Communication & PR Manager

Adapteo är ett ledande flexibelt fastighetsbolag i Nordeuropa. Vi bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Vårt samhälle står inför stora förändringar under kommande år och oavsett vad för utmaningar framtiden medför anser vi att anpassningsförmåga är den bästa lösningen. Med en modulär och cirkulär byggteknik kan vi förändra, återanvända, skala upp och skala ner våra byggnader på ett par veckor. Våra byggnader kan användas i några dagar eller under obestämd tid, alltid optimerade för aktuella behov. Det är så vi bygger anpassningsbara samhällen. År 2019 uppmätte Adapteos omsättning 216 miljoner euro. Vi är idag ca 400 anställda, och har vårt huvudkontor i Stockholm och Vanda. Adapteos kärnvärden ligger till grund för vår verksamhet och vår kultur. Som medarbetare, kund eller annan intressent ska mötet med Adapteo genomsyras av Proaktivitet, Samarbete och Engagemang. www.adapteogroup.com

Adapteo är ett nyskapat varumärke som snabbt blivit ett ledande flexibelt fastighetsbolag. Vi skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer modernt, hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi en PR & Communication Manager som tar en aktiv roll i den fortsatta varumärkesutvecklingen. Rollen ingår i marknads- och kommunikationsavdelningen och rapporterar till Marknads- och Kommunikationsdirektör. Placering är på huvudkontoret i Solna.

Som Communication & PR Manager ansvarar du för såväl extern som intern kommunikation. Du agerar expert och har ett helhetsansvar för all förtjänad media. Du tar ett helhetsgrepp för varumärkesstärkande PR och coachar talespersoner.

Rollen innebär många kontaktytor, du arbetar bland annat med tätt med medarbetare inom marknad, hållbarhet, HR och koncernledning. Du förväntas ha ett proaktivt arbetssätt och vana att växla mellan strategisk planering och taktiskt genomförande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Driva och utveckla Adapteos varumärkesarbete (med fokus på såväl intern som extern kommunikation).
  • Hantera medierelationer och driva PR-arbetet genom att arbeta med publicitetsskapande aktiviteter som når ut till relevanta målgrupper – både nationellt och internationellt.
  • Medieträning av talespersoner och övergripande kommunikationsrådgivning internt.
  • Omvärldsbevakning/ bevaka samhällsdebatten och till viss del bidra inom Public Affairs.
  • Skriva kommunikationsplaner, pressmeddelanden, debattartiklar och andra texter samt i viss mån även copy till digitala kanaler.

Vem är du?

Vi tror att du har en relevant akademisk utbildning och antagligen minst fem till sju års erfarenhet av kommunikation, med fokus på Corporate Communication och publicitetsskapande PR. Erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation är också viktigt. Du är en van skribent och kommunikatör med mycket god skriv- och presentationsförmåga på svenska och engelska.

För att trivas i rollen tror vi att du är samhällsintresserad och har viss erfarenhet av Public Affairs. Att ha arbetat i internationella miljöer är meriterande eftersom koncernspråket är engelska. Du trivs när tempot är högt, du arbetar mot korta deadlines, hantera många parallella arbetsuppgifter och agerar i en miljö som är i ständig förändring där ingen dag är den andra lik!

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Sök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid frågor om rekryteringen - kontakta Ebba Stragne: 076 – 800 98 08 / ebba.stragne@bohmans.com. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan.Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb