Kommunikationschef

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 7 000 MSEK och har drygt 3000 anställda på 18 anläggningar och kontor. Vi arbetar för att bidra till en mer klimartsmart vardag och står bakom flera av Sveriges mest välkända varumärken, såsom Grumme, Felix och OLW. Vi vill vara din vän i vardagen.

Vi är inne i en spännande fas inom Orkla där omvärlden förändras snabbt och ställer nya krav på oss som bolag. Konsumenters förväntan är inte antingen eller, utan både och. De efterfrågar hög kvalitet, tillgänglighet och god smak - samtidigt som hållbarhet och det lokala blir en allt viktigare parameter. Vår vardagskonsumtion av mat och hygienprodukter har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen. För oss som ledande aktör inom dagligvaror är det självklart att vara en del av lösningen och vi har bestämt oss för att ta på ledartröjan för ett bättre klimat.

Orkla Sverige söker nu en Kommunikationschef för ett längre vikariat i ett år med start i februari 2021. Rollen innebär många kontaktytor, varierade arbetsuppgifter och ett högt tempo under ett år av möjligheter att bidra till och utvecklas i ett av Sveriges mest dynamiska dagligvaruföretag.

Kommunikationsavdelningen arbetar som en central funktion för samtliga bolag inom Orkla Sverige; Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care och Orkla Food Ingredients. Det övergripande målet är att stärka Orklas kännedom och rykte i Sverige, driva en aktiv och engagerande intressentdialog samt verka som affärspartner till alla bolag genom strategiskt och operativt kommunikationsstöd. Du rapporterar till Kommunikationsdirektör för Orkla Sverige och i teamet ingår ytterligare en Kommunikationschef och en Kommunikationsspecialist. Placering är på kontoret i Solna, men i dagsläget arbetar vi huvudsakligen hemifrån.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som Kommunikationschef är bred och variationsrik. Du arbetar med att driva opinion för några av nyckelfrågorna för en mer hållbar framtid och stöttar samtidigt Orkla Sveriges bolag som affärspartner för Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care, Orkla Wound Care, Health & Sports Nutrition Group samt Orkla Food Ingredients. Rollen omfattar även att bidra med strategiskt och operativt kommunikationsstöd och att genom proaktiva kommunikationsinsatser stärka och utveckla Orkla Sveriges varumärke som en garant för hållbara val i vardagen. 

Utifrån kommunikationsplan och strategi för Orkla Sverige är du delaktig i att jobba fram olika kommunikationsinitiativ som kan handla om att utforma pressmeddelanden, undersökningar, debattinlägg och proaktivt ta vara på möjligheter när de uppstår. Kris- och beredskapsarbete samt den interna kommunikationen för att skapa medarbetarengagemang, en gemensam kultur samt god förståelse för bolagsaffären är också viktiga delar av denna roll samt att stötta med kommunikation i samband med förändring.

Andra delar av tjänsten kretsar kring mediehantering (du ingår i pressjoursteamet), att coacha och medieträna talespersoner samt att ibland själv vara talesperson. Du bidrar med PR-stöd i samband med lanseringar och event samt stöttar fabriksledning inom intern och extern kommunikation.


Din bakgrund

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, kommunikation, media, journalistik eller motsvarande. Antagligen krävs det minst fem års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och vana att hantera dialog med olika typer av målgrupper för att trivas och lyckas i denna roll.

Vi förväntar oss att du har utmärkta kunskaper i både svenska och engelska, är nyfiken och väl insatt i digitala möjligheter och har goda insikter i medielandskapet. Att vara en god skribent och förstå hur journalistik fungerar med förståelse för kommersiella miljöer och förmågan att vara en flexibel lagspelare med stor arbetskapacitet är andra krav. Du har även god känsla för att anpassa budskap och kommunikation till olika typer av målgrupper och kanaler.

En god förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samt vara en relationsskapare som har lätt för att samarbeta är andra framgångsfaktorer. Du känner igen dig i våra värdeord modig, inspirerande och trovärdig. Tempot kan tidvis vara högt och arbetet ställer krav på både detalj- och helhetssyn. Du är prestigelös nog att kunna arbeta både strategiskt och operativt och förstår vikten av att vara en i laget. Arbetet kan komma att kräva vissa resor inom Sverige, då vi har kontor och anläggningar på flera platser i Sverige.

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev omgående, då urval och intervjuer sker löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076-800 98 08 eller Erik Haglöf på erik.haglof@bohmans.com / 070 – 844 11 60.

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb