Head of Communications till Eltel

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom bl a segmenten Power och Communication. Verksamheten bedrivs i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Kontraktsportföljen är diversifierad och kundbasen av stora nätägare växer stadigt. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro och cirka 8,000 anställda. Eltel AB är sedan 2015 är noterat på Nasdaq Stockholm. www.eltelnetworks.com

Har du en god erfarenhet av kommunikationsarbete, på byrå- eller kundsidan och tycker att det är spännande med utveckling och förändringsprocesser? Om du ser kommunikation som ett strategiskt verktyg i affärsverksamheten för att utveckla varumärket gentemot medarbetare, kunder och den övriga omvärlden kan det här vara nästa utmaning för dig. 

I rollen som Head of Communications är du ytterst ansvarig för att utveckla strategin samt genomföra implementeringen av en solid och grundlig kommunikationsplan för den svenska verksamheten. Du rapporterar till HR Manager, Eltel Sweden och har ett nära samarbete med Director Communications and Investor Relations för Eltel Group. 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som Head of Communications är bred och variationsrik och innefattar både extern och intern kommunikation. Initialt ligger fokus på den interna kommunikationen, men omfattningen på den externa kommunikationen kommer öka successivt. Syftet med tjänsten är övergripande att stärka och utveckla Eltel Sveriges varumärke och kultur.   Huvudarbetsuppgifter samt ansvar är att: 

  • Ta fram Eltels kommunikationsstrategi och kommunikationsplan för den svenska verksamheten. 
  • Operativt implementera kommunikationsplanen och säkerställa att kommunikationen överensstämmer med t ex varumärke, värdeord och strategiska teman.
  • Ta fram pressmeddelanden, Q & A:s samt skapa content, för publicering på intranätet, den externa webben och sociala medier.  
  • Planera, utveckla och publicera relevant kommunikation samt stödja en dynamisk dialog mellan alla delar och nivåer i företaget, genom att använda lämpliga kanaler och verktyg. 
  • Leda utvecklingen av nuvarande, nya och förbättrade kommunikationsverktyg för Eltels affärsbehov i Sverige. 
  • Rådgivning och coachning av ledning och andra talespersoner i kommunikationsfrågor och mediehantering. 
  • Ansvar för Eltel Sveriges intranät och externa webbplats. 
  • Delta i planering och genomförande av interna events och andra aktiviteter. 
  • Ta fram budget och genomföra uppföljning och analys av resultatet i kommunikationsarbetet. 
  • Samarbeta med övriga delar av Eltel Group för en effektiv och sammanhängande kommunikation, exempelvis genom att ta fram gemensamma verktyg och standarder. I rollen deltar du i diverse interna nätverk och Group Councils. Du är även medlem Eltel Group Communictions Managment Team.

Att kunna hantera bild- och formgivningsprogram samt enklare produktion av rörligt material är önskvärt.


Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning från universitet eller högskola inom t ex ekonomi, kommunikation, media, journalistik eller motsvarande. Det krävs sannolikt minst sju till tio års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och en vana att hantera dialogen med olika typer av målgrupper för att trivas och lyckas i rollen. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av ett nära arbete med HR- respektive marknadsfunktionen.

Vi förväntar oss att du har strålande kunskaper i både svenska och engelska samt är nyfiken och väl insatt i digitala och andra tekniska möjligheter samt har allmänt goda insikter i medielandskapet. Du har känsla för att anpassa budskap och kommunikation till olika typer av målgrupper.

Som person är du utåtriktad, initiativrik och bra på att skapa ett nätverk för att få tillgång till intressanta nyheter och spännande storys. Vi ser gärna att du har en förmåga att skapa förtroende, inspirera och få med dig människor, även i förändringsskeden. Du bör vara strukturerad, ha en hög arbetskapacitet och vana att leverera mot deadlines.


Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev snarast, då urval och intervjuer sker löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information, kontakta Erik Myrhage erik.myrhage@bohmans.com / 0733 – 73 45 33 eller Ebba Stragne ebba.stragne@bohmans.com / 0768 – 00 98 08.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.myrhage@bohmans.com

Liknande jobb