Interim Communication Manager

Om JLL

JLL erbjuder kvalificerad rådgivning med inriktning på fastighetstjänster. Vi verkar för att skapa och leverera värde till våra kunder, ägare och medarbetare i en komplex värld som ständigt förändras. Med över 93 000 medarbetare globalt och 300 kontor i 80 länder tillgodoser vi lokala, regionala och globala fastighetsbehov. Vi tillsätter team av experter som med insikt och framåtblick, pålitlig analys och relevant marknadskunskap levererar integrerade tjänster. Vi attraherar och utvecklar de bästa och mest mångfacetterade medarbetarna i vår bransch och utmanar dem att utveckla långsiktiga relationer med kunderna.

I Sverige är vi ca 100 anställda och vi har kontor i Stockholm och Göteborg och erbjuder rådgivning inom transaktioner, finansiering, finansiell riskhantering, uthyrning, hyresgästrepresentation, värdering samt analys. För mer information, se www.JLL.com och www.JLLSweden.se

Om rollen

JLL Sverige söker en kommunikationsansvarig för interimsuppdrag med start i januari 2020. I rollen blir du övergripande ansvarig för JLL:s kommunikation i Sverige.

Du kommer tillsammans med ledningsgruppen i Sverige och en internationell matrisorganisation att utveckla JLL:s varumärke på den svenska marknaden via dels våra egna kanaler och dels press och branschmedia. Kommunikationsansvarig har personalansvar för 1 grafisk designer. Teamet utvecklar och förpackar prospekt, presentationer och micrositer för våra projekt och rapporter i samarbete med medarbetare från övriga affärsområden.

Arbetsuppgifter

Kommunikationsansvarig har ansvar för JLL:s marknadsbudget. Du leder också arbetet i kommunikationsgruppen, bestående av representanter för varje affärsområde. Gruppen utvecklar kommunikationsplanen som innehåller bland annat evenemang och andra marknadsföringsaktiviteter. Utöver en grafisk designer på heltid samordnar du inköp och beställningar av konsulttjänster inom kommunikation och media.

Som kommunikationsansvarig skapar och uppdaterar du innehållet på JLL:s svenska website med aktuella projekt och rapporter från Sverige och globalt.

Du kommer att ingå i internationella kunskapsnätverk och tillämpa JLL:s internationella riktlinjer och format på den svenska marknaden.

I samarbete med ledningsgruppen utvecklar och implementerar du JLL:s kommunikationsplattform. Du coachar chefer och medarbetare i kommunikationen med media. Du ansvarar för annonsering, bearbetning av bransch- och affärspress samt följer medierapportering inom branschen. Du skriver och distribuerar pressmeddelanden och upprätthåller JLL:s starka närvaro i media. Kommunikationsansvarig arbetar aktivt med PR och ser till att våra experter deltar i externa branschevenemang.

Du ansvarar också för bland annat profilprodukter, personalfotografering, internkommunikation (SharePoint), kommunikation via LinkedIn (Sprinklr) och nyhetsbrev (Eloqua).

 

Bakgrund

Du har förmodligen akademisk examen inom ekonomi eller marknadsföring. För att effektivt leda kommunikationsarbetet tror vi att du har 5-10 års relevant erfarenhet, helst inom fastighets- eller finansbranschen. Du kommunicerar effektivt och kreativt på svenska och engelska och har ett skarpt öga för struktur och detaljer. Eftersom kommunikationsansvarig har många kontakter både internt och externt behöver du vara bra på att skapa och upprätthålla goda relationer.

I rollen som kommunikationsansvarig ingår såväl strategiskt som operativt ansvar, vilket innebär att du behöver ha en god förmåga att prioritera och kvalitetssäkra ditt arbete, samt att projektleda medarbetare och leverantörer.


Mer information

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid via Bohmans Nätverk. Tillträde sker snarast och uppdraget löper 6 månader framåt med stor chans till fast anställning. Vi intervjuar kandidater löpande. Sista ansökningsdag 16 januari 2020. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar JLL med Bohmans Nätverk. Sänd din ansökan med CV och ett personligt brev via länken. För mer information, kontakta: Linda Schmidt, t: +46 (0) 76 408 77 91, m: linda.schmidt@bohmans.com eller Anders Welin, t: +46 706 33 21 37, m: anders.welin@bohmans.com

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.schmidt@bohmans.com

Liknande jobb