Kommunikationschef

Biometria som är en fusion av SDC och tre virkesmätningsföreningar är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning. Biometria verkar inom skogsnäringen med uppgift att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på den svenska virkesmarknaden. 

Företaget erbjuder tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet samt virkeshandeln. Vi arbetar även långsiktigt i nära samarbete med forskningsinstitut och universitet.

Biometria har uppdraget att genomföra opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Genom detta arbete erbjuder vi en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Vi är 850 anställda med verksamhet i hela Sverige.

Biometria svarar för mätning och redovisning av i stort sett all handel med rundvirke i landet och merparten av biobränslet. Företaget är en drivande aktör inom skogsbrukets digitalisering och står nu i begrepp att införa en ny IT-plattform i skogsbruket, benämnd VIOL 3.

Den mer kommersiella delen av verksamheten är en liten del av omsättningen. Då Biometria inte är kommersiellt drivet finns inte behov av traditionell marknadsföring mot kund. Däremot finns ett stort behov av att bygga och stärka positionen inom skogsbruket där Biometria har ett uppfattande uppdrag.


Biometria söker nu därför en kommunikationschef med placering i Uppsala eller Sundsvall. Tjänsten är ny, med rapportering direkt till vd och innebär personalansvar för en kommunikatör.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Kommunikationschefens övergripande och primära uppgift är att stärka varumärket och dialogen med omvärlden och innebär ansvar för extern och intern kommunikation. I tjänsten ingår både strategiskt arbete och att skapa en struktur, men en lika stor del av arbetet handlar om att vara operativ och utföra uppgifterna.


Exempel på arbetsuppgifter:

  • Kommunicera nyheter och relevant information mot omvärlden, d.v.s. skogsnäringen, medlemmar och relevant media.
  • Vara drivande i medierelationer samt omvärldsbevakning
  • Säkerställa att tjänster presenteras på ett optimalt sätt i hela skogsbruket
  • Medverka i dialogen med universitet och andra institutioner
  • Aktivt arbeta med Employer Branding mot olika målgrupper i landet
  • Internkommunikation (exempelvis intranät)
  • Digital kommunikation (hemsida samt digitala utskick)
  • Krishantering
  • Sociala medier

 

Bakgrund/Kravprofil
Lämplig bakgrund för att lyckas i den här tjänsten är relevant akademisk examen samt minst 5-7 års erfarenhet inom kommunikationsområdet. Du är en mycket god skribent och kommunikatör. Erfarenhet av komplex icke kommersiellt driven verksamhet samt erfarenhet av skogsindustri eller närliggande bransch är meriterande. Intresse för hållbarhetsfrågor är positiv. Vi ser gärna att du är en energisk doer som kan kavla upp ärmarna och få jobbet gjort.

Välkommen med din ansökan
Biometria samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk. Skicka gärna in din ansökan med CV och ett personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande och rekryteringsarbetet intensifieras i augusti. Ansökningar behandlas strikt konfidentiellt. För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Ebba Stragne ebba.stragne@bohmans.com / +46 (0)76 800 98 08 eller Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / +46 (0) 708 44 11 60.Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb