Director till Fogel & Partners

Fogel & Partners är en av Sveriges ledande rådgivningsfirmor inom strategisk kommunikation. Våra medarbetare har många års erfarenhet av M&A, börsnoteringar och kriskommunikation, samt strategisk kommunikationsrådgivning till bolag och ägare. Fogel & Partners arbetar på uppdrag av företagsledare och styrelser inom områdena Transactions & Special Situations, Capital Market Communication, Corporate Communication och Strategic Sustainability & ESG Advisory. Vi är verksamma på en internationell marknad och arbetar med både nordiska och globala kunder. Fogel & Partners är Associate Partner till FGS Global (www.fgsglobal.com). Nätverket ger våra kunder tillgång till 1 200 kommunikationsexperter på 26 kontor över hela världen – bland annat i New York, London, Frankfurt, Bryssel, Berlin, Washington, Los Angeles, Hongkong, Singapore och Beijing.

Fogel & Partners söker nu en erfaren och etablerad rådgivare inom strategisk kommunikation. För rätt kandidat finns goda utsikter att växa in i rollen som framtida partner. 

Hos Fogel & Partners kommer du att bidra med strategisk kommunikationsrådgivning i några av de mest högprofilerade projekten i affärskritiska situationer såsom finansiella transaktioner, kriser och förändringsresor. Firman anlitas i komplexa situationer av ledande internationella och svenska bolag. Du får även möjlighet till internationellt utbyte via Fogel & Partners partnerskap med FSG Global. 

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan näringsliv, kapitalmarknad och media. Du har ett stort samhällsintresse och en omfattande och gedigen erfarenhet av att vara rådgivare inom kommunikation med inriktning mot Corporate Communications och finansiell kommunikation. Du har troligtvis en bakgrund som senior kommunikationsrådgivare med kapacitet att driva en större kundportfölj, och kanske även en bakgrund från kundsidan. Fogel & Partners erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete och firmans kontor finns centralt på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På Fogel & Partners arbetar du med kommunikation som påverkar och driver förändring, ofta i affärskritiska situationer där kapitalmarknadens syn på bolagens kommunikation är avgörande. Tjänsten kräver minst tio års relevant erfarenhet, sannolikt mer. Den innebär att du tar ett tydligt ansvar för kund och projekt och självständigt bidrar med att ta in nya uppdrag och driver utveckling av befintliga kundrelationer. I rollen som Director förväntas du: 

 • Stödja våra uppdragsgivare med kvalificerad strategisk kommunikationsrådgivning
 • Analysera och identifiera kommunikationsbehov för existerande och potentiella kunder
 • Arbeta både strategiskt och hands-on med exempelvis utveckling av budskapsplattformar, leda budskapsträningar, genomföra perceptionsstudier, utveckla investment case samt ta fram kommunikations- och hållbarhetsstrategier
 • Leda kommunikations- och IR-projekt samt planera och styra arbetsprocesser. 
 • Etablera goda relationer med bolagsrepresentanter, rådgivare och media
 • Vara strategisk men också hands-on för att lösa uppgifter för våra kunder, både högt och lågt
 • Ta ett stort ansvar för att utveckla befintliga kundrelationer och löpande ta in nya uppdrag och utveckla nya kundrelationer.

Den vi söker

 • Har mer än tio års relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis ett annat konsultföretag inriktat mot kommunikation, strategi, hållbarhet eller IR. Erfarenhet som kommunikations- eller IR-chef kan också vara meriterande.
 • Har goda akademiska meriter med examen i exempelvis ekonomi eller statsvetenskap
 • Är allmänbildad med ett stort samhälls- och aktieintresse
 • Är väl förtrogen med finansiella rapporter, hållbarhetsrapporter och aktieanalyser
 • Är en mycket vass skribent med ett intresse för kommunikation och påverkan, talar och skriver flytande på svenska och engelska
 • Är en digital native och välorienterad i det snabbt föränderliga medielandskapet

Den här rollen ställer mycket höga krav på dig. Som person är du framförallt förtroendeingivande, trygg och stresstålig. Lika avgörande är det att du är driven och självständig med god analytisk förmåga och noggrannhet. Du gillar att jobba utåtriktat, såväl självständigt som i team. Du attraheras av att få arbeta med affärskritisk rådgivning i några av de mest spännande uppdragen, i periodvis intensiva projekt där din tillgänglighet förväntas vara hög.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Ansök via länken till höger ovan, gärna så snart som möjligt. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com / 076 800 98 08 eller Anders Welin: anders.welin@bohmans.com eller 070 633 21 37.


Fogel & Partners Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb