Consumer Marketing Manager

Skruf Snus AB lanserade sin första dosa 2003. Sen starten har företaget vuxit för varje år. Idag är Skruf Snus AB Sveriges näst största snusföretag med en omsättning på ca 1,5 miljarder kronor och med ca 300 anställda. Företaget är i en spännande och expansiv fas där vi växer både i Sverige och på den globala marknaden. Nya produkter lanseras kontinuerligt under våra tre varumärken Skruf, Knox och Smålands Brukssnus.

Vi är ett gäng med mycket energi, driv och engagemang vilket är anledningen till att Skruf Snus AB fortsätter att utvecklas. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm men vi har distriktssäljare som täcker landet från Ystad till Haparanda. All produktion sker i vår fabrik i småländska Sävsjö. Sedan 2008 ägs Skruf Snus AB av Imperial Brands som är en global koncern med fäste i Storbritannien.

 

Consumer Marketing Manager till SKRUF – vikariat

Vad söker vi?
Skruf Snus AB har under de senaste åren ökat sina marknadsandelar markant genom organisk tillväxt. Det har skett genom smart utveckling av varumärkesportföljen samt vassa innovationer och lanseringar men även genom ett gediget samarbete mellan marknad och försäljning. Plattformen är lagd för ytterligare tillväxt, och nu är det dags för oss att lägga in ännu en växel.

Nu söker vi för en föräldraledighet en vikarie under cirka ett år alternativt en konsult i rollen som Consumer Marketing Manager (CMM). Du kommer att vara motorn i vår tillväxt och ansvara för att utveckla och driva marknadsföringen lokalt för våra varumärken. Du äger grundkommunikationen i samtliga kanaler där vi aktiverar våra varumärken för att säkerställa att de ser ut som de ska gentemot konsument. Du ansvarar likväl för att säkerställa att marknadsplanen aktiveras i enlighet med tid och budget. Det gör du tillsammans med det interna teamet bestående av avdelningar inom; brand, trade, insights & intelligence samt försäljningsorganisationen men även externa resurser som våra byråpartners.

Genom smart målgrupps- och beteendeanalys bygger du strama kommunikations- och kanalbriefer som du aktiverar tillsammans med marknads- och försäljningsteamet samt externa byråpartners.

CMM är en projektledande roll och du säkrar och sätter upp en struktur samt ser till att alla inblandade i kampanjarbetet har gemensam målbild och att ni levererar i tid - deadlines är viktiga för dig. Du är med i den kreativa processen där du både får och ger energi och du gillar att jobba tillsammans med andra.

Du har tydliga åsikter när det gäller kommunikativa lösningar och du har förmågan att på ett inspirerande sätt få människor att leverera resultat utöver det vanliga.

Arbetsbeskrivning:

  • Ansvara för att utveckla och implementera Skruf Snus ABs kommunikationsstrategi
  • Hålla tät kontakt inom Imperial Brands gällande produktframtagning och utveckling
  • Sätta mål och driva kännedomen på bästa sätt både i butik, online och event
  • Äga och ta fram brief och hålla kontakt med externa byråpartners
  • Leda de interna teamen i framtagningsprocessen av kommande kampanjer
  • Presentera och sälja in koncept och kommunikation till organisationen
  • Utveckla och administrera våra sociala media kanaler
  • Annonserar, följer upp, analyserar och ta lärdom för att förbättra
  • Skapa och anpassa content utifrån media tillsammans med våra externa byråer
  • Förståelse för vikten av tydliga målsättningar och relevanta KPIer

Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt i Officepaketet.

Vidare kommer du främst att arbeta med extern kommunikation, men även internt för att etablera erbjudandet i försäljningsorganisationen.

Som CMM rapporterar du till Head of Marketing som sitter på huvudkontoret i Stockholm.

Din profil:

Som person är du ansvarsfull, driven, analytisk, noggrann och strukturerad. Du har en hög social kompetens, en förmåga att skapa förtroende, motivera och inspirera andra människor. Du gillar att driva projekt och brinner för marknadsföring. Du inspireras av att förstå kunders behov och situationer samt drivs av att leverera resultat. Du har en förmåga att leda och inspirera människor. Du har 3-5 års erfarenhet av en liknande roll inom snabbrörliga konsumentvaror eller dagligvaruhandel. Har du erfarenhet av att arbeta inom sektorer som är regulatoriskt begränsade är det en fördel, men inget krav. Du har troligtvis examen från högskola eller universitet med inriktning mot ekonomi och marknadsföring.

Välkommen med din ansökan!

Denna tjänst är ett vikariat på heltid under cirka ett år på huvudkontoret i Stockholm med start i maj 2021. Vi intervjuar kandidater löpande. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Linda Schmidt, 076-408 77 91 alt. Linda.schmidt@bohmans.com.

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.schmidt@bohmans.com

Liknande jobb