Digital Content & UX Specialist

Toyota Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Toyota Motor Europe/Toyota Motor Corporation. Med 370 000 medarbetare i 240 länder och regioner runt om i världen är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag. Sedan Toyota grundades har vi följt våra grundläggande principer för att bygga hållbara fordon och sträva efter en hållbar utveckling av samhället genom ständig innovation. Den första Toyotabilen rullade av bandet redan 1935, 1989 grundade vi Lexus och 2020 lanserades KINTO, med målet att erbjuda världens bästa mobilitet. Vi har några av världens tuffaste miljömål, vi bygger bilar världskända för sin kvalitet och driftsäkerhet och vårt långsiktiga mål är att reducera dödsolyckor i trafiken till noll. För oss är kvalitet ett sätt att leva.

Söker du en ny utmaning som Digital Content & UX Specialist och vill vara del av en internationell koncern verksam i en föränderlig bransch? Toyota Sweden är en av världens största fordonstillverkare och är ett företag präglat av starka värderingar och en tydligt definierad vision för framtiden.

Som Digital Content & UX Specialist ansvarar du för att skapa innehåll ihop med övriga i teamet för att utveckla och förvalta Toyota Sveriges digitala användarupplevelse på alla online-plattformar. Rollen innefattar interaktion med intressenter från många olika organisationer, exempelvis Toyota Motor Europe (TME), Toyota Sverige, återförsäljare, webbyråer etc.

Du är medlem i Omnigruppen och ingår i ett crossfunktionellt team och rapporterar direkt till MarCom & CEX Manager. Du är givetvis passionerad över digitalt innehåll och optimala användarupplevelser.

Din roll / Arbetsuppgifter

I rollen ingår ansvar och uppgifter som exempelvis:

  • Identifiera och utveckla nytt content utifrån pan-europeiska koncept, såväl som eget lokalt content. Förvalta och uppdatera befintligt content tillsammans med webbredaktörer och övriga i UX-teamet.
  • Analysera, identifiera och optimera kundresor tillsammans med ansvarig för CRM/marketing automation.
  • Säkerställa att content är optimalt för SEO/SEM, användarupplevelse och tillgänglighet på alla plattformar.
  • Ansvara för utveckling och förvaltning av Digitalisering av showroom.
  • Dataanalys (GA/Adobe Analytics/Targets), förpackning av rekommendationer för optimering, samt A/B testning.
  • Sätta mål och KPIer, hantera kontinuerlig rapportering och budgetuppföljning.
  • Agera beställare till webbyrå, samt hantera webbyråns prioriteringar.
  • Projektleda utveckling av nya projekt (bl a nytt CMS för återförsäljare), och samordna crossfunktionellt med andra avdelningar. Projektleda och förvalta E-Commerce utveckling (Adobe E-Com). Säkerställa GDPR efterlevnad i samråd med företagets jurist.

Din bakgrund — är du den vi söker?

Vi tror att du är en utåtriktad person som har lätt för att bygga relationer och som gillar när det händer mycket. Du är självgående, har framstående projektledaregenskaper och bevisad förmåga att jobba effektivt i sömlösa team.  Troligtvis har du minst 3-5 års erfarenhet från liknande roll i ett medelstort eller stort företag.

Du har god kunskap från arbete med content management system, web analytics verktyg och digitala plattformar. Du arbetar obehindrat i PPT och Excel. Även om merparten av arbetet sker på svenska så behövs även goda kunskaper i engelska (tal och skrift).

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt. Placering på HK i Sundbyberg i härliga, nyrenoverade lokaler. För oss är det viktigt med balans mellan arbete och fritid, därför erbjuder vi våra medarbetare att kunna förlägga upp till 50 % av arbetstiden utanför kontoret.

Vad säger personalen? Lyssna på vår podd! Klicka på länken.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk och mer information kring tjänsten kan lämnas av rekryteringskonsult Johan Larsson, johan.larsson@bohmans.com alt. Maria Bomberg, maria.bomberg@bohmans.com . Sök omgående då vi har löpande urval och om vi har rätt kandidat så avlutas sökprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Toyota Sweden AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

johan.larsson@bohmans.com

Liknande jobb