Försäljningschef

Fokus är Sveriges nyhetsmagasin som når 75.000 läsare varje vecka. Innehåll. Det är vad Fokus handlar om. Vi vill ge våra läsare nya kunskaper och så frön till nya tankar om politik, kultur, ekonomi, vetenskap och samhälle i stort. Vi ställer höga krav på hur vi gör det. Analys, snarare än löst tyckande. Oberoende och självständighet: politiskt, men också i förhållande till vår egen bransch och kollegor. Ett intresse för samtiden, utan att vara samtidens fångar. Uppriktighet, även när den gränsar till det oförskämda. En vilja att beskriva världen som den är, snarare än att tala om hur den borde vara. Språk och stilistik i klass med de bästa internationella förlagorna.

Fokus lanserades 2005 och tar nu nästa steg i att ta vår affär till nya nivåer, för att ansvara för detta söker vi nu en försäljningschef.

Mediemarknaden utvecklas snabbt och din huvuduppgift blir att maximera intäkterna på den nya spelplanen. Självklart annonsering i tidningen och på vår webbplats, men även den allt större affären i partnerskap kring våra event och konceptaffärer (Bla Bäst att bo, Almedalen och Årets svensk). Du rapporterar direkt till VD och blir en del av ledningsgruppen.

Du har en gedigen erfarenhet från medieförsäljning och har kontakterna som behövs för att få en dialog med kunderna, både på byråsidan och marknads- och kommunikationsavdelningar. Minst lika viktigt är att du har idéhöjden och förmågan att tänka stort, affärsutveckling är centralt i uppdraget och vi vill att du är drivande i utvecklandet av nya event och plattformar.

Dina framträdande personliga egenskaper är:

-Samarbetsförmåga

-Strukturerad

-Initiativtagande

-Stressstålig

-Självgående

Framförallt tror vi att du har ett brinnande intresse för att göra affärer, i ett nära samarbete med VD kommer du göra en resa där Fokus blir än mer tongivande i det svenska medielandskapet. Passionen och engagemanget för att lyckas med detta kommer vara avgörande i valet av rätt person.

Vi tror att du har högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning på marknadsföring och försäljning.

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk i denna rekrytering. För mer information kontakta gärna Jan Berkö jan.berko@bohmans.com 073-626 30 43 eller Claes de Faire, vd & chefredaktör på Fokus, claes.de.faire@fokus.se 072-500 68 57

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

jan.berko@bohmans.com

0736263043

Liknande jobb