Arbetsmarknadsreporter / redaktör

Arbetsmarknadsreporter/redaktör till Tidningen Näringslivet

Är du en journalist med genuint intresse för arbetsmarknad och näringsliv? 

Vi söker en driven skribent till Tidningen Näringslivet, Svenskt Näringslivs företagsnära nyhetstjänst som vänder sig till alla som är intresserade av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik. Nyhetstjänsten är helt digital och finns som sajt, app och dagligt nyhetsbrev.

Om tjänsten

Du kommer att få ett särskilt bevakningsansvar för arbetsmarknadsfrågor, det vill säga avtalsrörelse, lönebildning, arbetsmarknadspolitik, arbetsrätt, arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna att du har kunskaper om och intresse för den svenska arbetsmarknaden. Att du tycker att företagsklimatet är en viktig fråga och gärna vill bidra till att göra livet lättare för alla som vill starta, driva och utveckla företag i Sverige tar vi för givet.

Andra viktiga områden att täcka är industrin, energi, klimat och hållbarhet samt välfärdsfrågor med privata omsorgsföretag, hur marknadsekonomin fungerar och Sveriges koppling till Europa och världen, i hög grad ur ett arbetsgivarperspektiv för att skapa jobb och därmed bidra till välstånd. Samhällsengagemang och kunskap om det svenska politiska systemet och beslutsprocessen är meriterande.

Arbetet utgår från Svenskt Näringslivs redaktion och vi sitter centralt på Storgatan 19 i Stockholm i nyrenoverade aktivitetsbaserade lokaler.

Vi kan lova dig en stimulerande och utvecklande miljö med goda arbetsvillkor på en nyhetsdriven redaktion, vilket innebär schemalagt arbete utanför normal kontorstid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, med tillträde så snart som möjligt.

Vem är du?      

Vi söker en nyfiken, samhällsengagerad reporter eller frilansjournalist med god känsla för nyheter och minst ett par års erfarenhet av redaktionellt arbete och innehållsproduktion, gärna från en nyhetsredaktion, god vana av digitalt arbete och olika publiceringsverktyg. Det är viktigt att kunna arbeta parallellt med artiklar, både snabba dagsaktuella och sådana där arbetet pågår under längre tid, att ständigt se nya perspektiv och även kunna erbjuda fördjupning. Prestigelöst samarbete med andra reportrar på redaktionen krävs för att nå bästa möjliga resultat.

En relevant akademisk examen t ex inom journalistik är meriterande. Kunskaper om spridning av nyheter i sociala medier och goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift krävs för denna tjänst.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Bohmans Nätverk. Välkommen med din ansökan via www.bohmans.com Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erik Haglöf erik.haglöf@bohmans.com +46 (0)708 44 11 60 eller Linda Schmidt linda.schmidt@bohmans.com +46 (0)706 408 77 91. Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Sänd din ansökan med cv samt personligt brev via länken.

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

     Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

     Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

     Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

 

Svenskt Näringsliv Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb