Intern kommunikationsansvarig

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att bidra till att internetanvändare i Sverige har kunskap, förstår internets möjligheter och kan vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt. Dessa inkluderar start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärplattformen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen.

Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Läs mer på https://www.iis.se 

Våra målgrupper är såväl den breda allmänheten som journalister, näringsliv, skolan, akademin och myndighet

Internetstiftelsen söker en ansvarig för intern kommunikation som brinner för att stötta verksamhetens mål genom att bidra till att säkerställa att vi har välinformerade och engagerade medarbetare. Rollen är operativ med fokus på intern kommunikation. Du kommer att samarbeta tätt tillsammans med framförallt HR, ledning- och chefer samt kollegor på kommunikationsavdelningen. I uppdraget ingår också att säkerställa att kommunikationen i våra interna kanaler är i linje med fastställd position och värderingar.

Arbetsuppgifter:

 • Arbeta aktivt med innehållsproduktion för främst interna kanaler som intranät, VD-brev, vilket inkluderar text, video- och bildbehandling samt Linkedin.
 • Prioritera, reducera och kondensera budskap för fördefinierade interna kommunikationskanaler.
 • Ansvar för innehållsplan, struktur och innehållsproduktion för intranät.
 • Tillsammans med HR ansvara för beskrivningen av Internetstiftelsen som arbetsgivare, material för rekrytering (foto, text och video) samt ta fram kommunikationsmaterial om Internetstiftelsen som arbetsgivare för externa kanaler som webbplats, sociala medier, mässor etc.

Kravprofil:

 • Du är en nyfiken kommunikatör som ser möjligheterna, trivs med att ha breda kontaktytor, är prestigelös och har en utpräglad känsla för kvalitet.
 • Minst 3 års erfarenhet från att arbeta operativt och taktiskt med internkommunikationsfrågor och frågor rörande arbetsgivarvarumärke.
 • Tidigare erfarenhet av digital kommunikation är ett absolut krav och om du har arbetat med marknadsföring/kommunikation på Linkedin är det mycket meriterande.
 • God kunskap kring hur man utvecklar och använder intranät.
 • God förmåga att presentera information på ett lättillgängligt och intressant sätt – text, film, foto och Power Point
 • Goda kunskaper inom Office
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Du har troligtvis en akademisk utbildning inom kommunikation eller liknande.

Välkommen med din ansökan!

Internetstiftelsen samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk. Skicka gärna in din ansökan med CV och ett personligt brev snarast, eftersom urval och intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten kontakta Cecilia Schön Jansson på Bohmans Nätverk, +46705604251. Cecilia.schon.jansson@gmail.com 

 

 

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

cecilia.schon.jansson@bohmans.com

Liknande jobb