Chef Marknad, Utbildning & Event

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Brinner du för kommunikationsfrågor och vill utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Du blir en del av Kommunikationsenheten på AFA Försäkring med totalt 30 medarbetare som är organiserade i två avdelningar och en stab. Enheten ansvarar för kommunikation till interna och externa målgrupper och servar hela företaget med kommunikationslösningar. Kommunikationsenheten är mitt i en spännande utvecklingsresa för att bättre möta uppdragsgivarnas och kundernas behov.

 

Vad du kan förvänta dig

I rollen kommer du att ha personalansvar för 11 anställda med bred kompetensbredd. Du sitter i ledningsgruppen för enheten och rapporterar till Chef Kommunikation.

Avdelningen har uppdrag att informera om kollektivavtalade försäkringar inom kommuner och regioner där bl a utbildning av lokala försäkringsinformatörer, kampanjer, konferenser och informationsmaterial ingår. Avdelningen ansvarar dessutom för FoU-kommunikation och ett antal interna och externa event.

I rollen ingår att:

  • planera din verksamhet och styra avdelningen mot sina mål
  • leda, coacha och resursplanera avdelningens medarbetare
  • löpande utveckla avdelningens arbetssätt
  • säkerställa tydliga mål och nödvändig kompetensutveckling
  • proaktivt arbeta med interna och externa uppdragsgivare för att identifiera och möta deras behov
  • leda och utveckla informationsuppdraget inom kommuner och regioner

 

Vad vi förväntar oss av dig

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med flera års erfarenhet av personalledande roller med budgetansvar, där du arbetat både i ledningsgrupper och i styrgrupper. Du har erfarenhet och kunskap inom kommunikation och troligen har du en akademisk utbildning inom området alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare ser vi det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet om arbetsmarknadens parter.

Som person ser vi att du är trygg och tydlig i din ledarroll samt bekväm med att fatta beslut. Du har förmågan att skapa ett förtroendefullt arbetsklimat, delaktighet och engagemang. Du har tillit till dina medarbetare och skapar förutsättningar för ditt team att växa och utvecklas i sina roller. För att lyckas krävs det också att du har förmågan att skapa goda relationer, samverka och arbeta tillsammans med andra. Du är öppen och lyhörd i dialogen med både medarbetare, verksamhet och parter.

Är du nyfiken på att läsa mer om hur det är att jobba på Kommunikation? Klicka här för att möta Ulf som arbetar som utbildningsledare på Kommunikation!

 

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder en stimulerande och ansvarsfull roll med många möjligheter till att fritt styra det egna arbetet. Som chef på AFA Försäkring är du en del av ett ledarnätverk som träffas flera gånger per år i syfte att kompetensutvecklas och utbyta erfarenheter.

På enheten finns stöd i form av kommunikationspartners som jobbar nära interna uppdragsgivare för att tidigt identifiera behov och agera som ambassadör för enheten. I staben finns också en controller och erfarna verksamhetsutvecklare som stöder avdelningscheferna i deras utvecklingsarbete.

Hos oss trivs våra medarbetare och kan rekommendera oss som arbetsgivare. I vår senste medarbetarundersökning svarade 94% att de är stolta över att jobba hos oss. 

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring. Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bohmans Nätverk med AFA Försäkring. Vänligen sök tjänsten direkt på AFA’s hemsida genom att klicka på denna länk https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Cecilia Schön Jansson på telefon 070-5604251 alternativt på  cecilia.schon.jansson@bohmans.com. Urvalet av ansökningar sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

cecilia.schon.jansson@bohmans.com

Liknande jobb