Kommunikationschef Vuxenutbildning

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 600 medarbetare på fler än 661 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 182 500 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag vars viktigaste strategi är att garantera att alla förskolebarn, grundskoleelever, gymnasister och vuxendeltagare erbjuds en utbildning av så hög kvalitet att de når sina mål och får förutsättningar att nå sin fulla potential. Vi har därigenom en stor påverkan på människors liv och lärande.

Nu söker vi en kommunikationschef för hela vår verksamhet inom vuxenutbildning. Det är en spännande och utvecklande roll som innebär stort eget ansvar för segmentet vuxenutbildning samt utbyte och gemenskap på en kommunikationsavdelning.

Tjänsten ingår i ledningsgruppen för segmentet vuxenutbildning och tillhör även AcadeMedias centrala kommunikationsavdelning, som består av sju kommunikatörer varav tre ansvarar för respektive segment (förskola, grundskola/gymnasium och vuxenutbildning). I den här rollen rapporterar du till kommunikationsdirektören, men arbetsleds av segmentschefen. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm och är självklart flexibla när det gäller hur du kan arbeta hemifrån.

Arbetet är både strategiskt och operativt, i nära samarbete med segmentschef, HR-chef på segmentet och andra medarbetare i segmentsledningen, samt med kommunikationsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för kommunikationsfrågor inom vuxenutbildningssegmentet samt att du bidrar till att segmentets verksamhetsmål nås, med strategiskt och operativt kommunikationsstöd till samtliga verksamheter inom segmentet.
  • Ta fram övergripande kommunikationsplan för segmentet och bistå med kommunikationsplaner för diverse olika projekt under året.
  • Producera material till olika typer av nyheter, samt tillsammans med kommunikationsavdelningen arbeta strategiskt och operativt med att skapa genomslag för nyheterna i såväl traditionella som sociala medier.
  • Ansvar för segmentets bidrag till kvartalsrapporter och årsredovisningar, vilket innebär att i samarbete med segmentschef och segmentets ekonomiansvarige skapa/samla in material till kvartalsrapporter och årsredovisning.
  • Ansvara för en väl fungerande internkommunikation mellan koncern och segment genom bland annat nyhetsbrev och intranät.
  • Deltagande i segmentets ledningsgruppsarbete.

Som medlem i kommunikationsavdelningen ingår även att:

  • Så ofta som möjligt delta i avdelningens veckomöten och dagliga morgonmöten.
  • Vid behov bistå i krishantering.
  • I mån av tid vara med i koncernövergripande projekt av olika slag.
  • I rollen som kommunikationschef kan du i särskilda fall få förstärkning och uppbackning från övriga i kommunikationsavdelningen.

Bakgrund

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom exempelvis kommunikation eller journalistik. Antagligen har du minst tio års erfarenhet av kommunikationsuppdrag med stort eget ansvar. Du behöver vara en mycket vass skribent som kan producera allt från korta texter för sociala medier till rapporter av olika slag. Som person är du samhälls- och människointresserad med hög servicenivå. Du är en prestigelös, flexibel och hjälpsam lagspelare som även kan jobba självständigt och ta egna initiativ.

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen att söka så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan. Vid frågor om rekryteringen - kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com eller Erik Haglöf: erik.haglof@bohmans.com.AcadeMedia Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com