Kommunikationskunnig Social Media Manager

Städa Sverige Ekonomisk Förening är en del av den svenska idrottsrörelsen. Medlemmarna i föreningen är uteslutande ideella idrottsförbund. Idrottsungdomar från dessa förbund utgör också basen för vår verksamhet. Vi har i trettio år engagerat ungdomsidrotten i att städa olika delar av den svenska miljön. Mest välkänd är vår kampanj längs Sveriges vägar med årligen 400 föreningsuppdrag och i runda tal 1 000 ton upplockat skräp längs de större vägarna. Kampanjen stöds av näringslivet och Trafikverket och sträcker sig från Norrbotten till Skåne.

Förutom vägstädning driver vi miljöprojekt på 100-tals kuststränder där vi säkerställer att 3000 säckar med skräp hamnar på återvinningsstationer istället för i haven. Det senare projektet berör knappt hälften av landets kommuner.

Vi söker nu en sociala medier-specialist med kommunikationskunskaper för ett år, med chans till eventuell förlängning. På Städa Sverige får du ett samlat ansvar för vår kommunikation och vår digitala marknadsföring. Med ditt engagemang och kompetens driver du också vår varumärkeskännedom i prioriterade kanaler och skapar högt engagemang i bland annat sociala medier. Du har ett helhetsansvar för vår kommunikation och är en stödfunktion till våra projektledare.

Arbetsuppgifter och ansvar:

  • Stärka varumärkeskännedomen om Städa Sverige
  • Säkerställa layout inom ramen för den grafiska profilen
  • Skapa stringens i budskap och kanaler
  • Vidare utveckling av digitala kanaler
  • Analys av hemsida och digitala kanaler utifrån relevanta KPI:er
  • Ansvara för köpta aktiviteter inom SoMe och uppföljning
  • Ansvara för kommunikationsplan inkl. budget
  • Intern handledning, inkl digitala utbildningar och manualer
  • Produktion av content, nyhetsbrev, pressmeddelanden

Din profil:

  • Vi söker dig som har några års erfarenhet av en liknande roll. Du är inte främmande för att arbeta med digital marknadsföring och du har god kännedom om den här typen av arbetsuppgifter.

Tjänsten är heltid med placering i Stockholm, Hammarby Sjöstad, och planerat tillträde i december. Budgetansvar ingår och du rapporterar till VD. Städa Sverige har för närvarande 11 anställda och kommer att fortsätta utveckla erbjudanden inom miljöområdet de närmaste åren.

Vi sitter i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Ansökningshandlingar skickas via mail till mats.wesslen@stadasverige.se.  Frågor mailas på samma adress.

 

Städa Sverige Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb