Corporate Communication Specialist

Orkla är Nordens ledande dagligvaruföretag. Vi är 3 000 medarbetare på 18 platser i Sverige, som arbetar för att bidra till en mer klimartsmart vardag. Orkla står bakom flera av Sveriges mest välkända varumärken, såsom Grumme, Felix och OLW. Orkla ASA är noterat på Oslobörsen och har sitt säte i Oslo. Orklas koncern omsatte drygt 40 miljarder NOK 2018.

Vi är inne i en spännande fas inom Orkla där omvärlden förändras snabbt och ställer nya krav på oss som bolag. Konsumenters förväntan är inte antingen eller, utan både och. De efterfrågar hög kvalitet, tillgänglighet och god smak - samtidigt som hållbarhet och det lokala blir en allt viktigare parameter. Vår vardagskonsumtion av mat och hygienprodukter har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen. Som ledande aktör inom dagligvaror är det därför självklart för oss att vara en del av lösningen. Och vi har bestämt oss för att ta på ledartröjan för ett bättre klimat.

Orkla Sverige söker en Corporate Communication Specialist för ett ettårigt vikariat med start i mitten av maj 2020. Som Corporate Communication Specialist har du en viktig roll för att utveckla relationer med våra målgrupper. Du gör skillnad genom att skapa intresseväckande, relevant, och trovärdigt innehåll i våra kanaler. Du håller dig uppdaterad med vad som händer inom ditt område i omvärlden och är en viktig kontakt för många intressenter internt.

Kommunikationsavdelningen arbetar som en central funktion för samtliga bolag inom Orkla; Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care och Orkla Food Ingredients. Vårt övergripande mål är att stärka Orklas kännedom och rykte i Sverige, driva en aktiv och engagerande intressentdialog samt verka som affärspartner till alla bolag genom strategiskt och operativt kommunikationsstöd. Du rapporterar till Kommunikationsdirektör och i teamet ingår även två Kommunikationschefer. Placering är på kontoret i Malmö.

Vi söker nu dig som vill vara med att stärka och utveckla vår närvaro i våra digitala och sociala kanaler. Som Corporate Communication Specialist håller du våra medarbetare uppdaterade och engagerade med rätt innehåll, tonalitet och budskap som utgår från vår kommunikationsstrategi, värdegrund och budskapsplattform. I det externa arbetet driver du innehåll som stödjer Orkla som en lokal samhällsaktör som vill göra skillnad. Vi vill bidra till en mer klimatsmart vardag genom att få fler att äta växtbaserat, minska matsvinnet, öka andelen återvinningsbara förpackningar samt göra det lättare att välja klimatsmart – bland annat genom att klimatmärkta dagligvaror. Helt enkelt bidra till en mer klimatsmart vardag.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Sociala medier (Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn) – planera och skapa innehåll, publicera, koordinera innehåll och budskap med kollegor i organisationen, hålla samman internt nätverk för externt innehåll och följa upp utfall i analysverktyg.
  • Interna kanaler – skapa innehåll på intranät, infoskärmar och anslagstavlor. Delta i Orklas centrala nätverk för utveckling av interna kanaler och globala innehåll.
  • Ledningskommunikation – supportera vid informationsmöten genom att skicka ut inbjudningar, summera innehåll samt involvera platschefer.
  • Grafisk produktion – Material i InDesign och Photoshop och skapa egna filmer i StoryEngine
  • Delta i diverse olika kommunikationsprojekt (presentationer, kampanjer på SoMe, event, PR-utspel mm).
  • Webb – koordinera och skapa innehåll för Orklabolagen i Sverige


Din bakgrund

Vi söker dig som har en examen inom kommunikation eller närliggande område. Du är en god kommunikatör och säker skribent som vet hur du ska rikta och skapa innehåll för att få engagemang, uppmärksamhet och nå dina målgrupper. Du har erfarenhet av att skapa innehåll i olika kommunikationskanaler och förstår vikten av målgruppsanpassning, tonalitet och etikett (juridik). Du har erfarenhet av projektledning, behärskar och brinner för grafisk produktion och kan producera enklare rörlig media/film.

Du har en god förmåga att arbeta självständigt och gillar att ta egna initiativ men är också en relationsskapare som har lätt för att samarbeta. Eftersom rollen är Sverigebaserad innebär det att du behöver sätta dig in i och förstå våra olika verksamheter i Sverige och deras behov. Du känner igen dig i våra värdeord modig, inspirerande och trovärdig. Tempot kan tidvis vara högt och arbetet ställer krav på både detalj- och helhetssyn. Du är prestigelös nog att kunna arbeta både strategiskt och operativt och förstår vikten av att vara en i laget. Arbetet kräver resor då vi har kontor både i Malmö och Solna.


Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev omgående, eftersom vi går igenom ansökningar löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans nätverk. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076-800 98 08 

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb