Chefredaktör

Naturskyddsföreningen arbetar med frågor om klimat, biologisk mångfald, miljögifter och hållbar konsumtion. Vi arbetar för att väcka kärlek till och respekt för naturen och vill bidra med konstruktiva lösningar för en hållbar samhällsutveckling. Naturskyddsföreningen är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som tar ansvar för att driva viktiga miljöfrågor lokalt, nationellt och globalt. Med närmare en kvarts miljon medlemmar, lokal förankring i hela landet och drivande eldsjälar är vi en folkrörelse med stor möjlighet att påverka. Vi bildar opinion, förändrar beteenden, granskar och kräver att makthavare tar sitt ansvar. Naturskyddsföreningen har kraft att förändra!

Nu söker vi en chefredaktör till Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur. Här kan du läsa om naturens underverk, från det som sker med en insektslarv till de stora processerna som styr jordens klimat. Tidningen ger dig naturupplevelser i text och bild, konkreta tips och råd som gör dig till en medveten konsument och engagerande reportage och artiklar om den aktuella miljöpolitiken. Sveriges Natur tar strid för miljön, hjälper dig göra de rätta valen och att bli klokare.

Sveriges Natur produceras enligt journalistiska principer av en oberoende redaktion. Förutom fem tryckta nummer per år utgör Sveriges Natur också en webbtidning med nyhetsbrev och konton i sociala medier. Det är en mycket uppskattad medlemstidning med ökande upplaga och räckvidd, nu nästan 200 000 läsare.

Chefredaktören utses av Naturskyddsföreningens riksstyrelse. Organisatoriskt ingår redaktionen i kommunikationsavdelningen på rikskansliet och chefredaktören rapporterar i det dagliga arbetet till kommunikationschefen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med inledande provanställning.

Ditt uppdrag

Som chefredaktör och ansvarig utgivare leder du redaktionens arbete och ansvarar för personal, budget och annonser. Du ansvarar för att tidningen utför sitt uppdrag och når sina mål. Med din erfarenhet som tidningsmakare med stort intresse för miljö- och naturfrågor kommunicerar du miljöfrågor på ett sätt som engagerar och med ett öra mot marken i folkrörelsen. Tillsammans med redaktionen fortsätter du utveckla tidningen som både relevant medlemstidning och stark röst i miljödebatten.

Erfarenhet och kompetenser vi söker hos dig:

  • journalistexamen
  • lång erfarenhet som skrivande journalist
  • chefserfarenhet eller erfarenhet av annan arbetsledande roll
  • vana av att arbeta med digitala verktyg och kanaler

Det är meriterande med erfarenhet av tidningsekonomi, redaktionell planering, budgethantering och marknadsföring. Erfarenhet av att vara ansvarig utgivare samt kunskap om miljö och natur värderas också högt, liksom erfarenhet av ideella organisationer.

Dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska trivas hos oss. Därför förväntar vi oss att du:

  • är trygg och tydlig i ditt ledarskap och kan entusiasmera och coacha dina medarbetare
  • har mycket god samarbetsförmåga, skapar relationer och delaktighet
  • har god självinsikt och hög integritet
  • är mål- och resultatinriktad i dina prioriteringar, planering och agerande
  • är strategisk och analytisk
  • delar Naturskyddsföreningens värderingar

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan, gärna så snart du har möjlighet då urval och intervjuer sker löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid frågor om rekryteringen, kontakta Ebba Stragne: 076-800 98 08 / ebba.stragne@bohmans.com alternativt Erik Haglöf: erik.haglof@bohmans.com / 0708-44 11 60.

Fackliga kontaktpersoner är:
Gert Straschewski (Unionen), 08-702 65 52, gert.straschewski@naturskyddsforeningen.se
Kristina Östman (Saco), 08-702 63 73, kristina.ostman@naturskyddsforeningen.se

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Vi följer rådande rekommendationer om hemarbete. Under normala omständigheter sker arbetet från kontoret på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm. Vi värderar våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat både friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, vi arbetar 37,5 timmars veckor. 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb