Ansvarig Extern kommunikation

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001, har idag över 660 000 kunder, ca 320 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Ansvarig Extern kommunikation till ICA Banken

Vill du verka i en bransch som genomgår en stor förändring och på en bank med stora tillväxtplaner? Då har vi en spännande roll på enheten Varumärke & Kommunikation där du ska säkerställa att ICA Banken är synlig på marknaden. Det är en viktig roll där du är drivande och samordnande av all vår externa kommunikation samt arbetsleder enhetens kommunikatörer i det dagliga arbetet. Denna tjänst är stationerad på ICAs huvudkontor i Solna. Du rapporterar direkt till marknadschefen.

Arbetsuppgifter

Du får en bred roll (både strategisk och operativ), och ansvarar för att starta upp, driva och genomföra kommunikationsinitiativ för att utveckla ICA Bankens varumärke på lång och kort sikt.

Du blir ansvarig för utformning och planering av ICA Bankens samtliga externa kommunikationsinitiativ och ska säkerställa att all extern kommunikation hålls ihop.

Du kommer att vara spindeln i nätet och ha löpande kontakt med flera enheter inom ICA Banken, ICA Försäkring samt övriga ICA-bolag. Du kommer att ha operativ ledning av enhetens kommunikatörer i genomförande av kommunikations- och contentplaner. Du säkerställer att vi mäter och följer upp våra initiativ.

Du ansvarar för inköp och förhandling kring reklam- och kommunikationstjänster. 

Din profil

Du har högskoleutbildning inom marknad/kommunikation eller motsvarande och troligtvis minst fem-sju års erfarenhet av kommunikationsarbete på strategisk och taktisk nivå. Du har mycket god kommunikationskunskap och ligger långt fram i hur vi använder digitala och sociala kanaler. Du är van vid att omvandla varumärkesstrategi till kommunikation. Du är gärna kommunikatör i grunden, med stor erfarenhet av att köpa in kommunikationstjänster. Kanske arbetar du idag som konsult på kommunikationsbyrå eller är marknadsansvarig på kundsidan.

Som person har du erfarenhet av att leda människor och är bra på att skapa förtroende. Du är trygg i dig själv, driven, resultatorienterad, analytisk, strukturerad och van vid att arbeta utifrån uppsatta KPI:er - från planering till genomförande och uppföljning. Du är också nyfiken på nya tekniker, medier och trender i omvärlden.

Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning. Dokumenterad kunskap i marknadsrätt kring finansiella tjänster är en merit, likaså erfarenhet från bank, finans och/eller försäkring.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076 – 800 98 08 eller Erika Collin på erika.collin@bohmans.com / 073 - 519 55 59 .

Ansökningar bearbetas löpande, skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.

Välkommen!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb