Kommunikationsansvarig till Återvinningsindustrierna

Återvinningsindustrierna är branschorganisationen för privata återvinningsföretag i Sverige.  Organisationen arbetar för en cirkulär ekonomi genom ökad återvinning och en ökad användning av återvunnet material. Branschen är en nyckelbransch för att lösa dagens stora utmaningar kring klimat, miljö, energi och råvaruförsörjning. Återvinningsindustrierna driver även nätverket Circular Sweden - ett företagsnätverk av producenter som arbetar för mer cirkulära produkt- och materialflöden. Återvinningsindustrierna företräder medlemsföretagen och bedriver påverkansarbete när lagar och regler utformas. Organisationen skapar också mötesplatser och samverkan för olika aktörer kring frågor som rör avfall, återvinning och cirkulär ekonomi.

Är du en stjärna på kommunikation med ett starkt hållbarhetsintresse? Vill du vara med och bidra till minskade koldioxidutsläpp? Nu söker Återvinningsindustrierna, en branschorganisation som aktivt arbetar för ökad återvinning och cirkulär ekonomi, en kommunikationsansvarig. Är det kanske du?

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsansvarig kommer du att få arbeta med kommunikation i olika former, med fokus på flera av våra viktigaste samhällsfrågor. Det kan handla om allt från att öka återvinningen av plast eller kritiska metaller till att lyfta fram innovationer i återvinningsbranschen som bidrar till större samhällsnytta. Du kommer att ha stor möjlighet att göra skillnad för framtiden. Det är en fri roll med möjlighet att påverka utformningen och ta egna initiativ. Ditt huvudsakliga ansvarsområde ligger i att:

 • Skapa innehåll till de sociala mediekanalerna
 • Skriva debattartiklar (i samarbete med dina kollegor), pressmeddelanden, webbmaterial och nyhetsbrev
 • Samla in och sprida information om återvinning och cirkulär ekonomi
 • Bidra i arbetet med att utforma mötesplatser och event
 • Bidra i påverkansarbetet
 • Samverka med nyckelpersoner på medlemsföretagen

I rollen som kommunikationsansvarig kommer du snabbt få mycket eget ansvar, därför är det viktigt att du tycker om att jobba i ett högt tempo. Vi ser även gärna att du är nyfiken, prestigelös, initiativtagande och har god samarbetsförmåga.

Din bakgrund

För att trivas och lyckas väl i rollen är det viktigt att du har:

 • Relevant akademisk utbildning, t ex inom hållbarhet eller statsvetenskap
 • Skicklig kommunikativ förmåga – både i tal och skrift
 • Flera års erfarenhet av arbete med kommunikation
 • Erfarenhet av att skapa innehåll i sociala medier
 • Stort intresse för politik och näringslivsfrågor – gärna med fokus på hållbarhet

Vi sitter i Näringslivets hus på Östermalm i Stockholm. I rollen rapporterar du till vd och blir en del av ett litet kansli som även består av en ytterligare medarbetare som arbetar med fokus på politisk påverkan. Vi tillämpar hybridmodellen som arbetsform, med viss möjlighet att arbeta på distans.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan som inkluderar CV och gärna ett personligt brev. Ansök via länken till höger ovan. För mer information om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com, 076 – 800 98 08 eller Linda Schmidt: linda.schmidt@bohmans.com / 076 – 408 77 91.

Återvinningsindustrierna Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com