IT-chef med utvecklingsansvar till Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen är en icke vinstdrivande ekonomisk förening som bedömer och tillhandahåller information om hållbarhetsbedömda varor. Visionen är att driva utvecklingen av bättre byggmaterialval för en hållbar värld idag och i framtiden. Det gör vi genom att främja produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö, som tar ansvar för såväl denna som kommande generationer. Antalet medlemmar, bedömningar och loggböcker ökar kontinuerligt, och tillsammans gör vi det enklare att bygga hållbart.

Vill du jobba i ett växande bolag och bidra till en mer hållbar bygg- och fastighetsbransch? Har du tidigare erfarenhet av att ha ansvarat för och lett utvecklingen av en IT-organisation som skapat sina egna system som är en integrerad del av kärnverksamheten? Är du en agil ledare med erfarenhet, mod och affärsmässighet? Då kanske du är den vi söker för att axla rollen som IT-chef på Byggvarubedömningen!

I rollen som IT-chef på Byggvarubedömningen kommer du att bli en nyckelperson i verksamhetens fortsatta utveckling. Företaget satsar stort på IT och tjänsteutveckling och är i en stark tillväxt. För rätt person finns stora möjligheter att påverka en otroligt spännande resa.

Byggvarubedömningen jobbar med ett starkt syfte och meningsfullt arbete — vi gör det enklare att bygga hållbart — och ser gärna att frågan engagerar rätt person. Du bör ha ett stort intresse av att bidra till verksamhetsutveckling i samklang med övriga organisationen, medlemsföretagen och övriga intressenter. Som IT-chef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Din roll
Som IT-chef på Byggvarubedömningen kommer du att:

  • Ansvara för att driva och följa upp IT-utvecklingen som fokuserar på att optimera verksamhetens två huvudsakliga delar; oberoende materialbedömningar som sedan publiceras i databas och Loggboksverktyg. 
  • Leda och coacha ett team bestående av både anställda och konsulter. Idag ingår produktägare och kravanalytiker i teamet, samt externa resurser i form av Tech Lead, utvecklare, testare, Scrum Master och UX/UI Designer.
  • Ansvara för att bygga, kravställa och underhålla relationer med externa IT-leverantörer. 
  • Ansvara för IT-budgeten och för dess optimering och uppföljning. 

 

Byggvarubedömningen ska aktivt bidra till att samhällsbyggnadssektorn utvecklar och bygger framtidens hållbara lösningar genom att inspirera branschens aktörer att nå en giftfri miljö och hållbara leveranskedjor.
— Hannes Morger, VD Byggvarubedömningen

 

Din bakgrund – är du den vi söker?
Vi söker en person med relevant akademisk utbildning, med 3+ års erfarenhet av att vara chef där du har arbetslett och coachat specialister inom IT och tjänsteutveckling. Du har erfarenhet av att ha drivit utveckling av en IT-organisation (gärna i uppbyggnadsfas), vana att leda projekt samt mycket goda kunskaper om agil utveckling. Du har gedigen kunskap om IT-system, infrastruktur och god förståelse för nätverkshantering, säkerhet och dataskydd. För att lyckas i rollen ser vi också att du är nyfiken på framväxande teknologier, och ett stort intresse för trendspaning på området.

I rollen ser vi en trygg och tydlig ledare som har en förmåga att se, förklara och lyfta möjligheterna med IT samt är bra på att förmedla mål, syfte och riktning oavsett målgrupp. Du har ett holistiskt synsätt och trivs med att arbeta både strategiskt och operativt, och kan enkelt växla mellan helhets- och detaljfokus. Du är bra på att prioritera och strävar efter enkla processer som ger stor effekt. Genom ditt tillitsbaserade ledarskap skapar du goda förutsättningar för medarbetarna att leverera på sina uppdrag och utvecklas i sina roller.

Som person har du god självkännedom, är prestigelös och öppensinnad. Parallellt behöver du vara strukturerad, resultatinriktad och affärsmässig. Du behöver vara kommunikativ och relationsbyggande, ha förmågan att leda tvärfunktionella team, driva upphandlingar och att agera kravställare gentemot leverantörer. Du är trygg i att leda på distans, samt talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Kontoret ligger i Sundbyberg, men placeringen är hybrid då Byggvarubedömningen förespråkar en flexibel arbetsmiljö.

Om Byggvarubedömningen
Byggvarubedömningen är en unik företeelse i byggbranschen då vi har samlat många aktörer kring en gemensam och viktig fråga – bygga giftfritt och hållbart för dagens och morgondagens generation. Bolaget är en ekonomisk förening och ägs av 75 av Sveriges största fastighetsägare och byggherrar. Vi äger och utvecklar ett system för miljöbedömning av byggvaror genom vilket vi granskar byggvaror utifrån tre aspekter; kemiskt innehåll, livscykelaspekter samt sociala aspekter i leveranskedjan. 

Utifrån granskning av hur byggvarorna uppfyller våra bedömningskriterier klassar vi dem i tre nivåer; rekommenderas (grönt), accepteras (gult) och undviks (rött). Våra användare kan i vår Webbtjänst söka efter, välja och loggföra byggvaror som hjälper bygg- och fastighetsbranschen att göra medvetet hållbara val. 

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en prestigelös organisation med ca 25 medarbetare med korta beslutsvägar där du får arbeta självständigt och stor möjlighet att göra skillnad. Hos oss blir du en del av en stark sammanhållning med en kultur som vilar på vår värdegrund: gemenskap, nyfikenhet, engagemang och stolthet. 

Arbetsvardagen är flexibel där du kan välja mellan att arbeta från vårt trevliga kontor i centrala Sundbyberg eller på distans. Alla medarbetare har dessutom möjlighet att träna två timmar på betald arbetstid varje vecka och ett generöst friskvårdsbidrag. Vår egen trivselgrupp, Byggvarubalunsen, anordnar trevliga sammankomster på och utanför jobbet som t.ex. quiz, löparstafetter och kulturevent. Gå in på www.byggvarubedomningen.se och läs mer!

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Byggvarubedömningen med Bohmans Nätverk. Urvalet sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta: 

Maria Bomberg på t: +46(0)706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Byggvarubedömningen Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

maria.bomberg@bohmans.com

070-6579549

Liknande jobb