Analyst, Nordic

På Warner Music Sweden är vi stolta över att vara ett hem åt nya talanger, blivande stjärnor samt legendariska artister och band. Vi tillhör globala Warner Music Group som finns i över 50 länder och är världens största privatägda musikbolag. Warner Music Sweden är ett av Sveriges ledande skivbolag, där musiken och artisterna alltid står i centrum. Vi som jobbar här är ett team passionerade musikälskare bestående av kreatörer, A&R:s, marknadsförare, relationsbyggare, jurister och ekonomer. Vi jobbar för att sprida "det svenska musikundret" globalt.

Vi söker nu en självgående, analytisk och nyfiken Analytiker som brinner för konsumentbeteende och vill, utifrån data och statistik, förstå och kunna förklara varför en låt blir en hit.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Analytiker är du experten som, genom avancerad analys av kunddata och användarbeteende identifierar de trender och den dynamik som driver konsumtion av musik. I arbetet ingår även att mäta effekterna av marknadsföring och kampanjer, och härleda dem till användarbeteende. Du kommer att få användning av din kreativitet och initiativförmåga för att hitta nya sätt att matcha våra artister och låtar mot användare av streamingtjänster. Lyckas du, ges möjlighet att påverka det inre arbetet och beslutsfattandet. Det huvudsakliga målet med rollen är att knäcka koden kring användarbeteende för att att möjliggöra nästa hitlåt och att upprätthålla Warner Music Groups starka katalog och innehåll.

Rollen är baserad i Stockholm med fokus på den nordiska marknaden och är en del av det Europeiska R+A (Research + Analysis) inom Warner Music Group. Du kommer jobba tätt med de lokala marknadsavdelningarna i Norden samt försäljning och affärsutveckling för att tillsammans identifiera trender och bakomliggande dynamik som driver konsumtion av musik. Du rapporterar direkt till Europachefen för R+A och indirekt till den Nordiska kommersiella chefen som även kommer vara din dagliga kontakt.

Dina primära arbetsuppgifter är att:

 • Vara specialisten inom Norden inom det europeiska analytikerteamet, Research and Analysis (R+A)
 • Proaktivt stödja de nordiska marknadsavdelningarna genom att presentera analyser, nya insikter och ge rekommendationer på förbättringsmöjligheter.
 • Nätverka och samarbeta med nyckelpersoner i de lokala affärsområdena Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn och vara den självklara person de kontaktar för att ta del av de senaste insikterna.
 • Följa marknadsutvecklingen, initiativ och innovationer i musikbranschen.
 • Samverka med företagets analytiker i Europa för att optimera lokala strategier och skapa enhetlighet inom företaget
 • Kommunicera idéer och insikter till ledande befattningshavare för att säkerställa bästa resultat
 • Ge marknadsföringsteam vägledning genom att utveckla en grundlig förståelse för streamingtjänster som Apple Music och Spotify.
 • Hantera olika ad hoc-förfrågningar och stötta projekt.

Som person är du:

 • Resultatorienterad
 • Stark analytiker och problemlösare
 • Kommunikativ, social och nätverkande
 • Entusiastisk, självgående och engagerande

Din bakgrund

Du har troligtvis högskolexamen (t.ex. ekonomi, teknik, matematik/statistik) och jobbat några år i en liknande roll inom en produkt, BI, eller marknadsavdelning. Kunskap i Tableau är fördelaktigt och SQL nödvändigt. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Du har en gedigen passion för musik och använder streamingtjänster dagligen.

 

Stämmer beskrivningen in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan via länken. I den här rekryteringen samarbetar Warner med Bohmans Nätverk. Har du frågor eller funderingar - kontakta Anders Welin på anders.welin@bohmans.com / 070 – 633 21 37 eller Gustaf Setterblad på gustaf.setterblad@bohmans.com / 070 – 912 46 18. 

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

+46706332137

Liknande jobb