller kopplat till användarupplevelse och webben” säger Kristian Vång, som klivit upp till en tjänst som Head of Tech & eRecruitment.

Läs mer här »

Gomorron Sverige – debatt om åldersdiskriminering

17 september, 2015

Erik Haglöf gäst i Gomorron Sverige i ett samtal om åldersdiskriminering. Spola till kl 07:25.

Se programmet på SVT Play här »

Resumé: Bohmans bildar globalt nätverk

5 januari, 2016

Resumé uppmärksammar att vi på Bohmans bildar det globala rekryteringsnätverket Talent Territory, som blir ett av världens största inom marknad, kommunikation och digitala tjänster. ”Våra uppdragsgivare och kandidater verkar på en alltmer global arbetsmarknad. Det väsentliga är din kompetens, personlighet och dina färdigheter – inte vart du kommer ifrån eller bor”, säger vår vice vd Erik Myrhage

Läs mer här »

Dagens Opinion: Bohmans bildar globalt rekryteringsnätverk

Dagens Opinion uppmärksammar bildandet av det globala rekryteringsnätverket Talent Territory, som Bohmans Nätverk initierat i samarbete med sina internationella partners. Nätverket blir ett av världens största inom marknad, kommunikation och digitala tjänster. ”Vi kände att kunderna efterfrågar internationella kandidater allt mer. Även kandidaterna är mer öppna för att söka sig till andra länder och göra karriär”, säger vår vice vd Erik Myrhage.

Läs mer här »

3 snabba frågor med Yvonne Sörensen, vd på Stureplansgruppen Hotels & Resorts, tidigare vd för Berns

14 januari, 2016

Yvonne medverkar även i vår podcast Bohmans ledare i avsnittet som handlar om normer, fördomar och stereotyper på arbetsplatsen.

Varför tror du att det på så många ställen jobbar samma typ av människor?

Jag tror det är en enkel väg att gå, att omge sig med människor som liknar varandra. Men jag tror inte det är en bra lösning, mångfald ger bättre resultat. Man måste titta på vad det är – användare eller kund som ska ha produkten eller lösningen och ser man på samhället i stort så har vi en mångfald. Det måste även företagen spegla, såklart. Det finns undersökningar som visar att företag som har hälften kvinnor i styrelsen är mer lönsamma, så mångfald handlar till stor del även om lönsamhet.

En anekdot jag även delade med mig av i podden är när vi öppnade restaurangen Nosh and Chow på Norrlandsgatan. På pressvisningen berättade jag bland annat om vår meny som bestod av mat från olika världsdelar. Efter dragningen kommer det fram en journalist och frågar om vi också hade anställt personal efter länderna som maten representerar. Jag var helt oförstående inför frågan och förklarade för journalisten att det är så här vårt samhälle ser ut, att den personal du ser här speglar samhället utanför. Jag tror hon blev lite generad, men det var ju en sådan dum fråga.

Vad tror du är den starkaste framgångsfaktorn om man vill börja rekrytera mer medvetet utifrån mångfald?

Man måste ha ett öppet sinne! Jag tror det är bra om man har erfarenhet av det sen innan, det kan vara svårt att komma över sin osäkerhet och göra det första gången. Jag tror det tyvärr finns en väldig rädsla, men man måste våga öppna ögonen och öronen och komma ihåg att det är positivt och något som gynnar företaget.

Har du något bra CV-tips?

Försök att inte vara för nervös vid intervjun, det är heller inte så farligt att vara rolig i sitt personliga brev och till sist: försök inte vara någon du inte är. Våga vara dig själv!

Vi frågar Erik Modig varför det ofta jobbar samma typ av människor på många arbetsplatser

30 december, 2015

”Idag är folk stressade. Man väljer den smidiga lösningen, att ta någon som är ungefär som en själv.”

Se filmklippet här »

 
 

Copyright 2015

Bohmans Nätverk

Pictures by Getty Images

Sitemap