Hundstallet söker insamlings- och kommunikationschef

Hundstallet söker insamlings- och kommunikationschef

Att skapa engagemang för Hundstallet är den centrala och återkommande uppgiften i denna roll. Det arbetet rymmer en mängd discipliner, alltifrån att engagera volontärer samt att få medlemmar och givare att stötta Hundstallet. Övergripande är huvudmålsättningen är att få fler att känna engagemang för Hundstallets viktiga arbete.

     Insamlings- och kommunikationschefens roll omfattar kommunikation, marknadsföring och insamling, med personalansvar för fyra medarbetare där deras huvudområden är insamling, kommunikation och sociala medier, givarvård, givarservice och medlemmar.

 Vilka är Hundstallet?

Hundstallet är en ideell förening som arbetar för att ge hundar en andra chans genom att hjälpa till med omhändertagande och omplacering. Vi har funnits sedan 1908 och har under de senaste åren vuxit dramatiskt i storlek och omsättning. Antalet hundar i Sverige har ökat med 20 procent de senaste tre åren.

     Vi är på en tillväxtresa för att det vi bidrar med till samhället behövs mer och mer. I våra tre hundstall tar vi emot hundar som behöver en andra chans, vårdar dem och ser till att de kan omplaceras till nya hem. Vi ser framför oss att bygga upp ett nytt större hundstall i Skåne och ett ytterligare norrut. Vi vill ha en större roll i påverkansfrågor när det gäller att t ex driva opinion mot smuggelhundar och förklara vidden av att skaffa hund, men även påverka lagstiftning och arbeta runt om i landet för en bättre situation för både hundar och hundägare.

     Våra 50 anställda tar varje år hand om ca 500 hundar. I och med att vi startar verksamhet även i Alingsås växer vi ytterligare och kommer närma oss 1 000 hundar som vi hjälper årligen.

     Vi sprider kunskap, främst på digitala plattformar och ger ut tidningen Hundstallet samt skickar ut ett nyhetsbrev via e-post. Vi arbetar med vår verksamhet mycket professionellt och upphandlas av ett antal Länsstyrelser och av Polisen för att hjälpa dem vid de tillfällen när de omhändertar hundar.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Leda arbetet på Insamlings och kommunikationsavdelningen både med kommunikation, marknadsföring och insamling.
 • Stärka Hundstallets varumärke.
 • Driva och utveckla insamlingen till Hundstallet tillsammans med kollegor
 • Att i nära samarbete med medarbetarna på avdelningen ta fram inriktning och budskap för Hundstallets externa kommunikation samt optimera närvaron i sociala medier.
 • Samordna våra aktiviteter så att det både leder till insamling och engagemang kring Hundstallets viktigaste frågor.
 • Planera och genomföra strategiskt påverkans- och opinionsarbete, med samordning så att vår kommunikation och insamling går hand i hand, där vi mäter och utvärderar resultaten när det gäller såväl intern som extern kommunikation.
 • Utveckla den interna kommunikationen samt hantera kriskommunikation vid de tillfällen det behövs.
 • Tillsammans med arbetsgruppen driva relevanta event för Hundstallet

Din bakgrund

För att lyckas i den här rollen har du:

 • Redan erfarenhet av att leda en personalgrupp och klarar av att engagera dem.
 • Arbetat med att stärka varumärken och kan tänka strategiskt.
 • Erfarenhet av insamling och / eller försäljning.
 • Ha ett affärsmannaskap för samarbete med partners.
 • Varit med och skapat goda resultat med kommunikation i både förtjänad, egen och betald media.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
 • En universitetsutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande.

Vi söker en mycket driven person som samtidigt har ödmjukhet, tycker om människor samt är en bra ledare som får medarbetarna att växa. Du har förmågan att samtidigt vara både strategisk samt kan hoppa in där det behövs och då vara operativ på det sätt som situationen kräver.

Tjänsten är på heltid och du kommer att arbeta vid Hundstallets huvudkontor i Åkeshov. Resor ingår i tjänsten.

Alla ansökningar och kontakter behandlas strikt konfidentiellt.

Ansök

Är du intresserad är du varmt välkommen att skicka in din ansökan direkt via länken. Urval och intervjuer sker löpande. För mer information, kontakta Erik Haglöf på telefon +46 (0) 70 844 11 60  / erik.haglof@bohmans.com eller Ebba Stragne på telefon +46 (0)76-800 98 08 / ebba.stragne@bohmans.com

 

 

 

Hundstallet Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb