Chef till enheten Insamling & Lojalitet

Chef till enheten Insamling & Lojalitet

Plan International är en global barnrättsorganisation verksam i över 70 länder med fler än 10 000 medarbetare som varje dag, på olika sätt, kämpar för barns rättigheter och flickors lika villkor. Vill du vara med och utveckla och driva det viktiga arbetet med att samla in ännu mer medel till arbetet för alla barn? Då kan rollen som chef för Insamling & Lojalitet vara rätt för dig!

Plan International Sverige söker nu en erfaren och driven chef som ansvarar för insamling från privatpersoner. I rollen som chef för Insamling & Lojalitet ansvarar du för att skapa en tydlig vision och stötta teamen i den riktning som krävs för att säkerställa att vi når satta intäktsmål.

Du har ansvar för ett 15-tal medarbetare, fördelade på tre team, med uppdrag att skapa intresse och engagemang kring vår verksamhet, få in nya privata givare som vill stödja oss och samtidigt bygga långsiktiga relationer med våra befintliga givare. De tre teamen arbetar självständigt med ett stort mandat att lösa sina uppdrag. Vi söker dig som ledare som både brinner för och har erfarenhet av att stötta och utveckla medarbetarna, att sätta och tydliggöra den strategiska riktningen och ge bästa möjliga förutsättningar för teamen att leverera med full kraft mot uppsatta mål.

Enheten är en del av avdelningen Insamling & Kommunikation och du ingår i ledningsgruppen för Insamling & Kommunikation. Avdelningen har gjort en förändringsresa och ställt om till att arbeta mer agilt med självständiga, tvärfunktionella team, vilket ställer krav på ledarskap och självledarskap för gemensam framgång.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden i korthet:

 • Medverka i att sätta och tydliggöra strategisk riktning, stötta och coacha samt ge medarbetare och team bästa möjliga förutsättningar att leverera mot uppsatta mål.
 • Kompetensutveckling av teamen och medarbetarna i enheten samt fullt personalansvar för ett 15-tal personer.
 • Ingå i Insamling- och kommunikationsavdelningens ledningsgrupp.
 • Medverka i framtagning och genomförande av avdelningens vision, strategiska planering, årlig budget- och verksamhetsplanering samt uppföljning.
 • Medverka i att driva den fortsatta utvecklingen av avdelningens förändringsarbete.

Din profil:

Utbildning

Relevant akademisk examen (eller motsvarande).

Erfarenhet & kunskaper

 • Cirka tio års relevant arbetslivserfarenhet med gedigen bakgrund inom marknadsföring, försäljning/insamling, kundutveckling och liknande.
 • God kunskap om digital affärsutveckling, produktutveckling och kundutveckling i alla kanaler för alla målgrupper.
 • Dokumenterat god chef och ledare med erfarenhet av att leda och utveckla personal i komplexa och kunskapsintensiva organisationer.
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt eller liknande metodik med självstyrande team samt verksamhetsplanering, ekonomisk planering och uppföljning.
 • God förståelse för och erfarenhet av att jobba data- och insiktsdrivet samt förmåga att se förbättringspotential och att arbeta med förändringsledning.
 • Gedigen branscherfarenhet är meriterande.

Vi söker en person som är resultatdriven och handlingskraftig. Du är strategisk och sätter insikter i ett större sammanhang och ser affärsmöjligheter, med starkt intresse av att leda och utveckla verksamhet samt medarbetare. Du har också förmågan att coacha dina medarbetare på ett engagerat och entusiasmerande sätt, med vana att hantera olika intressenter och god samarbetsförmåga. Du är duktig på att förklara och visualisera insikter och resultat så att andra förstår.

Som anställd hos Plan International erbjuds du ett meningsfullt arbete där du bidrar till att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Vår vardag präglas av en avslappnad, vänlig och prestigelös atmosfär med stark vi-känsla. Våra värderingar tillsammans, öppenhet, handlingskraft och långsiktighet genomsyrar hela organisationen. Plan International Sverige är en föräldravänlig arbetsplats som främjar en god balans mellan arbete och fritid.

Detta är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Tjänstgöringsgraden är 100% vilket motsvarar 37,5 timmar per vecka och du kommer vara placerad på vårt fina kontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information om tjänsten kontakta Erik Haglöf erik.haglöf@bohmans.com +46 708 44 11 60 eller Linda Schmidt linda.schmidt@bohmans.com +46 706 408 77 91. Vi gör ett löpande urval. Sänd din ansökan med cv samt personligt brev snarast möjligt.

 

 

 

 

Plan International Sweden Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb