Ekonomijournalist till EFN Ekonomikanalen

EFN Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vill hjälpa dig, din familj, vänner och grannar att ta kloka och informerade ekonomiska beslut kring sparande, boende och företagande. Vi drivs av lusten att berätta. Vi tror att för att nå fram med kunskap och verkligen engagera, måste vi också vara inspirerande och underhållande. Och i stället för att driva på mot att försöka göra snabba klipp, tar vi det medellånga och långa perspektivet. Vi är övertygade om att det är så vi gör mest nytta. Som EFN-tittare ska du känna dig tryggare när du köper hus, göra mer genomtänkta val när du placerar dina sparpengar och bli inspirerad att lyfta ditt företagande. EFN är kanalen för alla som vill få bättre kunskap om ekonomi.

Ekonomijournalist till EFN Ekonomikanalen

Vi söker en ekonomijournalist som ska bli vår nya programledare i aktieprogrammet EFN Marknad. För att vara aktuell för denna roll krävs minst några års erfarenhet av ekonomijournalistik i kombination med ett starkt intresse för aktiemarknaden, gärna med en ekonomutbildning som grund. Du behöver inte ha någon erfarenhet av programlederi, men du måste vara intresserad av att bli frontfigur i vår börsbevakning.

Du har ett driv och en vilja att förmedla kunskaper kring hur marknaden fungerar, hur man kan tänka som en mindre eller större investerare på halvlång eller lång sikt. Du ska vara någon att ”hålla i handen” även i turbulenta tider. Vår redaktion är en jämställd och inkluderande arbetsplats. I allt vi gör har vi dessutom ett hållbarhetsperspektiv.

Kanalen är i en tydlig utvecklingsfas. Vi jobbar hårt på att utveckla vår närvaro i sociala medier, med olika typer av inslag och format. Redaktionen består för närvarande av runt 15 kompetenta medarbetare. Redaktion, produktion och tv-studio är beläget i lokaler vid Nybrokajen i centrala Stockholm. De flesta är fysiskt på plats tre dagar i veckan och arbetar två dagar hemifrån, om produktionen så tillåter.

EFN ​Ekonomikanalens uppdrag är att sprida kunskap om ekonomi. Vi hjälper privatpersoner och företagare att fatta kloka beslut kring sin ekonomi och vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, reklamfri och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage eller intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fem år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid frågor om rollen kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / tel +46(0)70-844 11 60. Ansök via länken till höger ovan, gärna så snart som möjligt då vi arbetar med löpande intervjuer! Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

EFN Ekonomikanalen Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb