Innehållsproducent till Mäklarsamfundet

Mäklarsamfundet är Sveriges största medlems- och branschorganisation för fastighetsmäklare. Med sina drygt 100 år är det också en organisation med historia, som idag lägger stor energi på att forma och förbättra framtidens bostadsmarknad — för fastighetsmäklare, säljare, köpare och spekulanter. Visionen är att alla ska kunna flytta, tryggt och enkelt, när de önskar och behöver.

 

Vill du vara med och verka för en hållbar bostadsmarknad? Som Sveriges största medlems- och branschorganisation för fastighetsmäklare arbetar Mäklarsamfundet för en bostadsmarknad där det är lätt för alla människor att flytta när de behöver det. Nu söker vi en innehållsproducent till den växande kommunikationsavdelningen, som under stort eget ansvar kommer att utveckla, projektleda och producera format och koncept för både branschintern och extern kommunikation, med fokus på rörlig bild och ljud.

I rollen som innehållsproducent är du en del av Mäklarsamfundets kommunikationsavdelning med analys- och kommunikationschefen som arbetsledare och närmaste chef. Du arbetar även nära digital kommunikatör, näringspolitisk expert och VD. Du är anställd i koncernens servicebolag tillsammans med kollegor inom områdena kommunikation, juridik, utbildning, medlemshantering och ekonomi. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i moderna kontorslokaler på Råsundavägen i Solna.

Din roll
Som Innehållsproducent på Mäklarsamfundet får du möjlighet att:

  • Utveckla engagerande kommunikationsformat för medlemskommunikation och extern kommunikation, med fokus på rörlig bild och ljud i digitala kanaler.
  • Projektleda, planera och producera ovan nämnda format, exempelvis podd, webbsändningar och andra format för digitala kanaler.
  • I samarbete med kollegor omvärldsbevaka och genomföra redaktörsarbete i syfte att självständigt identifiera relevanta frågor, ämnen och vinklar för både extern och branschintern kommunikation.

Din bakgrund – är du den vi söker?
Vi söker en person med flerårig erfarenhet av att producera innehåll — med fokus på visuellt, rörligt och ljud. Du har relevant, förmodligen akademisk, utbildning inom medieproduktion eller motsvarande disciplin. Erfarenhet av redaktionellt arbete, videojournalistik och arbete i studiomiljö (inkl. ljussättning och ljudbearbetning) är meriterande.

Personen vi söker har ett starkt eget driv, goda projektledaregenskaper och känsla för format- och konceptutveckling kombinerat med tekniskt och hantverksmässigt kunnande. Du är van vid att ta ägandeskap över dina arbetsuppgifter och du kommer själv med förslag på nya projekt och initiativ som kan förbättra verksamheten.

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad erfarenhet av ljussättning, ljudbearbetning och studiomiljö och efterbearbetning.
  • Goda kunskaper i ljudbehandlingsprogram (t.ex Adobe Audition, Pro Tools mm) och motsvarande för bildbehandling (t.ex Premiere, Avid, Da Vinci Resolve).
  • Erfarenhet av kanaloberoende innehållsstrategi, innehållsplanering och redaktionell plan.
  • Erfarenhet av arbete som innefattar research och omvärldsbevakning.

 

”Vi är en liten och sammansvetsad grupp specialister som arbetar tillsammans för att skapa kommunikation som får effekt och gör skillnad, och vi har kul medan vi gör det. Nyfikna och samhällsintresserade personer som värdesätter både eftertanke, snabbhet och kvalitet i arbetet kommer att trivas hos oss.”

— Joakim Lusensky, Analys- och Kommunikationschef

Mäklarsamfundet är en arbetsgivare som värnar om att skapa en attraktiv arbetsmiljö där människor trivs och vill utvecklas och arbeta kvar länge. Organisationskulturen präglas av hjälpsamhet, höga förväntningar och konstruktiv feedback. Du förväntas, efter egen ambition, forma dina arbetsuppgifter och kontinuerligt bidra med egna idéer och initiativ för att utveckla verksamheten och dig själv. Varje medarbetares kunskaper och specialisering är en viktig del av arbetsmetoden, och du kommer att ha goda möjligheter att fortsätta utveckla din spetskompetens.

Organisationen är en koncern med ett flertal bolag med olika verksamheter, som alla bidrar till att uppnå vår vision. I koncernen finns bland annat Svensk Mäklarstatistik, affärssystemet Mspecs för fastighetsmäklare samt ett utvecklingsbolag som tar fram digitala tjänster för en bättre och mer transparent bostadsmarknad. Mäklarsamfundet har också en betydande betydande aktiepost i Hemnet.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Mäklarsamfundet med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Maria Bomberg på t: +46(0)706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Ebba Stragne på t: +46(0)768 00 98 08 eller ebba.stragne@bohmans.com

Mäklarsamfundet Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

maria.bomberg@bohmans.com

070-6579549

Liknande jobb