Kommunikationsansvarig

Kommunikationsansvarig

Styrelseakademien är en ideell och oberoende förening som jobbar för utveckling av styrelsearbetare och styrelsearbete. Vi samlar 7 000 styrelseledamöter och ägare från norr till söder i våra 16 lokalföreningar runt om i Sverige. Tillsammans professionaliserar vi styrelsearbetet i hela landet och vi är en nyckelspelare inom svenskt näringsliv på såväl lokal som nationell nivå.

Styrelseakademien har påbörjat en spännande förändringsresa och implementerar nu en ny strategi i  föreningen som ska ta oss till nästa nivå för våra medlemmar och som kommer att hjälpa oss att ytterligare bidra till att stärka svenskt näringsliv. Vi driver några Sveriges mest uppskattade utbildningar inom styrelsearbete för styrelsearbetare med några av landets mest erfarna lärare.

Vår strävan är att ta del av forskning och framsteg samt att vara oberoende och stolta företrädare för våra huvudfrågor kring styrelsearbetet.

I arbetet som kommunikationsansvarig på Styrelseakademien kommer du till en förening som är mitt inne i en spännande förändringsresa. Du kommer att bli en hub för kommunikationen med samordning och prioritering på din agenda och därmed kunna bidra med kommunikation kring många aktiviteter där du kan arbeta nära några av Sveriges mest kompetenta företagsledare och vara med på en resa som ytterst handlar om att utveckla hela det svenska näringslivet.

En viktig dimension av arbetet är att bygga en stark relation med alla de lokala föreningarna genom ett flöde av texter och ständigt uppdaterade nyheter och därigenom får kontinuitet och proaktivitet i kommunikationen.

En annan del av arbetet handlar om att snabbt kunna ta emot idéer och omsätta dessa i handling, skrivna, prioriterade och paketerade på rätt sätt.

I denna roll som operativt ansvarig för både vårt interna och externa kommunikationsarbete kommer du att självständigt genomföra och driva många av våra mest prioriterade kommunikationsprojekt. Du kommer att vara delaktig i både det strategiska kommunikationsarbetet och ansvara för att omsätta strategin till handling.

Du kommer att ansvara för produktion av kommunikationsmaterial och löpande samordna aktiviteter internt samt samordna marknadsföringsinsatserna mellan central nivå och de lokala föreningarna.

Den vi söker är redan en god skribent och tycker om att skriva, med förståelse för och kunskap om marknadsföring i de digitala kanalerna och kommer att jobba med att skapa och driva ett digitalt ekosystem för marknadsföring och kommunikation.

Du behöver vara självgående, bra på att skapa konstruktiva rutiner, driven av att vara med och utveckla näringslivet, att få sitta med toppskiktet av människor som leder både stora och små bolag, med örat mot rälsen.

Vi:

  • Vill driva opinion för utveckling, med proaktiv känsla för vad vi bör reagera på. Vi vill följa och även påverka medias rörelser, med en vilja att lyssna. Att opinionsbilda kring de frågor som har med styrelsearbete kommer att vara en del av dina arbetsuppgifter.
  • Söker därför en person med rätt verktygslåda av PR-skills som inkluderar omvärldsförståelse, någon som kan kommunikationshantverket.
  • Är stolta över att ha etablerat priset Guldklubban i ett nära samarbete med DI, där många av våra viktiga följare finns.

Arbetet innebär att, tillsammans med andra, se över de verktyg vi jobbar med idag, skapa samverkan mellan hemsida, sociala medier och andra kanaler och de verktyg vi väljer att jobba med. Det kan handla om allt från Google, Ads, SEO, SEM, till Linkedin och Youtube.

För att lyckas i den här rollen hos oss krävs också att du är strukturerad, självgående och både kan prioritera och fatta egna beslut samt att du tar plats i möten och diskussioner.

Vi ser helst att du har stort intresse för företagande och näringsliv. Erfarenhet av att arbeta i en medlemsorganisation är meriterande.

Andra exempel på arbetsuppgifter:

- Planera, samordna och ta fram underlag för löpande externa och interna kommunikationsinsatser

- Producera texter för olika kanaler och aktiviteter

- Delta i arbetet med externa partners (digitala partners, omvärldsbevakning, opinionsbildning etc)

- Ta fram och genomföra contentplanen

- Uppdatera LinkedIn och andra kanaler

- Samordna kommunikationsinsatser mellan Styrelseakademien Sverige och de lokala föreningarna

- Samordna kommunikationsinsatser mellan de olika centrala delarna (utbildning, medlemmar, erbjudandet etc) på central nivå

- Ansvara för och samordna omvärldsbevakning

- Stöd och rådgivning till lokala föreningar

- Samordning/uppdatering av material till webb

- Stöd till VD (projektledning och produktion)

Du har sannolikt minst tre till fyra års erfarenhet av kommunikation kombinerat med en akademisk utbildning eller motsvarande.

Detta är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Tjänstgöringsgraden är 100% och du kommer vara placerad på vårt kontor i Stockholm. I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information om tjänsten kontakta Erik Haglöf erik.haglöf@bohmans.com +46 (0)708 44 11 60 eller Linda Schmidt linda.schmidt@bohmans.com +46 (0)706 408 77 91. Urval och intervjuer sker löpande. Sänd din ansökan med cv samt personligt brev snarast.

 

StyrelseAkademien Sverige Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb