Kommunikationsansvarig

Kommunikationsansvarig 

Vill du vara med och utveckla Sveriges snabbast växande försäkringsbolag genom att ansvara för bolagets hela kommunikation från ax till limpa? Vill du arbeta i ett bolag som kombinerar resurserna hos ett etablerat företag med hastigheten hos en utmanare? Då är Futur Pension ditt val! 

 Om Futur Pension 

Futur Pension är ett försäkringsbolag i framkant som erbjuder privatpersoner och företag helhetslösningar inom kapitalförsäkring, tjänstepension och livförsäkring. Sedan starten 1999 har vi varit en föregångare inom insurtech. Då hette vi Danica Pension Sverige. 2019 blev vi fristående från Danske Bank-koncernen och bytte namn till Futur Pension. Tack vare en fantastisk personal och god tillväxt ökade vårt förvaltade kapital till 195 miljarder 2021 och vi har nu näst störst premier i Sverige (45 miljarder per år).

Vi är idag mitt i den andra delen av vår värdeskapandeprocess där vi lanserar nya produkter och accelererar försäljningen. Vi önskar nu på allvar börja kommunicera med våra partners och andra intressenter genom att förstärka företaget med en kommunikationsansvarig. 

Arbetsuppgifter 

Huvuduppgiften för dig är att använda Futurs unika marknadsposition för att skapa innehåll och kommunikation med våra affärspartners. En mindre del är att även kommunicera med våra slutkunder och internt. Mer precist: 

  • Skriva pressmeddelanden och förbättra vår synlighet i branschmedia 
  • Skapa säljande presentationer som lyfter fram effektiva argument för Futur (och engagera utomstående visuell expertis om nödvändigt) 
  • Skriva nyhetsbrev/regelbunden e-post-kommunikation riktade till partners/försäkringsmäklare 
  • Sätta ramarna för och förtydliga vår interna kommunikation 
  • Kommunicera på vår hemsida och på LinkedIn 

Utöver detta löpande arbete som kommunikationsansvarig önskar vi att du efter några månader sammanfattar hur vi kan bli bättre genom att sammanfatta vilka kommunikationsuppgifter som är viktigast och var gapen är störst i rollen samt kvantifiera hur mycket resurser dessa regelbundet kräver? En annan fråga är vilken organisation på kommunikationssidan som passar bäst för att lösa det löpande kommunikationsarbetet samt vilka kanaler som är bäst lämpade för olika typer av kommunikation genom analys av användarstatistik.

Utbildning och tidigare erfarenheter

Vi söker en person med en akademisk examen från relevant utbildning samt minst sju års arbete som kommunikatör eller som konsult i branschen, med genuin praktisk erfarenhet av skriftlig kommunikation i “business-to-business”-miljö på svenska och arbete med digital kommunikation. Dokumenterad förmåga att skapa entusiasm för och trovärdighet hos högpresterande kollegor och krävande affärspartners är meriterande, så även erfarenhet av försäkringar och sparande samt god förståelse av organisatorisk ”best practice”.

Personliga egenskaper

För att lyckas hos oss på Futur behöver du ha ett öppet, opretentiöst sätt och hög integritet samt uppskatta att verka i ett mindre bolag där du driver kommunikationen mot våra partners och kunder självständigt och med pondus. En annan kritisk framgångsfaktor är förmågan att engagera och få oss att verkligen ta ett kliv framåt i all vår kommunikation.

Varaktighet 

Initialt ett konsultuppdrag i cirka sex månader.

Vi samarbetar i detta uppdrag med Bohmans Nätverk. Ansök med CV samt personligt brev via länken. För mer information kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / tel +46 (0) 708 44 11 60 eller Linda Schmidt linda.schmidt@bohmans.com / tel +46 (0)76 408 77 91

 

 

Futur Pension Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com