Marketing Automation Manager till Mitt i

Lokaltidningen Mitt i består av 31 lokaltidningar över hela Storstockholm och i Göteborg. Mitt i kommer ut varje vecka till totalt nära 1,2 miljoner hushåll i Sveriges största städer. Med ett lokalt, aktuellt och trovärdigt innehåll kombinerat med relevanta annonser har man skapat en enorm räckvidd i sitt utgivningsområde. Mitt i är idag ungefär 130 anställda, varav cirka 65 jobbar på redaktionen och 45 på säljavdelningen, de flesta sitter på Liljeholmen.

Sveriges största lokaltidning Mitt i — med en räckvidd om närmare 900 000 människor varje vecka — är i en förändringsfas och utvecklingen av marknadsfunktionen med fokus på såväl kundnöjdhet som konvertering är prioriterad. Just nu söker vi en Marketing Automation Manager för att driva transformationsresan och förflyttningen mot att bli än mer kundcentriska genom hela det digitala ekosystemet. 

Ingen läser tidningar längre — men alla läser Mitt i. En genomsnittlig månad läser 7 av 10 stockholmare mellan 16-80 år minst en av Mitt i:s alla tidningar. På webbplatsen mitti.se sker den snabba bevakningen och i tidningen får läsare fördjupningen. De senaste åren har Mitt i genomgått en omfattande strukturell förändring från entreprenörsdrivet till strukturdrivet, och har idag en unik position i Stockholm i en (global) trend mot hyperlokala nyheter och som bärare av mediaprodukter som skapar effekt och värde för annonsörerna.

I rollen som Marketing Automation Manager blir du en nyckelspelare i definition och utveckling av strategiska projekt och initiativ för att bygga en kommersiell marknadsapparat och nå övergripande mål. Fokus ligger på att stärka attraktionskraften och förbättra kundrelationerna genom hela det digitala ekosystemet — från Prospect/Lead, Sell, Upsell, Farming till Win Back. Du stöttar i att säkra ett starkt framtida Mitt i, mot målet att förvärva nya kunder, bibehålla hög kundnöjdhet och öka andelen återkommande kunder. 

Som Marketing Automation Manager säkerställer du effektivisering genom utökad och förbättrad digital infrastruktur och marketing automation (sätter upp processer, workflows och mallar för automation från ax till limpa). Du definierar och implementerar KPIer för marketings kundresa, samt utvecklar månadsrapporter för att följa framsteg.

Som Marketing Automation Manager arbetar du nära och rapporterar till VD. Du samarbetar också tätt med avdelningar såsom Försäljning och Redaktion för att driva tillväxt och öka effektiviteten för Mitt i:s marknadsföringsinsatser. Du är central i att stärka organisationen genom att bidra till ”Ett Mitt i” med en stärkt vi-känsla, kultur och uppslutning kring fastslagna mål. För rätt kandidat finns goda möjligheter att påverka och utveckla rollen och ansvarsområdet.

Om rollen
För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg i att: 

  • Orientera dig i försäljning och affärsutveckling, samt jobba nära säljorganisationen.
  • Skapa och hantera workflows för att automatisera och strömlinjeforma marknadsföringsprocesser genom hela det digitala ekosystemet.
  • Ansvara för att underhålla, och löpande utvärdera en Marketing Automation plattform (i Mitt i:s fall en skräddarsydd sådan).
  • Skapa, utveckla och koordinera alla automatiserade kampanjer och e-postutskick.
  • Utarbeta kommunikation och copy för kampanjer, samt samverka med redaktionella och kreativa enheter för stöd i utveckling och produktion av innehåll.
  • Analysera data och prestanda för kampanjerna för att kontinuerligt optimera resultat.
  • Genomföra A/B-testning av olika kampanjelement och anpassning baserat på insamlad analys.
  • Utbilda och inspirera kollegor inom området marketing automation, data och analys.

Om dig
Vi söker en person med relevant akademisk utbildning från högskola/universitet med inriktning  marknadsföring, analys, ekonomi eller motsvarande. Du har 5+ års arbetslivserfarenhet i för tjänsten relevant roll, där fokus ligger på affärsmässighet, kreativitet och analytiska färdigheter kopplat till arbete med kunden i centrum. B2B-marknadsföring och arbete med ett digitalt ekosystem för en analog produkt är meriterande.

Du ges möjligheten att följa med på en spännande förändringsresa där du har goda möjligheter att påverka utvecklingen och ta ett stort eget ansvar för en stimulerande roll och arbetsmiljö. Vi tror därför att du är orädd, initiativtagande och självgående, men också strukturerad, välorganiserad och har lätt för att fatta (men också omvärdera) beslut.

Du tar ansvar för din uppgift, samtidigt som du stöttar och inspirerar människor runt omkring. Du är utvecklingsorienterad och van vid att samarbeta, testa och iterera lösningar tillsammans med olika delar av en organisation. Du har utmärkta kommunikationsfärdigheter samt talar och skriver obehindrat på engelska och svenska. 

Välkommen med din ansökan!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsorten är Liljeholmen, Stockholm. Du har kontoret som utgångspunkt, men med flexibilitet vad gäller distansarbete.

I denna rekrytering samarbetar Mitt i med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:
Anders Welin på t: ‭+46 706 33 21 37‬ eller anders.welin@bohmans.com
Maria Bomberg på t: +46 706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Innerstadspress / Mitt i Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

Liknande jobb