Head of Content & Creatives till ESS Group

ESS Group vänder sig till privatgästen som vill ha en speciell upplevelse och till mötes- och eventgästen som vill ha sitt arrangemang i en kreativ ”extra allt” miljö. ESS Group grundades 2007 i samband med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Sedan dess har tillväxttakten varit hög, och resulterat i en rad nya destinationer i Sverige — MJ’s, Villa Strandvägen, Örenäs slott, Falkenberg Strandbad, Jacy’z, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, Steam Hotel, Ellery Beach House, samt Fýri i Hemsedal och Marienlyst i Helsingör. ESS Group är också stolta över att vara en del av en rad klubbar och restauranger i Göteborg, där även HQ ligger.

Probably the best job in the world, skulle ölen sagt. Nu letar vi efter dig som vill utveckla ESS Groups Content & Creation team. Tillsammans med dig skapas nästa fantastiska payoff som gör att alla gäster vill komma tillbaka — innan de hunnit checka ut.

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla ESS Groups Content & Creation team och göra företaget och dess 13 destinationer (ja, Ystad Saltsjöbad är fortfarande en av dessa) än mer relevanta och intressanta i framtiden. På ESS är hela gänget entreprenörer. Här brinner man för att göra saker med hjärtat, tänka långsiktigt, vara nyfikna, och återkommer ofta dagligen till företagets värderingar. Här gillar man att leverera effekt, älskar att lansera nytt, tycker om kreativa lösningar, charmigt och personligt innehåll och hatar corporate bullshit och när allt känns för tillrättalagt och själlöst. Det äkta, genuina och att det är på riktigt finns i företagets DNA och är så mycket mer spännande. Upplevelsen är också att gäster gillar det mer. Och gästerna är viktigast av allt.

Content & Creation teamet som du kommer att leda och inspirera arbetar parallellt och i nära samarbete med ett Performance gäng och en CRM-organisation, totalt 19 riktigt vassa, positiva och taggade människor. 6 av medarbetarna arbetar direkt i ditt team. Några har jobbat länge, andra är lite nyare men alla jobbar tillsammans. Du rapporterar till ESS Groups kommersiella chef Anna-Carin och ingår i den kommersiella ledningsgruppen. Du har också ett nära samarbete med Creative Director som fungerar som bollplank.

Du gillar att leda och inspirera andra. Och brinner för att coacha, engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du kan och tycker om att skapa content och engagerande berättelser själv. Att göra och konkret visa vägen själv, det sättet att arbeta tror vi väldigt mycket på. I ditt team finns Graphic content specialists, Content managers och Webb producers — merparten av arbetet är digitalt men du har också förståelse för traditionell och analog reklam.

ESS Group älskar att lansera nytt och har just nu ett högt tempo i tillväxtarbetet — dock är tillväxten aldrig ett mål i sig utan en konsekvens av allas passion att skapa. I rollen som Head of Content & Creatives säkerställer du att ESS befintliga unika brands får ett uttryck i vår exponering som harmonierar med brand book. Du är också delaktig i lanseringen av nya destinationer, ett väldigt roligt arbete då ESS inom de kommande två åren öppnar tre nya destinationer.

Vi tror att din absoluta styrka är att du är en duktig ledare, en doer och en kreativ person som är riktigt bra på att engagera och entusiasmera din omgivning. Att du brinner för att göra det oväntade men samtidigt kan du tänka strategiskt och forma en taktisk plan som du coachar ditt team i. Du behöver ingen erfarenhet från hotellbranschen för den tittar vi inte särskilt mycket på. Kanske har du istället jobbat inom reklam, mode, PR, retail, nöje, musik, bilindustrin eller resor? 

Dina arbetsuppgifter
Som Head of Content & Creatives på ESS Group kommer du att:

 • Vara drivande i att utveckla en plan för contentproduktionen för respektive destination, verka nära destinationernas kommersiella chefer och Performance Marketing teamet.
 • Arbeta för att ESS Groups berättelser alltid skall uppnå bästa möjliga effekt och samtidigt andas respektive varumärke. Ansvarig kravställare gentemot Brand teamet, så att det finns ett bra underlag att använda i det taktiska arbetet med kampanjer och marknadsföring.
 • Analysera och ha ett stort intresse av utfallet kring genomförda aktiviteter för att säkerställa bäst möjliga ROI, session value, konvertering och ökat antal återkommande såväl som nya besökare/gäster.
 • Se över relevanta system, verktyg och programvaror så att det finns rätt förutsättningar att fortsätta ligga i framkant i effektivitet och kreativt arbete (och inte fastnar i onödig admin).
 • Hålla samman och hitta best practice för ESS Groups kreativa processer, kompetenser och medarbetare inom teamet.
 • Vara Contents röst i övergripande projekt såsom t.ex. Julklappen eller större uppstarter.

Dina kvalifikationer
Som Head of Content & Creatives på ESS Group ser vi följande kompetenskrav och profil:

 • Du brinner för riktigt bra marknadsföring, reklam och kommunikation och har framgångsrikt varit med och handfast byggt, värnat och resonerat kring utvecklingen av varumärken.
 • Du är prestigelös, driven och positiv. En kreativ och inspirerande person, socialt intresserad och orädd inför att prova nya idéer. Ett stort nätverk på såväl LinkedIn som IRL är alltid bra tänker vi.
 • Du gillar att ”göra själv” — nu menar vi inte att du behöver göra allt själv (för det hade ju varit onödigt när ditt team på plats är så hungriga). Vi tror du kommer lyckas bäst om du har en bakgrund inom copy, art direction, content, film eller web där du själv har producerat och skapat.
 • Erfarenhet av PR, influencer marketing och/eller arbete på content- eller reklambyrå är meriterande.
 • Du har god kommunikationsförmåga. Kunskaper i minst ett skandinaviskt språk samt engelska, i tal och skrift krävs i rollen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsorten är på ESS Groups huvudkontor i Göteborg — du bör uppskatta att arbeta nära medarbetarna och tro på arbete från kontoret.

Om ESS Group

Hej! Vi heter ESS Group och allt började 2007 när vi fick möjligheten att ta över Ystad Saltsjöbad. Vi enades tidigt om att allt handlar om att skapa stamgäster, ”create moments of happiness”, att älska detaljer och att varje dag ha målet om att bygga hotelldestinationer som vi kan vara stolta över och vilja besöka själva. Från starten har marknadsföring, ord, bild, film och kommunikation alltid betytt mycket och något vi är bra på, men precis som allt annat, vill bli mycket bättre på. Nu 2023 är vi en familj av bolag där det förutom hotelldestinationerna finns ett bryggeri, e-handel för heminredning, restauranger och nattklubbar, ett co-living-bolag och ett hårdrocksband.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar ESS Group med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Erik Myrhage på t: +46 733 73 45 33 eller erik.myrhage@bohmans.com
Maria Bomberg på t: +46 706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

ESS Group Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.myrhage@bohmans.com

Liknande jobb