Kommunikationsansvarig

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 9 000 MSEK och har drygt 3000 anställda. I Sverige är Orkla verksamt genom affärsområdena Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care och Orkla Food Ingredients, alla med starka varumärken inom varje område som exempelvis Abba, Family Fresh, Grumme, Kalles Kaviar, Felix, Pauluns OLW, Göteborgs Kex, Ballerina och Brago. Orkla ASA är noterat på Oslobörsen och har sitt säte i Oslo. Orklas koncern omsatte 40 miljarder NOK 2017.

Orklas vision är att göra varje dag bättre - med lokala och hållbara varumärken som skapar glädje. Vill du vara med och bidra till att flera av Sveriges starkaste varumärken fortsätter att växa och utvecklas? Vill du vara med och bygga en kultur som gör att 3 000 skickliga medarbetare verkar mot samma mål? Då kan du vara Orklas nya kollega.

Orkla vill prata med en tydligare röst. Därför togs nyligen beslut om att stärka koncernens kommunikationsfunktion, och därmed skapa möjligheter att arbeta mer strategiskt och övergripande. Vi söker därför en kommunikationsansvarig som kommer arbeta med Orklas kommunikation i Sverige. Du kommer arbeta nära våra svenska företag och bidra till att vi har en öppen och god dialog både internt och mot våra många externa intressenter.

Kommunikationsansvarig rapporterar till kommunikationsdirektören och placeringen är på kontoret i Solna Business Park. Du blir en del av en kommunikationsavdelning med medarbetare både i Solna och Malmö.

Vi erbjuder dig
Rollen som kommunikationsansvarig är bred och variationsrik. Huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bidra med taktiskt och operativt kommunikationsstöd löpande till de olika Orkla-bolagen och i särskilda projekt. Övergripande är fokus att bidra till arbetet med att stärka och utveckla Orklas varumärke och kultur.

Du utformar kommunikationsplaner, pressmeddelanden, Q & A:s med mera. Du skapar intern content som bl.a. intranätartiklar och extern content som artiklar för webb och sociala medier. Att kunna hantera enklare produktion av rörligt material (med t.ex. iPhone) är också önskvärt.

Andra delar av tjänsten är mediehantering (du ingår i pressjoursteamet), att coacha och medieträna talespersoner samt bidra med PR-stöd i samband med lanseringar och liknande. Du stöttar även fabriksledning inom intern och extern kommunikation.

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning från universitet/högskola inom exempelvis ekonomi, kommunikation, media, journalistik eller motsvarande. Antagligen krävs det minst fem års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och vana att hantera dialog med olika typer av målgrupper för att trivas och lyckas i rollen.

Vi förväntar oss att du har strålande kunskaper i både svenska och engelska, är nyfiken och väl insatt i digitala möjligheter och har goda insikter i medielandskapet. Du förstår hur journalistik fungerar. Du har även förståelse för kommersiella miljöer och är en flexibel lagspelare med stor arbetskapacitet. Du har god känsla för att anpassa budskap och kommunikation till olika typer av målgrupper.

 

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev snarast, eftersom vi går igenom ansökningar löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans nätverk. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076-800 98 08 alt. Erik Haglöf på erik.haglof@bohmans.com / 070- 844 11 60.

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com