Kommunikationsdirektör

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 9 000 MSEK och har drygt 3000 anställda. I Sverige är Orkla verksamt genom affärsområdena Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care och Orkla Food Ingredients, alla med starka varumärken inom varje område som exempelvis Abba, Family Fresh, Grumme, Kalles Kaviar, Felix, Pauluns OLW, Göteborgs Kex, Ballerina och Brago. Orkla ASA är noterat på Oslobörsen och har sitt säte i Oslo. Orklas koncern omsatte 40 miljarder NOK 2017.

Orklas vision är att göra varje dag bättre - med lokala och hållbara varumärken som skapar glädje. Vill du vara med och bidra till att flera av Sveriges starkaste varumärken fortsätter att växa och utvecklas? Vill du vara med och bygga en kultur som gör att 3 000 skickliga medarbetare verkar mot samma mål? Då kan du vara Orklas nya kollega. 

Orkla vill prata med en tydligare röst. Därför togs nyligen beslut om att stärka koncernens kommunikationsfunktion, och därmed skapa möjligheter att arbeta mer strategiskt och övergripande. Vi söker därför en kommunikationsdirektör som ska ansvara för Orklas kommunikation i Sverige. Du kommer arbeta nära våra svenska företag och se till att vi har en öppen och god dialog både internt och mot våra många externa intressenter.

Kommunikationsdirektören har personalansvar för tre kommunikationsansvariga och rapporterar till Senior Vice President Communication på Orkla ASA. Placering är på kontoret i Solna Business Park alternativt i Malmö. Om personen vill vara placerad i Stockholm ingår resor till Malmö omkring 1-2 gånger per vecka (och vice versa).

Vi erbjuder dig
Kommunikationsdirektören har en bred och variationsrik roll och ansvarar för all Orklas Corporate Communication i Sverige. Du stöttar alla bolag och avdelningar med såväl interna som externa kommunikationsaktiviteter, koordinerar externa budskap och arbetar med att stärka och utveckla Orklas varumärke och kultur. Rollen omfattar även arbete med politisk påverkan samt personalansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta och vara rådgivare åt vd:ar och andra ledare när det handlar om kommunikation, hantera dialog med olika målgrupper och intressenter, ansvara för krishantering, internkommunikation och vara talesperson för Orkla. Kommunikationsdirektören stöttar, coachar och har personalansvar för hela kommunikationsteamet.


Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning från universitet/högskola inom exempelvis ekonomi, kommunikation eller journalistik. Antagligen krävs det minst 8-10 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, ledarerfarenhet, erfarenhet av ledningsgruppsarbete och vana av att hantera dialog med olika typer av målgrupper. Du har även arbetat med politisk påverkan i någon form.

Vi förväntar oss att du har strålande kunskaper i både svenska och engelska, är nyfiken och väl insatt i digitala möjligheter och har djup affärsförståelse genom gedigen kommersiell erfarenhet. Att du är driven och trivs med att arbeta såväl på egen hand som tillsammans med andra är viktigt för att lyckas i rollen. Andra avgörande personliga egenskaper är att vara utåtriktad, positiv och nätverkande. 

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev omgående, eftersom vi går igenom ansökningar löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans nätverk. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076-800 98 08 alt. Erik Haglöf på erik.haglof@bohmans.com / 070- 844 11 60.

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb