Customer Relations Specialist & Teamlead

Toyota Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Toyota Motor Europe/Toyota Motor Corporation. Med 370 000 medarbetare i 240 länder och regioner runt om i världen är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag. Sedan Toyota grundades har vi följt våra grundläggande principer för att bygga hållbara fordon och sträva efter en hållbar utveckling av samhället genom ständig innovation. Den första Toyotabilen rullade av bandet redan 1935, 1989 grundade vi Lexus och 2020 lanserades KINTO, med målet att erbjuda världens bästa mobilitet. Vi har några av världens tuffaste miljömål, vi bygger bilar världskända för sin kvalitet och driftsäkerhet och vårt långsiktiga mål är att reducera dödsolyckor i trafiken till noll. För oss är kvalitet ett sätt att leva.

Söker du en ny utmaning och vill vara del av en internationell koncern verksam i en föränderlig bransch? Toyota Sweden är en av världens största fordonstillverkare och är ett företag präglat av starka värderingar och en tydligt definierad vision för framtiden.

Som Customer Relations Specialist & Teamlead ansvarar du för leveransen av support mot Toyota Swedens Återförsäljare och slutkunder. Ditt team hanterar både servicemarknad, försäljning och kundrelationer. Du ansvarar för att relevant kundfeedback lyfts fram, hanteras och rapporteras tillbaka effektivt i organisationen.

Du säkerställer samordning av SPOC (single point of contact) kommunikation, process och regler mellan Toyota Sweden, återförsäljare och kunder — i syfte att uppnå en kundservice i linje med affärsbehov och kundernas förväntningar. Du arbetsleder ett team om fyra heltidskonsulter, samt för kontinuerlig dialog med projektledaren för Kundservice Callcenter. Insikter och lärdomar från teamets arbete utgör output från kundservice för att kontinuerligt förbättra BRiT Customer Management för Toyota och Lexus i Sverige.

Din roll / Arbetsuppgifter
I rollen ingår ansvar och uppgifter som exempelvis:

 • Customer Relations Specialist, vilket innefattar hantering och koordinering av komplexa ärenden
 • Säkerställande av att kundinsikter paketeras och presenteras för Customer Experience Specialist
 • Månadsrapportering och förbättringsförslag till ledningsgruppen (Toyota Motor Europe och Toyota
  Sweden)
 • Övervakar kvantitativa och kvalitativa resultat, samt agerar på vecko- och månadsrapporter
 • Kvalitetssäkrar SPOC och Kundservice Callcenter för att uppnå resultat, kundnöjdhet och
  gemensamma mål
 • Utbildar och motiverar teamet och säkerställer korrekta färdigheter och kompetenser
 • Utmanar arbetssätt för att minska inkommande förfrågningar till SPOC och Kundservice Callcenter
 • Stöd gällande Kaizen-arbete till avdelningar vid behov baserat på insikter från kundupplevelser
 • Systemförvaltning ärendehantering

Din bakgrund — är du den vi söker?
Vi tror att du är en självgående, utåtriktad person som har lätt för att bygga relationer och som gillar när det händer mycket. Arbete i olika affärssystem och digitala kanaler ligger i din natur, och du har erfarenhet av förändringsledning, projektkoordinering, förhandling och förmåga att jobba effektivt i sömlösa team. Bred erfarenhet från affärsprocesser är meriterande.

Du har en strukturerad arbetsstil, utmärkt administrativ kompetens och arbetar obehindrat i PPT och Excel. Även om merparten av arbetet sker på svenska så behövs även goda kunskaper i engelska (tal och skrift). Körkort är också ett måste i tjänsten.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start så snart som möjligt. Placering på HK i Sundbyberg i härliga, nyrenoverade lokaler. För oss är det viktigt med balans mellan arbete och fritid, därför erbjuder vi våra medarbetare att kunna förlägga upp till 50 % av arbetstiden utanför kontoret.

Ansökan
I denna process samarbetar Toyota med Bohmans Nätverk. Sök omgående då urval sker löpande — när vi hittar rätt kandidat avslutas sökprocessen. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:
Maria Bomberg på t: +46 706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com
Linda Schmidt på t: +46 76 408 77 91 eller linda.schmidt@bohmans.com


Välkommen med din ansökan!

Toyota Sweden AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.schmidt@bohmans.com