Chefredaktör

I 25 år har Chef inspirerat, peppat och tagit Sveriges chefer vidare. De senaste åren har Chef etablerat sig som en aktör i tidskriftsbranschens framkant. Vi har vunnit flera fina priser för Chef.se med våra digitala satsningar och jobbar ständigt med att komma på nya sätt att göra våra läsare och besökare smartare och bättre. Vi har stark närvaro i sociala medier, på Linkedin över 113 000 följare. Vi har startat flera sociala medier-initiativ, bl.a. annat #honlyftemig och Facebookgruppen Chefa i coronakris, som vi startade när pandemin bröt ut. 

Det helt nya bolaget Chefakademin är ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare på alla nivåer. Chefakademin har idag cirka 50 medarbetare där alla har tydliga egna ansvarsområden. I den redaktionella delen ingår tidningen Chef, webb och nyhetsbrev, Chefboken (en digital tjänst där vi sammanfattar aktuell ledarskapslitteratur) och flera stora event.

Chef söker nu en chefredaktör som ska driva och utveckla journalistik som ger inspiration och pepp till Sveriges alla chefer. Chef är i en spännande fas och genomgår en omfattande omställning som innebär att mediehuset Chef och utbildningsföretaget Mgruppen går ihop och bildar det gemensamma bolaget Chefakademin. Varumärket Chef kommer att leva vidare som en del av Chefakademin. Chefredaktören blir ansvarig utgivare. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär en plats i ledningsgruppen och rapportering till VD. Personal- och budgetansvar för den redaktionella verksamheten ingår.

Du blir en del av ett kreativt och drivet gäng med hög innovationskraft. 

Om rollen  

Chefredaktören driver journalistiken framåt i tidningen Chef, på Chef.se, i nyhetsbreven och i sociala kanaler samt relaterade produkter som Chefboken. I rollen ingår att utveckla Chefs kanaler vidare och vara en stark röst i profilfrågorna kring mångfald, hälsa och behov av upskilling/kompetensutveckling. Du förväntas också säkerställa att vi syns i nya relevanta sammanhang. 

Bakgrund

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du:

* är en erfaren och trygg publicist, som brinner för att skapa journalistiskt innehåll såväl som i en tidning som på andra plattformar. 

* har lätt för att sätta dig in i målgruppens behov och utmaningar. 

* är digitalt flytande.

* är samhällsengagerad och ständigt omvärldsbevakande. 

* är nyfiken, modig, entusiasmerande och ser möjligheter.

* är van vid att leda och brinner för att utveckla människor.

Chef brinner för och driver profilfrågor som mångfald, hälsa och hållbarhet. Vi har gjort stora satsningar på till exempel fler kvinnliga chefer genom projektet ”Battle of the numbers”, har drivit stresskolan för att motverka psykisk ohälsa och medvetet lyft fram såväl unga chefer som äldres kompetens, samt chefer med utländsk bakgrund. För att trivas tror vi därför att det är viktigt att du är starkt värderingsstyrd, delar vår syn på humanistiska värderingar och är van att driva profilfrågor i interna och externa kanaler, från scenen och i andra sammanhang.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar Chef med Bohmans Nätverk. Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev via länken upp till höger så snart du har möjlighet. Vi går igenom ansökningar löpande. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com (076-800 98 08). 

Chef Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb