IR & Communication Manager till Instalco

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsulter. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 120-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Vill du arbeta med Investor Relations och kommunikation på ett av börsens snabbast växande företag? Instalco är en av Nordens ledande installationskoncerner där verksamheten bedrivs i en decentraliserad modell i 120 dotterbolag i Sverige, Norge och Finland. Koncernen omsätter 11 miljarder och har 5 500 medarbetare och på huvudkontoret i centrala Stockholm sitter ett tiotal medarbetare av de cirka 25 centralt anställda.

Instalco växer snabbt och behöver förstärka inom områdena IR och kommunikation för att utveckla varumärket mot målgruppen investerare, kunder, entreprenörer och medarbetare.

I din roll som IR & Communication manager ansvarar du för IR och stöttar även i övrigt kommunikationsarbete. Du rapporterar till och arbetar tätt tillsammans med Head of Communication and Sustainability inom båda områdena. Du jobbar nära CEO, CFO och övriga i koncernledningen. Placering är på koncernens huvudkontor vid Lilla Bantorget i Stockholms city.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen kommer du huvudsakligen ansvara för IR-arbetet, vilket innebär:

  • Kvartalsrapporter
  • IR-pressmeddelanden
  • Kontakter med befintliga investerare och analytiker
  • Proaktivt IR-arbete med potentiella investerare och analytiker
  • IR-aktiviteter som investerarmöten, road shows, konferenser och events
  • Producera presentationer och IR-dokument (loggböcker, policys, dokumentation etc)

Du kommer även samarbeta med Head of Communication & Sustainability inom extern nyhetsproduktion, internkommunikation och övrig textproduktion till årsredovisning, webb och sociala medier.

Din bakgrund

Du har förmodligen en akademisk examen inom t ex ekonomi, media/kommunikation eller journalistik och flera års relevant erfarenhet av kommunikations- och IR-arbete, antingen i en roll inom IR på ett bolag eller som konsult/rådgivare på byrå. Du är en vass kommunikatör i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att jobba strategiskt och hands on. Prestigelöshet är ett måste för att trivas på vårt kontor, där vi alla samarbetar och hjälper varandra. För att lyckas i rollen tror vi även att du behöver vara framåt, utåtriktad, van att jobba självständigt och ta egna initiativ till kommunikations- och IR-aktiviteter. Du tycker om att jobba från ax till limpa med att planera, producera och utvärdera ditt arbete. Naturligtvis har du även ett stort intresse för och kunskap om näringslivs- och kapitalmarknadsfrågor.

Om du dessutom har kännedom om hållbarhetsrapportering (enligt t e x årsredovisningslagen och GRI) är det meriterande.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar Instalco med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din kompletta ansökan som inkluderar ett personligt brev samt CV. Ansök via länken till höger ovan. För mer information om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com, 076 – 800 98 08.

 

Instalco Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com