Kampanjledare

Svenska FN-förbundet är en ideell organisation, en svensk folkrörelse som arbetar med att föra samman individer och organisationer i ett gemensamt arbete för en bättre värld samt för ett starkare och bättre Förenta Nationerna. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkansarbete, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, kunskapsspridning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

Svenska FN-förbundet söker nu en Kampanjledare för projektet Glokala Sverige. Kampanjledaren ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera Svenska FN-förbundets kampanjarbete för Glokala Sverige och för Svenska FN-förbundet med fokus på Agenda 2030 och de globala målen.

Kommunikationsprojektet Glokala Sverige syftar till att öka kännedom, kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Projektet löper över tre år (2018-2020), finansieras av Sida och genomförs av Svenska FN-förbundet i nära samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Läs mer om projektet på www.fn.se/glokalasverige 

 

Den kampanjledare vi nu söker har som huvuduppgift att dels driva förbundets årliga kampanj på temat Agenda 2030 och de globala målen med koppling till Glokala Sverige, dels agera kommunikationsstöd till Glokala Sveriges deltagande kommuner och regioner och deras lokala målgrupper kring målen. 

 

Kampanjledarens huvudarbetsuppgifter är att: 

 • Ta fram kampanjplaner för förbundets årliga kampanj med fokus på Agenda 2030, med de globala målen och projektet Glokala Sverige.
 • Ansvara för att ta fram och genomföra kampanjer enligt kampanjplanen.
 • Hålla ihop kampanjgruppen i samråd med teamledare samt kommunikations- och insamlingschefen.
 • Genomföra och utvärdera kampanjer med stöd av kampanjgruppen, med löpande rapportering till förbundets ledningsgrupp.
 • Vid behov producera innehåll till förbundets och projektets olika kommunikationskanaler kopplat till kampanjerna.
 • Utveckla och koordinera kommunikationsaktiviteter i projektet Glokala Sverige med huvudmålgruppen som är kommuner och regioner, d v s kommunikatörer och kommunikationsavdelningar samt kommunikationsstöd för i sin tur deras prioriterade målgrupper både lokalt och regionalt (t ex kommuninvånare, lokala företag, organisationer och skolor).
 • Kontakt med reklam- och mediebyråer i samband med kampanjer samt andra samarbetspartners t ex sponsorer.

 

Vi söker dig som har:

 • Tidigare erfarenhet från projektledning eller produktionsledning, gärna från t ex reklam-, PR- eller kommunikationsbyrå med beställarkompetens.
 • Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande inom t ex kommunikation, marknadsföring eller reklam.
 • Gedigen erfarenhet från kommunikations- och kampanjarbete.
 • Kunskap om kommunikation på kommunal och regional nivå, gärna med kommuninvånare som målgrupp.
 • Erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler, t ex filmproduktion är särskilt meriterande.
 • Kunskaper i Photoshop, Illustrator och InDesign är meriterande, så även webbpublicering.
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
 • Engagemang och intresse för internationella frågor såsom FN och hållbar utveckling.

Du är en person som är strukturerad, kreativ, initiativrik och flexibel samt bra på att samarbeta med andra, men samtidigt kan jobba självständigt när det behövs. Du är van och trygg att leda grupper och vi ser gärna att du har ett stort nätverk som du delar med dig av. Att kunna skriva under på Svenska FN-förbundets värdeord välkomnande, drivande, modig är en självklarhet.

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Besök gärna Svenska FN-förbundets hemsida www.fn.se   

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid (100 %) under 2020 med eventuell möjlighet till förlängning. 

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenska FN-förbundet med Bohmans Nätverk. Sänd din ansökan med CV och ett personligt brev via länken. Urval och intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / +46 (0) 708 44 11 60 eller Narie Turesson narie.turesson@bohmans.com eller Svenska FN-förbundet: Generalsekreterare Petra Hallebrant, petra.hallebrant@fn.se Du kan också kontakta förbundets fackliga representanter, Moa Källström, moa.kallstrom@fn.se, +46 70 481 97 99 eller Pekka Johansson, pekka.johansson@fn.se, 08-462 25 60

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb