Chefredaktör med ansvar för bygg & transport

Nordiske Medier är Nordens största B2B-förlag med cirka 50 B2B-titlar, varav ett 20-tal i Sverige. Utgivning sker både digitalt och i print. Nordiske Medier står också bakom ett stort antal branschevent varje år.

Nordiske Medier Stockholms medieportfölj spänner över bygg- och anläggningssektorn, motor- och transportbranschen, detaljhandeln, hälsa och ett antal specifika industrier. Våra kunniga facktidningsjournalister levererar varje dag kvalitetsjournalistik till beslutfattare och professionella yrkesmänniskor inom respektive bransch.

Nordiske Medier har cirka 80 medarbetare i Sverige, 100 i Danmark. Huvudkontoret ligger i danska Ålborg och vi har även kontor i Köpenhamn, Stockholm och Helsingborg. Läs mer om oss på www.nordiskemedier.se

Nu söker vi någon som kan bidra till den fina resultatutvecklingen hos B2B-förlaget Nordiske Medier Stockholm och bli en nyckelperson i ett dynamiskt team. Vi söker dig som både har det hantverkskunnande som krävs av en chefredaktör och intresse för strategi och affärsmodeller. Det här är en spännande och unik roll som för rätt person innebär stora möjligheter till att göra skillnad!

Vi erbjuder en trevlig redaktionell miljö i moderna lokaler i Solna med många duktiga redaktörskollegor och delaktighet i Nordens största B2B-förlag. I uppdraget ingår också en plats i redaktionsledningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innehåller två delar, dels ett uppdrag som chefredaktör för Leveranstidningen Entreprenad och dels ett som ansvarig för fokusområdet bygg och transport – vilket innefattar flera olika titlar.

Du blir operativ chefredaktör för Leveranstidningen Entreprenad och dess olika kanaler. Tidningen utkommer med 16 nummer per år och varje vardag skickas det ut nyhetsbrev till en krävande målgrupp. Du måste därför behärska produktion både i print och digitalt. Som arbetsledare för en liten sammansvetsad redaktion behöver du både ligga i framkant, vara en lagspelare och beredd att ta itu med många olika arbetsuppgifter.

Du blir också ansvarig för att utveckla vårt viktiga fokusområde bygg och transport som utöver Entreprenad i nuläget består av titlarna Motormagasinet, Trafik- och Resforum, Transport och Logistik Idag, Nordisk Träteknik, Skog & Maskin samt sajten Building Supply.

Bakgrund

För att lyckas och trivas i rollen är ett intresse för nämnda branscher helt nödvändigt. Helst har du redan god fackkunskap och ett etablerat nätverk, men viktigast är att du är en framåtsyftande redaktör med strategiskt tänkande. Att hitta och skapa nya affärer kräver lika mycket kreativitet som journalistiskt och affärsmässigt kunnande. Relevant utbildning är en fördel och vi tror att du antagligen arbetat i många år som journalist och gärna även som chefredaktör eller redaktionschef.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev via länken upp till höger så snart du har möjlighet. Vi går igenom ansökningar löpande. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Erik Myrhage: erik.myrhage@bohmans.com (073- 373 45 33) eller Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com (076-800 98 08). 

 

Nordiske Medier Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.myrhage@bohmans.com

Liknande jobb