Kommunikationsrådgivare inom hållbarhet till Diplomat Communications

Diplomat Communications är en ledande och växande svensk byrå inom strategisk kommunikationsrådgivning. Diplomat hjälper ledningsgrupper och styrelser i svenska och internationella företag att bygga förtroende, hantera risker och driva förändring. Med ett fullt integrerat erbjudande verkar Diplomat i skärningspunkten mellan näringsliv, politik, finansmarknader och media. Diplomat grundades 2003 och är fortfarande partnerägt. Diplomat är även del av den amerikanska byrån Teneos internationella nätverk.

Med knappt åtta år kvar av FN:s hållbara agenda 2030 övergår hållbarhetsförväntningarna på företag allt snabbare i skarpa krav. Diplomat Communications har lång erfarenhet av att hjälpa företag att navigera rätt på hållbarhetsområdet. Vi hjälper bland annat våra kunder att formulera en hållbarhetsstrategi, att sätta upp målsättningar, att navigera rätt i regelverk och omvärldsförväntningar, samt att använda hållbarhet i kommunikation och positionering.

Vi stärker nu teamet ytterligare och söker en erfaren konsult som vill vara med på resan att utveckla Diplomats erbjudande inom ESG och hållbarhet. Du kommer till ett sammansvetsat gäng med kontor på Nybrokajen i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en senior kommunikationsrådgivare som stöttar bolagets uppdragsgivare med kvalificerad strategisk kommunikationsrådgivning, främst inom ESG och hållbarhet. Vi söker någon som har god kännedom om rapportering och regler liksom nyttan i hållbara affärer, samt en person som förstår vad som är fällor och vad som är framgångsfaktorer på området. Arbetet innebär också att leda och stötta juniora medarbetare i att göra research, utveckla kommunikationsstrategier samt att ta fram och skriva kommunikationsmaterial. Det finns också möjligheter att jobba och utvecklas som rådgivare inom angränsande områden såsom företagspositionering, förändringskommunikation och finansiell kommunikation. Rollen innebär även ett stort mått av nära samarbete med kunder och andra rådgivare. Avslutningsvis är omvärldsbevakning kring hållbarhet både nationellt och internationellt en viktig uppgift.

Din bakgrund
Du har förmodligen en relevant akademisk examen och sannolikt fem till sju års relevant arbetslivserfarenhet inom kommunikation om hållbarhetsfrågor, antingen i en roll som konsult/rådgivare eller från kundsidan som t ex hållbarhetschef eller hållbarhetskommunikatör.

Ett samhälls- och näringslivsintresse kombinerat med att vara en vass kommunikatör i såväl tal som skrift är avgörande för att lyckas i den här rollen. Du är också väl förtrogen med regelverken inom hållbarhetsområdet som t ex EU:s lagkrav, andra internationella regelverk och är väl insatt i hur en hållbarhetsrapport utformas. Som person är du driven, utåtriktad, noggrann, med en stark inre motor och trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar Diplomat med Bohmans Nätverk. Varmt välkommen med din kompletta ansökan som inkluderar ett personligt brev samt CV. Ansök via länken till höger ovan.

För mer information om tjänsten, kontakta gärna Ebba Stragne tel +46(0)768 00 98 08 ebba.stragne@bohmans.com eller Erik Haglöf tel +46(0)708 441160 / erik.haglof@bohmans.com.

 

Diplomat Communications Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb