Kommunikations- och samhällspolitisk chef

Barncancerfonden har sedan 1982 arbetat för att fler barn ska överleva cancer samt med att hjälpa drabbade familjer att få den vård och det stöd de behöver. Under samma period har överlevnaden ökat till drygt 85 procent, men barncancer är trots detta fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos barn 1–14 år i Sverige. Tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer är Barncancerfonden den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige samt bidrar substantiellt med stöd till drabbade barn och familjer. Barncancerfonden bedriver även ett påverkans- och opinionsarbete för att förbättra villkoren för de drabbade. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto, vilket garanterar att pengarna går till rätt ändamål. Barncancerfonden har i dag cirka 90 anställda.

Barncancerfonden befinner sig i en utvecklingsfas och söker nu en kommunikations– och samhällspolitisk chef. Rollen är ny och innebär personalansvar. Du som chef ansvarar för att leda, driva och utveckla Barncancerfondens påverkans- och kommunikationsarbete och bidrar till ökad kännedom och förtroende för Barncancerfonden som samhällsaktör.

Vi erbjuder en kreativ arbetsplats präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och dess närstående, på kort och lång sikt. Som chef inom Barncancerfonden, en ideell organisation sprungen ur föräldrars gemensamma engagemang och driv, förväntas du ha förståelse och intresse för det ideella engagemanget och folkrörelsen som drivkraft för förändring.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Hälsingegatan i Stockholm. Du rapporterar till Operativ chef på Barncancerfonden och förväntas kunna resa både nationellt och internationellt i tjänsten.

Vi söker dig som vill

  • Planera och genomföra strategiskt kommunikations- och påverkansarbete med ambitionen att göra verklig skillnad för barn och familjer som drabbas av cancer.
  • Utveckla Barncancerfondens samhällsnärvaro och bidra till att organisationen är en efterfrågad och respekterad aktör som beslutsfattare gärna lyssnar till.
  • Utifrån både långsiktig och daglig omvärldsbevakning ta fram övergripande kommunikationsstrategier och anpassa dessa för bästa möjliga genomslag.
  • Utveckla och utvecklas tillsammans med enhetens medarbetare i linje med Barncancerfondens målsättningar.
  • Bidra till att stärka organisationens krishanteringsförmåga.
  • Företräda Barncancerfonden i externa sammanhang med t ex politiker och andra beslutsfattare. Det är därför meriterande om du har ett starkt och förankrat nätverk bland politiker och andra beslutsfattare.

Bakgrund

Rollen som enhetschef är komplex och kräver en bred kompetens såväl som god ledarerfarenhet. Vi tror att du har en bakgrund från en PR-byrå (där du arbetat med Public Affairs), en politisk organisation, en intresseorganisation eller ett företag där du har arbetat med kommunikation och samhällskontakter.

Vi ser att du har följande erfarenhet:

  • Akademisk examen inom relevant område (exempelvis statsvetenskap, journalistik, nationalekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap) samt minst sju års erfarenhet av att leda strategiskt kommunikationsarbete med en hög grad av samhällskontakter.
  • Dokumenterad erfarenhet av att med goda resultat leda erfarna medarbetare inom kommunikation eller samhällspolitik.
  • Förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
  • Du har varit ansvarig för att ta fram rapporter och utredningar kring samhällspolitiska frågor. Du har även kunskap om det ideella föreningslivets särart och roll i samhället.

Att skapa förtroende och hållbara professionella relationer är avgörande för att lyckas i den här rollen samt att du är trygg och erfaren som ledare med gott omdöme och gör rätt prioriteringar. Du trivs med att jobba strukturerat i högt tempo och anpassar dig snabbt till nya situationer och förutsättningar. Du är lösningsorienterad och driven av att utveckla verksamheten tillsammans med andra. Att kunna kvalitetssäkra detaljerna i arbetet är en självklarhet för dig.

Välkommen med din ansökan!
Stämmer beskrivningen in på dig? Sök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid frågor om rekryteringen - kontakta Ebba Stragne: 076 – 800 98 08 / ebba.stragne@bohmans.com eller Erik Haglöf: 070 - 844 11 60 / erik.haglof@bohmans.com. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan.

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb