Internal Communications Manager

Kärnan i Ica Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror – med mat och hälsa i centrum. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. I koncernen ingår även heminredningskedjan Hemtex. År 2017 omsatte ICA Gruppen cirka 106 miljarder kronor och hade ca 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum, med nära 2 100 butiker och apotek. Cirka 50 000 personer arbetar inom ICA - på kontor, inom logistik eller i någon av ICA:s egna eller handlarägda butiker. ICA Gruppens aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm inom segmentet large cap. Största ägare är ICA-handlarnas Förbund.

ICA Gruppen söker nu en internkommunikationsansvarig. Uppdraget handlar i hög grad om att stärka och utveckla varumärket både internt och externt under den förändringsresa som pågår inom ICA Gruppen.

Du tillhör avdelningen Group Corporate Communications och ska stödja ICAs koncernstrategiska utveckling genom internkommunikation till olika målgrupper, för att skapa engagerade och motiverade medarbetare. Tjänsten som internkommunikationsansvarig är central i arbetet för att skapa engagemang hos alla medarbetare.

Fokus ligger på strategisk förändringskommunikation på koncernivå och vi söker dig som är passionerat intresserad av internkommunikation. I rollen ingår att definiera och säkerställa principer för hur kommunikation bäst sker till olika interna målgrupper där du samverkar med övriga koncernfunktioner för att ge rätt stöd i att föra ut de koncernstrategiska prioriteringarna.

Med den övergripande kommunikationsstrategin och budskapsplattformen som bas ska kommunikationsplaner tas fram, med planering, styrning och prioritering av kommunikationsaktiviteter mot interna målgrupper för att uppnå önskade effekter. Arbetet handlar också om att koordinera kommunikationsaktiviteter med relevanta parter för att säkra att kommunikationen planeras och utförs på bästa sätt.

Du säkerställer genomförande av interna kommunikationsaktiviteter och stärker det interna varumärket, vilket utmynnar i produktion av material t ex presentationer till koncernschefsmöten och event samt innehåll till ett flertal interna kanaler, bl a intranätet. En annan viktig del av arbetet är rådgivning till de chefer och projektansvariga i koncernen som vill kommunicera med en eller flera interna målgrupper.

För att lyckas i rollen är koordinering med övriga medarbetare inom kommunikation viktigt, t ex vid större och kritiska händelser när information ska gå ut brett. Du ska också vid behov ta fram planer och genomföra kommunikationsaktiviteter, med förändringskommunikation som ett återkommande tema.

En akademisk examen inom marknads- och kommunikationsområdet är önskvärd, med minst fem års yrkeserfarenhet i seniora kommunikationsroller samt dokumenterat god erfarenhet av arbete med strategisk internkommunikation.

Erfarenhet av projektledning i komplexa organisationer är viktigt för att lyckas i den här rollen, i kombination med god förståelse för digitala kommunikationskanaler som passar för internkommunikation. Att ha genomfört omfattande förändringsresor på större företag underlättar arbetet i denna roll.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. ICA Gruppen tillämpar provanställning om sex månader. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att höra av dig! Skicka ansökan med ditt CV och personligt brev.

Om du vill ha mer information kontakta Linda Segerström linda.segerstrom@bohmans.com + 46 (0) 76 408 77 91 eller Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com + 46 (0) 708 44 11 60 på Bohmans Nätverk. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.segerstrom@bohmans.com

Liknande jobb