Art Director till Apoteket Creative Studios

Vi är hela Sveriges apotek. För oss är det självklart att erbjuda hälsa, kunskap, kvalitet och hållbarhet till bra pris. Det gör det lättare för fler att må bra. Och ju bättre människor mår, desto bättre mår Sverige.

 

Apoteket AB, ett av Sveriges mest omtyckta varumärken, söker nu en AD till sin inhousebyrå Creative Studios. Som AD arbetar du tätt tillsammans med CD/Creative lead, projektledare, formgivare & produktionsledare. Du tolkar och utvecklar kreativa uppslag och leder sedan det kreativa arbetet för uttag till olika kanaler. I den här rollen bidrar man starkt till att ytterligare stärka Apotekets varumärke och ledande marknadsposition.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Avlastning för CD / Creative lead: Ibland med att utgå från färdig kampanjidé och kreativt leda arbetet med adaptioner och uttag samt ibland få eget ansvar över hela processen från brief till leverans.
 • Dagligen stötta och samarbeta med formgivarna i olika typer av produktioner.
 • Tolka briefer och arbeta ut idéer och kampanjer, både taktiska och strategiska, optimerat för specifika kanaler.
 • Rapportera till chef för Creative Studios, som en är del av Apotekets marknadsavdelning

 

Vi söker dig som:

Vill vara med och ta Apotekets varumärke och kampanjer till nya nivåer. Du arbetar förmodligen idag på en reklambyrå eller marknadsavdelning och jobbar främst med konsumentvaror och/eller konsumenttjänster. Du har vana av att arbeta under CD / Creative lead

 

Kunskaper:

 • Du har relevant eftergymnasial utbildning inom design / formgivning
 • Du har naturligtvis goda kunskaper inom Adobe CC
 • Du behärskar hela processen från idé till färdig leverans av rörligt och digitalt material.
 • Du har ett par års erfarenhet från rollen som AD, gärna från en större marknadsavdelning eller byrå.

 

Personliga egenskaper

 

 • Du är konceptuellt stark och har förmågan att visualisera och konkretisera hur idéer tar ett kommersiellt uttryck anpassat för olika målgrupper och kanaler.
 • Du har ledaregenskaper och vet hur man skapar ett positivt kreativt klimat i samarbete med formgivare, produktionsledare och projektledare.
 • Du är driven, självgående och orädd för att ta egna initiativ.
 • Du har lätt för att samarbeta och skapa samt underhålla professionella relationer internt och externt.
 • Talar flytande svenska (tal och skrift).

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning och med placering på Apotekets huvudkontor i Solna. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk. Har du frågor kring tjänsten, kontakta gärna Jonas Larsson på 073 047 86 42 alt. jonas.larsson@bohmans.com. Sök snarast då vi arbetar med löpande urval.

Vad vi erbjuder dig
Som medarbetare i Apoteket har du möjlighet till årligt friskvårdsbidrag och personalrabatter på Apotekets egenvårdsortiment men du har också hundratals rabatter på resor, tjänster och produkter via vår förmånsportal. Vidare har du möjlighet att söka stipendier för personlig utveckling till Apotekets personalstiftelse. Är du konstintresserad kan du köpa andelar i Apotekets konstförening och delta i de årliga utlottningarna av konst. Apoteket erbjuder våra medarbetare kontinuerlig och omfattande kompetensutveckling via vår egen utbildningsenhet som erbjuder ett hundratal e-utbildningar samt olika nätverksträffar. Självklart har du även både tjänstepension, sjukförsäkring samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan.

Apoteket AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

jonas.larsson@bohmans.com

+46 73 047 86 42

Liknande jobb