Kommunikationsrådgivare inom finansiell kommunikation/IR

Diplomat Communications är en ledande och växande svensk byrå inom strategisk kommunikationsrådgivning. Diplomat hjälper ledningsgrupper och styrelser i svenska och internationella företag att bygga förtroende, hantera risker och driva förändring. Med ett fullt integrerat erbjudande verkar Diplomat i skärningspunkten mellan näringsliv, politik, finansmarknader och media. Diplomat grundades 2003 och är fortfarande partnerägt. Diplomat är även del av den amerikanska byrån Teneos internationella nätverk.

Under 2020 inledde Diplomat Communications en tillväxtsatsning inom finansiell kommunikation. Klas Landelius rekryterades som VD med ansvar för att driva satsningen, med lång erfarenhet av kommunikationsrådgivning i samband med börsnoteringar, M&A-transaktioner, aktieägaraktivism och investor relations. Han kom närmast från en konkurrent där han hade ansvarat för ett nordiskt erbjudande inom finansiell kommunikation.

Under 2021 tog satsningen på finansiell kommunikation fart ordentligt när Diplomat fick förtroendet att agera kommunikationsrådgivare i ett tiotal börsnoteringsprocesser samt ett flertal M&A- och IR-uppdrag. Bland de börsnoteringar som Diplomat var med och gjorde finns såväl stora koncerner på Nasdaq Stockholm som snabbväxande SaaS-scaleups på First North.

Med en fortsatt stor pipeline av uppdrag utökas nu teamet ytterligare för att hantera expansionen. Diplomat söker därför nya medarbetare med inriktning finansiell kommunikation/IR. Som ny medarbetare blir du en del av ett sammansvetsat gäng som sitter på ett centralt placerat kontor på Nybrokajen i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en senior kommunikationsrådgivare som kan stötta bolagets uppdragsgivare med kvalificerad strategisk kommunikationsrådgivning, främst inom området finansiell kommunikation med fokus på börsnoteringar, M&A-transaktioner och löpande IR-rådgivning. Arbetet innebär också att leda och stötta juniora medarbetare i att göra research, utveckla kommunikationsstrategier och att ta fram och skriva kommunikationsmaterial. Det finns också möjligheter att jobba och utvecklas som rådgivare i angränsande områden såsom företagspositionering, förändringskommunikation och hållbarhetskommunikation. Rollen innebär även ett stort mått av nära samarbete med kunder och andra rådgivare. Avslutningsvis är omvärldsbevakning kring finansmarknaden både nationellt och internationellt en viktig faktor.

Din bakgrund
Du har förmodligen en akademisk examen inom t ex finans, ekonomi, juridik, journalistik eller motsvarande samt sannolikt minst tre till sju års relevant arbetslivserfarenhet inom finansiell kommunikation, antingen i en roll som konsult/rådgivare eller från kundsidan som t ex IR-ansvarig. Den vi söker kan också ha erfarenhet från affärs- eller finansmedia, som aktieanalytiker eller andra roller med nära koppling till aktiemarknaden.

Ett samhälls- och aktieintresse kombinerat med att vara en vass kommunikatör i såväl tal som skrift är avgörande för att lyckas i den här rollen. Du är också väl förtrogen med finansiella rapporter och analyser. Som person är du driven, utåtriktad, noggrann, med en stark inre motor och du trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar Diplomat med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din kompletta ansökan som inkluderar ett personligt brev samt CV. Ansök via länken till höger ovan. Under vecka 28-32 tar processen paus för att därefter intensifieras.  För mer information om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com eller Erik Haglöf: erik.haglof@bohmans.com.

 

Diplomat Communications Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb