Brand Partnership Manager

På Warner Music Sweden är vi stolta över att vara ett hem åt nya talanger, blivande stjärnor samt legendariska artister och band. Vi tillhör globala Warner Music Group som finns i över 50 länder och är världens största privatägda musikbolag. Warner Music Sweden är ett av Sveriges ledande skivbolag, där musiken och artisterna alltid står i centrum. Vi som jobbar här är ett team passionerade musikälskare bestående av kreatörer, A&R:s, marknadsförare, relationsbyggare, jurister och ekonomer. Vi jobbar för att sprida "det svenska musikundret" globalt.

Vi söker nu en självgående, driven och entusiastisk Brand Partnership Manager med strategiskt mindset och affärssinne som brinner för musik, försäljning och varumärkesbyggande.


Arbetsbeskrivning

I rollen som Brand Partnership Manager är du övergripande ansvarig för att initiera, utveckla och implementera partnerskapsprogram mellan varumärkesägare och Warner Music Groups artister samt skivbolagstitlar. Du kommer även ansvara för att tillsammans med varumärkesägare och interna teamet samt artist definiera målsättningar och kritiska framgångsfaktorer för samarbetet.


Som Brand Partnership Manager är du en del av marknadsavdelningen och rapporterar till Marknadschefen. Du kommer jobba mycket nära dina kollegor för att säkerställa att projekten håller både tidsplan och budget. 

Då rollen primärt inbegriper affärsutveckling och varumärkessamarbeten, bör du ha gedigen erfarenhet av konceptuell försäljning, projektledning och varumärkesaktivering. Du bör även ha en mycket god förmåga att navigera i en matris-organisation och engagera interna intressenter. Dina primära arbetsuppgifter är att:

 • Proaktivt bearbeta externa varumärken och interna intressenter genom att identifiera behov och önskemål för att skapa och genomföra samarbetsprojekt - exempelvis mellan artist och ett varumärke.
 • Identifiera, konvertera och utveckla nya och existerande intäktsströmmar
 • Sätta och arbeta efter budgets för varje enskilt projekt samt uppnå intäktsmål
 • Löpande rapportera till berörda avdelningar och artister/management 


Som person är du:

 • Resultatorienterad och samtidigt relationsdriven
 • Strategisk och analytisk, men även en dedikerad doer
 • En magisk presentatör
 • En gedigen projektledare
 • Van att arbeta med ledningsgrupper likväl som SEM-optimerare och roddare
 • Flytande i digitala medier
 • Entusiastisk, driven, självgående och engagerande

 

Din bakgrund

Du har troligtvis högskolexamen (t.ex. inom ekonomi, journalistik eller media) och har jobbat några år i en liknande roll på en marknadsavdelning eller som projektledare på en byrå (reklam/varumärke/medie/PR) med etablerade varumärken. Självklart har du också en gedigen passion för musik. 

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan via länken. I den här rekryteringen samarbetar Warner med Bohmans Nätverk. Har du frågor eller funderingar - kontakta Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076 - 800 98 08 alt. Anders Welin på anders.welin@bohmans.com / 070 – 633 21 37.

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb