Digital redaktör och chefredaktör Hemma i HSB

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Riksförbund ska stärka vår idé och skapa värde för HSB-föreningarna och dess medlemmar, utveckla HSBs gemensamma varumärke samt stärka HSBs roll i samhället. Vi befinner oss på en otroligt spännande utvecklingsresa där varje individ har en viktig roll – vill du vara med och göra skillnad?

HSB har verkat för att skapa det goda boendet sedan 1923. Nu behöver vi dig och din kompetens. Som medarbetare hos oss på HSB Riksförbund får du möjlighet att utnyttja din drivkraft och göra skillnad i en modern organisation som dessutom har förärats med många utmärkelser under 2017: Signumpriset för nordens bästa varumärkesvård, Sveriges Grönaste varumärke inom bostadsbranschen och Sustainable Brand Index i kategorin bostäder. Vi håller till i moderna lokaler på Fleminggatan i Stockholm, nominerade till ”Sveriges snyggaste kontor 2017”.

Digital redaktör och chefredaktör Hemma i HSB­

Arbetsbeskrivning

HSBs digitala kommunikation syftar till att stärka HSBs varumärke och bidra till affärsnytta samt ökad synlighet för HSB och de frågor som vi driver. Därför förstärker vi avdelning Marknad och kommunikation på HSB Riksförbund med en ”Digital redaktör och chefredaktör för Hemma i HSB”. Tjänsten är ett vikariat på heltid hos HSB Riksförbund. Tillträde sker snarast och uppdraget löper fram till den 31 juni 2019, därefter finns möjlighet att uppdraget kan övergå i förlängning.

Som vår digitala redaktör och chefredaktör kommer du att arbeta tillsammans med vår Digitala strateg, arbetar du för att driva vår externa kommunikation i HSBs gemensamma digitala kanaler, främst HSBs webbplats som består både av en publik del samt ett inloggat gränssnitt. Du är med och skapar, utvecklar och genomför kommunikationsinsatser i det dagliga redaktionella arbetet och i samband med kampanjer och andra aktiviteter. Du är van att anpassa och utveckla material till digitala plattformar och vet hur man driver trafik med hjälp av content. I samverkan med övriga medarbetare på enhet redaktion, kommer du att skapa, producera och publicera innehåll i våra digitala kanaler. Du bör vara en god skribent som lätt anpassar innehållet för olika målgrupper och syften.

Utöver ditt digitala redaktörskap är du också ansvarig chefredaktör för vår medlemstidning Hemma i HSB som ges ut till ca 500 000 medlemmar fyra gånger per år. Till din hjälp har du vår produktionsbyrå, som ansvarar för merparten av framtagande av det redaktionella innehållet samt färdigställer tidningen ”Hemma i HSB”. Du har särskilt ansvar för intern samordning, att skriva ledare samt att identifiera och producera HSB-relaterade nyheter mm.

Du arbetar i ett team bestående av fyra medarbetare och rapporterar till enhetschef Redaktion.  Du har resultat- och budgetansvar.

Vem är du?

Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande inom kommunikation/marknadsföring/journalistik. Vi ser att du har erfarenhet inom området digital kommunikation, och att du strategisk höjd och praktisk vana. Har du en särskild utbildning inom digital kommunikation samt erfarenhet av att ha arbetat i en s.k. content-hubb är det meriterande. Du behöver ha god erfarenhet av publiceringsverktyget Episerver.

För att lyckas är du driven och professionell och brinner för att skapa en effektiv digital kommunikation som når fram i det digitala bruset. Vi ser att du är en ”doer” som får saker att hända. Du är snabb och leveranssäker och har lätt för att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer med människor i din omgivning.

Mer information
Tjänsten är ett vikariat på heltid hos HSB Riksförbund. Tillträde sker snarast och uppdraget löper fram till den 31 juni 2019, därefter finns möjlighet att uppdraget kan övergå i förlängning. Vi intervjuar kandidater löpande med uppehåll from 27/12-18-4/1-19. Skicka din ansökan via länken med ditt CV och personligt brev. Sista ansökningsdag 4 januari 2019. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen!

För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta Linda Segerström, Rekryteringskonsult Bohmans Nätverk, mail: linda.segerstrom@bohmans.com.

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.segerstrom@bohmans.com

Liknande jobb