Marketing Media Specialist

Discovery Networks Sweden är landets näst största kommersiella mediahus och omfattar bland annat tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Discovery Channel, Eurosport samt Dplay, en av Sveriges snabbast växande online plattformar med 1, 7 miljoner startade strömmar per vecka. Discovery Networks Sweden ägs av Discovery Inc som är världsledande inom verklighetsbaserad tv-underhållning och som når över 3 miljarder tittare i 220 länder.

Marketing Media Specialist till Discovery Networks 

Vi söker dig som älskar analys, siffror, marknadsföring och populärkultur. Som vår analytiker på marknadsavdelningen kommer du vara en viktig kugge i marknadsföringen och kommunikationen av några av Sveriges mest kända TV personligheter och utbudet i alla våra kanaler.  

 Som Marketing Media Specialist ansvarar du för att;

 • Utvärdera och analysera all köpt media och organisk marknadsföring Skapa en tydlig struktur för rapportering och uppdatering och aktivt ge råd om förbättringar och/eller förändringar. 
 • Arbeta i nära samarbete med vår mediabyrå och säkerställa att vi utvärderar data från våra kampanjer från alla tillgängliga källor och gör korrekta analyser. 
 • Vara kontaktperson till externa undersökningsföretag  när vi genomför varumärkesundersökningar och vara den som presenterar och analyserar datan från dessa till resten av organisationen. 
 • I nära samarbete med vår estimeringschef säkra underlag, optimering och leveranser av vår interna promotering. 
 • Vara kontaktperson med våra kolleger i Norden och samarbeta kring undersökningar och rapportering.
 • Arbeta fram ”business cases” för framtida eller genomförda marknadsinvesteringar. 
 • Utvärdera resultatet i vår webb TV plattform Dplay liksom i våra andra kanaler kopplade till marknads KPI:er.
 • Vara vår expert inom marknad och vara den som kolleger vänder sig till för frågor om Google Analytics, Google Adwords, Facebook Business Manger och Adobe Analytics så att vi snabbt kan ta ut statistik, dra slutsatser och agera. 

Vi söker dig som har; 

 • Några års erfarenhet av analysera marknadsaktiviteter på en marknadsavdelning eller på en mediabyrå.
 • Goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta i Excel, Power Point och i Adobe Analytics och/eller Google Analytics.. Det är en fördel om du även har arbetat med Adwords och Facebook Business Manager 
 • Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, statistik eller liknande. 
 • Du har erfarenhet av att dra slutsatser från en mängd data och kunna sammanställa och presentera dem på tydligt och kommunikativt sätt.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta i en internationell miljö. Du måste känna dig fullt bekväm med att använda svenska och engelska i tal och skrift. 

 

För att lyckas i den här tjänsten är det viktigt att du är driven, strukturerad, noggrann, social och bra på att ta egna initiativ till förbättringar. Vi kan erbjuda dig en mångsidig roll med bra utvecklingsmöjligheter i en kreativ miljö där du får arbeta nära projektledare och kreatörer. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar. Arbetsplatsen är på Discovery Networks Sweden:s huvudkontor, i centrala Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Har du frågor kring tjänsten, kontakta gärna rekryteringskonsult Cecilia Schön Jansson på 0705604251. Vi intervjuar kandidater löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

cecilia.schon.jansson@bohmans.com

Liknande jobb