Head of Swedbank Institute for Financial Health

Swedbank är banken för de många människorna, hushållen och företagen. Som en ledande bank på våra hemmamarknader i Sverige, Estland, Lettland och Litauen erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och produkter. Vi söker medarbetare som delar våra värderingar - öppen, enkelhet och omtänksam - och vill bidra till att möjliggöra tillväxt för människor, företag och samhället. Om du har ambition och delar vår inställning kommer du att hitta många möjligheter här. På Swedbank har du möjligheter att växa. Det är din drivkraft och engagemang som avgör hur du utvecklas.

Vill du leda vår storsatsning på samhällsengagemang och folkbildning?

Vi har i mer än 200 år haft folkbildning och ekonomisk trygghet i vårt DNA. Nu söker vi en erfaren ledare som vill bidra till att vi når vår vision – ett samhälle som är ekonomiskt sunt och hållbart. Du kommer att leda Swedbank Institute for Financial Health, en helt ny enhet där vi samlar vår kompetens inom samhällsengagemang, folkbildning och privatekonomi. Enheten spelar en nyckelroll för att vi ska nå vårt mål om att till år 2030 möjliggöra för 1 miljon människor att stärka sin finansiella hälsa.

Tillsammans med ditt team bygger och organiserar du den nya enheten. Som chef får du stora möjligheter att forma vägen framåt samt utveckla och genomföra pågående initiativ inom våra huvudområden som är folkbildning, opinionsbildning, främjande av forskning samt donationer.

Vi söker dig som har förmågan att kroka arm med våra ägarstiftelser, sparbankerna och övriga samarbetspartners och intressenter i vårt långsiktiga arbete med att ge tillbaka och bidra till ett hållbart och välmående samhälle. Du förväntas samverka med både interna och externa intressenter och talespersoner, medverka i tankesmedjor och fungera som opinionsbildare inom hela området finansiell hälsa, med både internt och externt fokus.

För att vara aktuell för denna roll krävs att du:

  • Besitter ett visionärt ledarskap samt har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla team
  • Har ett djupt intresse och bred kunskap om samhällsfrågor samt erfarenhet av opinionsbildning i alla olika delar av samhället – unga, gamla, stad, landsbygd med mera
  • Har erfarenhet av att arbeta i stora organisationer samt förmåga att leda komplexa projekt och initiativ med ett antal olika intressenter inom skilda affärsområden och koncernfunktioner, med koppling även till public affairs.
  • Har utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter, med förmågan att se både interna och externa perspektiv
  • Besitter ett proaktivt förhållningssätt i kombination med en handlingskraftig inställning och förmåga att planera och prioritera väl
  • Är ödmjukt beslutsam, lösningsorienterad, strukturerad och effektiv, med både viljan och modet att våga lyfta andra före dig själv.

Du behärskar svenska och engelska flytande, både skriftligt och muntligt och vi ser gärna att du har en kandidat- eller masterexamen inom relevant område.

Swedbank Institute for Financial Health är en del av Group Corporate Communication och du kommer att rapportera till Head of Group Corporate Communication, Mattias af Geijerstam.

Swedbank är en inkluderande arbetsgivare och diskriminerar ingen utifrån kön, ålder, sexuell läggning eller sexuell identitet, etnicitet, religion eller funktionsnedsättning - alla är välkomna.

Ansök
I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Bohmans Nätverk. Ansök med CV och personligt brev via länken. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta Anders Welin på 0706 33 21 37 alt. anders.welin@bohmans.com eller Erik Haglöf på 0708 441 160 alt. erik.haglof@bohmans.com.

Swedbank Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

Liknande jobb