Kommunikationsansvarig till Advania

Advania Sverige, ”The tech company with people at heart”, har kontor över hela landet, från Luleå i norr till Malmö i syd. Dagligen hjälper våra 1 700 specialister våra kunder, både inom privat och offentlig sektor, i deras ambitioner och mål att digitalisera sina verksamheter.

Genom långsiktiga relationer, ledande teknologier, moderna plattformslösningar och strategiska partnerskap formar vi framtidens IT-landskap. Vårt syfte sträcker sig bortom teknik: att ge människor kraften att skapa hållbara värden.

Advaniagruppen levererar tjänster till kunder i Sverige, Norge, Storbritannien, Island, Finland och Danmark inom hållbar och säker digitalisering.

Advania söker nu en kommunikationsansvarig (PR and Communications Manager). En huvuduppgift är att profilera Advania som norra Europa mest attraktiva IT-tjänstebolag.
Vi fokuserar på att oavbrutet leverera innovativa lösningar och utmärkt service till våra kunder. Som kommunikationsansvarig på Advania Sverige kommer du att vara en viktig del av vårt team och bidrar till att lyfta fram våra framgångar och värderingar, ett arbete för en driven och erfaren skribent.

Den vi söker ska göra Advania mer känt för rätt saker genom att bygga kännedom i förtjänade medier, där en viktig framgångsfaktor är att identifiera och kommunicera nyheter. En annan viktig del av arbetet är att fortsätta arbetet med vår omvärldsbevakning, att hitta rätt arenor för oss att synas på. Där bidrar du med värdefulla pusselbitar och skapar förutsättningar för att få ihop Advanias externa och interna kommunikation, en internkommunikation som märkbart ökar medarbetarnas engagemang.

Vi behöver även stärka vår beredskap för att hantera kriser, med planer för reaktiva kommunikationsinsatser i relation till våra olika intressentgrupper, där du som kommunikationsansvarig ska känna dig trygg i att hantera detta.

I rollen som kommunikationsansvarig på Advania Sverige har du en nyckelroll i både den strategiska och operativa kommunikationen. Du tillhör formellt marknadsavdelningen för Advania Sverige och jobbar med kommunikatörer och talespersoner i hela koncernen. Du rapporterar till marknadsdirektören i Sverige. 

Arbetsuppgifter
Planera, koordinera, genomföra och följa upp: 

 • Externa kommunikationsinsatser för att öka kännedomen om Advania på svenska marknaden.
 • Externa och interna kommunikationsinsatser i koncernen vid förvärv samt vid integration av nya förvärv.
 • Coacha och medieträna talespersoner.
 • Omvärldsbevaka och analysera mediebilden av Advania och andra aktörer i IT-branschen.
 • Etablera relevanta medierelationer.
 •  Skriva pressmeddelanden och artiklar samt vara delaktig i arbetet med koncernens hemsida och koncernens sociala medier.
 • Vara ett stöd vid kriskommunikation.
 • Delta på marknadsavdelningens gemensamma möten och initiativ.
 • Rapportera i relation till KPI:er som rollen berör månadsvis.

Erfarenhet och språk
Den vi söker har: 

 • Minst fem års erfarenhet som kommunikatör.
 • Erfarenhet av att bygga och underhålla mediarelationer inom B2B.
 • Erfarenhet av att använda digitala plattformar såsom CMS, sociala medier och omvärldsbevakning.
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • Flytande engelska i tal och skrift.

I rollen arbetar man på plats på kontoret i Liljeholmen, Stockholm.

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk. Ansök med personligt brev och cv via länken. Urval och intervjuer sker löpande. 

För mer information kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com tel. +46 (0)708 441160 eller Gry Jansen gry.jansen@bohmans.com tel. +46 (0)70 490 3993

Vi ser fram emot din ansökan!

Advania Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com