Business Lead till BBDO Nordics Göteborg

BBDO Nordics finns till för att hjälpa varumärken att trotsa logisk tillväxt genom kreativa varumärkesupplevelser. Vi tror att starka varumärken är summan av alla interaktioner människor har med ett företag. Det är därför vi hjälper företag att växa genom både varumärkesbyggande kommunikation och kundcentrerad upplevelsedesign, med nyckeln till att överbrygga klyftan mellan de två. Vi har en stor familj med tre BBDO-kontor i Sverige och 289 runt om i världen.

BBDO Nordics söker nu en Business Lead till Göteborgskontoret — en person som blir motorn för byråns framfart. Med entusiasm och ett starkt nätverk kommer du att göra verklig skillnad för både kunder och team. Som Business Lead blir du en nyckelperson och co-pilot till Group Business Lead, med ansvar för att skapa starka kundrelationer och framgångsrika projekt.

I rollen som Business Lead på BBDO Nordics har du ett övergripande ansvar för kunder och arbetsfördelningen inom teamet. Du skapar förutsättningar och tar ansvar för att BBDO Nordics gör rätt saker genom att på djupet förstå kundens affär, organisation och målgrupp. Du utvecklar kundrelationer och formar samtidigt intern kultur. Tillsammans med kreativt ansvarig har du det övergripande ansvaret för kvalitén i alla jobb som lämnar byrån.

Som Business Lead krävs djup kunskap om varumärkesutveckling, strategi, retoriska färdigheter, projektplanering, ledarskap och affärsmannaskap. Du arbetar proaktivt, är duktig på att delegera och agerar i linje med byråns affärsidé, vision, mission och värderingar. Du har ett högt affärsdriv där du hanterar pitch-processer och aktivt säkerställer merförsäljning till befintliga och potentiella kunder inom hela BBDO Nordics erbjudande.

I rollen är du en viktig kulturbärare och bidrar aktivt till att förbättra BBDO Nordics erbjudande och processer. Du har en central roll vid utformning och förhandling av kundavtal samt ansvarar för såväl strategisk som ekonomisk kvalitet i projekten. Du leder komplexa kunduppdrag på alla nivåer och är en efterfrågad rådgivare med djup affärsstrategisk och varumärkesstrategisk förståelse.

Din roll
Som Business Lead på BBDO Nordics kommer du att ansvara för:

  • Kundrelation: Allt som har med kundaffären att göra, inklusive intäkter, effektivitet, kundens affärsmål, KPI:er och kundnöjdhet. Förhandlar kundavtal och betalningsmodeller (med stöd av ledningsgrupp och ekonomiavdelning).
  • Försäljning: Initierar nya uppdrag inom befintliga kundrelationer samt leder och driver nykundsarbete och pitch-processer.
  • Projektledning: Huvudansvarig för att driva kundprojekt internt och mot kund, inklusive budgetering, tidsplanering och uppföljning. Ansvarar för budgetar, projekt P&L, avtal och faktureringsvillkor, samt säkerställer att projekt håller sig inom budget.
  • Strategi & Planning: Deltar aktivt i projekten med agendan att driva den strategiska och kreativa utvecklingen tillsammans med teamet.
  • Leverans & Kvalitet: Säkerställer att leveranstider och kvalitet följs enligt plan och att inga löften ges utan realistisk tids- och kostnadsbedömning. Säkrar att lagar, kundavtal och BBDO Nordics riktlinjer och arbetssätt efterlevs.
  • Teamledarskap: Organiserar och leder det interna teamet, ger feedback och säkerställer rätt kompetenser för både daglig leverans och framtida affärsutveckling.
  • Kulturbärare: Bidrar till och arbetar i linje med BBDO Nordics beteendegrund samt företagets kund-, kompetens- och kulturplan.

”Vi letar efter någon som drivs av nyfikenhet, vilja att förändra och som älskar att skapa starka och lönsamma affärer.” — Jenny Wikman, Group Business Lead, BBDO Nordics Göteborg

Din bakgrund – är du den vi söker?
Vi söker en person med relevant akademisk utbildning, med 7+ års erfarenhet av strategisk projektledning. Du är affärsmässig och strukturerad, har god förståelse för kund- och projektekonomi och är duktig på att optimera och effektivisera team och resurser. Samtidigt är du prestigelöst redo att ta dig an vad projekt och utmaningar kräver för att nå den absolut bästa lösningen för kunden.

Du är en framåtlutad, engagerad och lyhörd ledare som motiverar och utvecklar andra. Du har fallenhet för att coacha och ge feedback till kreativa team, och bygger teamkultur som matchar både arbetsgivarens värdegrund och kundens företagskultur. 

Som person är du en initiativtagande, strategisk problemlösare. Parallellt behöver du vara uthållig, kommunikativ och ha stort fokus på relationsbyggande — såväl internt som externt. Du är trygg i att initiera och driva internationella projekt, samt talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering på kontoret i centrala Göteborg. 

Om BBDO Nordics
BBDO Nordics är en kreativ byrå med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi är 80+ personer med en gemensam mission att ständigt förbättra vårt arbete för att lösa kundernas problem och växa deras affärer. BBDO Nordics har sitt ursprung från 1972 — genom åren har vi skapat saker som du med största sannolikhet har stött på i någon form. Vi började som experter inom B2B-kommunikation, och har långsamt omvandlats till den fullservicebyrå vi är idag.

I vår kultur har vi ett starkt kundfokus, där vi alltid är nyfikna på att förstå kundens affär och utmaningar. Samarbete är centralt – vi stöttar inte egoism och tävlar inte mot varandra, utan belönar istället lagspelare. Vi uppmuntrar att man ställer frågor och uttrycker sina åsikter utan att peka finger. När något går fel letar vi efter lösningar. Alla i teamet ska ge energi till gruppen, inte ta den. Vi presenterar våra idéer så att kunderna förstår och känner sig trygga.

Noggrannhet är avgörande; vi ser till att allt är korrekt in i minsta detalj. Vi slutför våra projekt enligt plan och håller deadlines. Vi lär oss av våra misstag och återhämtar oss snabbt. Vi strävar efter att alltid göra det rätta, även om det innebär att säga ifrån när något inte är bra. Slutligen söker vi aktivt efter mångfald och är inte rädda för det okända.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar BBDO Nordics med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta: 

Erik Myrhage på t: +46(0)733 73 45 33 eller erik.myrhage@bohmans.com
Maria Bomberg på t: +46(0)706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com
Olle Victorin på t: +46(0)733 75 78 50 eller olle.victorin@bohmans.com

BBDO Nordics Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.myrhage@bohmans.com