Kommunikationsrådgivare

Fogel & Partners är en av Sveriges ledande rådgivningsfirmor inom strategisk kommunikation. Våra medarbetare har många års erfarenhet av M&A, börsnoteringar och kriskommunikation, samt strategisk kommunikationsrådgivning till bolag och ägare. Vi är verksamma på en internationell marknad och arbetar med både nordiska och globala kunder. Fogel & Partners är Associate Partner till Finsbury Glover Hering (www.fgh.com). Nätverket ger våra kunder tillgång till över 1 000 kommunikationsexperter på 25 kontor över hela världen – bland annat i New York, London, Frankfurt, Bryssel, Berlin, Washington, Los Angeles, Hongkong, Singapore och Beijing.

Fogel & Partners, en av Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kapitalmarknadskommunikation, söker en kommunikationsrådgivare (manager) som vill jobba i gränslandet mellan kommunikation, finans och hållbarhet.

Hos oss får du arbeta med strategisk kommunikation för högprofilerade kunder i affärskritiska situationer såsom finansiella transaktioner, kriser och företags förändringsresor. Du kan förvänta dig en brant utvecklingskurva och en unik möjlighet att arbeta med några av de mest högprofilerade projekten i Sverige. Vi är ett företag som anlitas i de mest komplexa situationer av internationella och svenska bolag. Du får även möjlighet till internationellt utbyte via vårt Global Partnership. Vi arbetar på uppdrag av företagsledare och styrelser inom områdena Transactions & Special SituationsCapital Market CommunicationCorporate Communication och Strategic Sustainability & ESG Advisory.

Vi söker dig som har ett stort intresse för näringsliv, kapitalmarknad, media och samhällsfrågor och vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete. Vårt kontor finns centralt på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På Fogel & Partners arbetar du med kommunikation som påverkar och driver förändring, ofta i affärskritiska situationer där kapitalmarknadens syn på bolagens kommunikation är avgörande. Tjänsten som Manager är mitt i Fogel & Partners utvecklingstrappa och kräver minst 3-6 års relevant erfarenhet. Den innebär att du tar en tydlig projektledarroll och självständigt leder kundprojekt med stöd från seniora kollegor, och driver utveckling av befintliga kundrelationer. I rollen som manager ingår att:

 • Stödja våra uppdragsgivare med kvalificerad strategisk kommunikationsrådgivning
 • Genomföra research, analyser och identifiera kommunikationsbehov för existerande och potentiella kunder
 • Arbeta både strategiskt och hands-on med exempelvis budskapsplattformar, budskapsträningar, perceptionsstudier, equity stories samt kommunikations- och hållbarhetsstrategier
 • Arbeta löpande i kommunikations- och IR-projekt samt planera och styra arbetsprocesser
 • Etablera goda relationer med bolagsrepresentanter, rådgivare och media

Den vi söker

 • Har minst 3-6 års relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis företags kommunikations/IR-enhet, konsultföretag inriktad mot kommunikation, strategi, hållbarhet eller IR. Den vi söker kan också ha annan bakgrund som exempelvis finansiell journalistik eller investment banking
 • Har goda akademiska meriter med examen i exempelvis ekonomi eller statsvetenskap
 • Är allmänbildad med ett stort samhälls- och aktieintresse
 • Är väl förtrogen med finansiella rapporter, hållbarhetsrapporter och företagsanalyser
 • Är en god skribent med ett intresse för kommunikation och påverkan, och talar och skriver flytande på svenska och engelska
 • Är en digital native och välorienterad i det snabbt föränderliga medielandskapet

Som person är du driven, självständig och stresstålig med god analytisk förmåga och noggrannhet. Du är beredd att utföra olika typer av uppgifter, högt som lågt, med kvalitet och positiv attityd. Du gillar att jobba utåtriktat, såväl självständigt som i team. Du attraheras av att få arbeta i händelsernas centrum med affärskritisk rådgivning, i periodvis intensiva projekt där din tillgänglighet förväntas vara hög.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Ansök via länken till höger ovan, gärna så snart som möjligt. Vi intervjuar löpande. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com / 076 800 98 08.

 

 

Fogel & Partners Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb