Digital Marketing Manager till Skola24

Skola24 är ett genuint, välskött och framgångsrikt IT-bolag som är marknadsledande inom IT-tjänster gällande schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering inom grundskola och gymnasium. Vår mjukvara gör skillnad för kommuner, skolor, förskolor, elever och vårdnadshavare varje dag.

Skola24 är ett framgångsrikt och marknadsledande SaaS-bolag inom Ed-tech branschen, med en mjukvara som gör skillnad för kommuner, skolor, förskolor, elever och vårdnadshavare varje dag. Med stort engagemang vill man ta ansvar och leda utvecklingen av effektiva lösningar som hjälper och förenklar vardagen, så att skolan får mer tid att hjälpa eleven lyckas och må bra. Idag är Skola24 på en transformationsresa för att bli än mer kundcentriska och företaget är i början av sin förflyttning. Just nu söker vi en Digital Marketing Manager som en nyckelspelare till den nya marknad- och kommunikationsavdelningen. Du kommer att bidra både strategiskt och taktiskt till  transformationsresan.

I rollen som Digital Marketing Manager kommer du att bli en nyckelspelare i formandet av den nya Marknads- och Kommunikationsavdelningen. En ny strategi är på plats — alla i bolaget är engagerade i den och nu ska processer, system, rutiner, datapunkter och kompetens på plats för att möjliggöra önskade resultat. Som Digital Marketing Manager kommer du att vara drivande i att implementera nya arbetssätt och system som supporterar kundresan och möjliggör mätning.

Du kommer att delta såväl strategiskt som taktiskt i förändringsresan. Initialt kommer vardagen röra sig mellan två — ibland vitt skilda — världar. Miljön som finns idag och miljön som sätts upp för morgondagens affärer parallellt. Arbetsuppgifterna kan alternera mellan att till exempel sätta strategi och mål för sociala medier, uppdatera webbplatsen, genomdriva event och sätta upp ramverk för data.

Din roll
Som Digital Marketing Manager på Skola24 kommer du att:

Strategiskt

 • Initiera och implementera (av CMO utvalda) delar för Marketing och marketings kundresa utifrån målgrupp och definierade KPI i CXM programmet; NPS, CSAT, CES (2023/24).
 • Vara del av att ta fram framtidens MarTech landskap på Skola24, kravspecifikation och mål.
 • Ta fram och implementera social media strategi inkl. kanalval och KPIer.
 • Driva och inspirera till att jobba kundcentriskt och med kundresor.

Taktiskt

 • Ha huvudansvar för Skola24.com och anpassning av innehåll och tjänster utifrån ny varumärkesposition och målgrupp. KPI Brand awareness, CSAT, CES, NPS.
 • Ansvara för innehåll — samordning av årskalender för nyhetsbrev, innehåll på sajt och sociala kanaler. Tydliggöra ägandeskap och vid behov delegera till andra delar av organisationen. Leverera och arbeta mot KPIer.
 • Utbilda och inspirera kollegor inom området marketing, samt data och analys.
 • Stärka varumärket genom egna och köpta ytor, profilshop, fotografering och film vid behov.
 • Operativt och hands-on arbete med innehåll till marknadsytor (bild, text och rörligt material).
 • Genomföra event (cirka 2-3 event/år) — samordning internt och externt, budgetansvar, ev. anlita eventkoordinator vid behov.

Teknisk kunskap

 • Med ansvar för att hantera och använda digitala marknadsföringsverktyg och plattformar såsom Google Analytics, CRM-system och e-postmarknadsföringsprogram, kommer krav på trygghet i att navigera Adobe Suite, Google Analytics, olika CMS/CRM, Apsis eller liknande.

Vår nya marknadsavdelning är i en spännande uppstartsfas. Din personlighet och erfarenhet kan göra skillnad — du är en viktig spelare i vårt lag. Tillsammans ska vi implementera nya arbetssätt och system som supporterar vår kundresa och möjliggör mätning. Vi har många delar kvar att definiera och hantera, därför tror vi att du är en driven person, med ett positivt mind-set och som trivs i en miljö där tempot är högt.
— Madeilene Södarv, CMO på Skola24 och rekryterande chef

 

Om dig 
Vi söker en person med relevant akademisk utbildning från universitet, inriktning marknadsföring / digital marknadsföring, kommunikation eller motsvarande. Du har 3+ års arbetslivserfarenhet i för tjänsten relevant roll, där fokus ligger på dina analytiska färdigheter och att du har arbetat med kunden i centrum. Du är bekväm med kundresor, designsprintar och modern marknadsföring. 

Vi jobbar med ett starkt syfte och meningsfullt arbete — Sveriges framtid, skolan och dess elever — och ser gärna att frågan engagerar dig som söker. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad om de senaste digitala marknadsföringstrenderna och teknologiska förändringarna.

Personliga egenskaper som karaktäriserar dig är: Positiv, Strukturerad, Driven och Självgående. Du tar ansvar för din uppgift, samtidigt som du stöttar och inspirerar människor runt omkring. Du är nyfiken, prestigelös och van vid att samarbeta med olika delar av en organisation i syfte att säkerställa en enhetlig och effektiv marknadsföring. Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter samt talar och skriver obehindrat på engelska och svenska. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsorten är Malmö, men flexibilitet finns för rätt person. Huvudkontoret ligger i Falköping och vi ser gärna att du är öppen för att resa dit med jämna mellanrum. 

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Skola24 med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Maria Bomberg på t: +46 706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Skola24 Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

maria.bomberg@bohmans.com

070-6579549

Liknande jobb