Marknadsansvarig för den svenska utbildningsmarknaden

Marknadsansvarig för den svenska utbildningsmarknaden

Itslearning är en ledande Europeisk lärplattform som är utvecklad för elever och lärare. Vår molnbaserade lösning underlättar att skapa kvalitativ undervisning, automatiserar vanliga uppgifter och skapar en personlig inlärningsupplevelse.   

Till vårt team i Sverige söker vi nu till en både skicklig och entusiastisk marknadsansvarig. Den får en unik möjlighet att arbeta med innehållsmarknadsföring, kampanjhantering och events i ett internationellt och levande SaaS-företag.

Du arbetar nära vårt lokala säljteam, skapar engagerande innehåll och kampanjer i Sverige, och ska eventuellt stödja marknadsföringsaktiviteterna även i Danmark. En idealisk kandidat har svenska som förstaspråk och är målmedveten, kreativ och proaktiv, med erfarenhet av digital innehållsmarknadsföring och erfarenhet av att driva framgångsrika marknadsföringskampanjer. Om du dessutom har en journalistisk erfarenhet eller har arbetat med kommunikation, innehållsskapande eller användarengagemang är detta ett plus.

Arbetsbeskrivning/Huvudansvar

• Identifiera, planera och verkställa den bästa marknadsföringsstrategin för att stödja våra företagsmål och för att säkerställa nöjda kunder och engagerade användare.

• Skapa engagerat innehåll och marknadsföringskampanjer riktade till beslutsfattare, skolägare och influencers, från grund- och gymnasieskolor upp till högre utbildning.

• Skapa nya kontakter för vårt svenska säljteam, vilket i sin tur leder till bokade möten och kontinuerlig pipeline inom valda segment i vår försäljning.

• Översätta och skräddarsy globalt tillhandahållet innehåll för de lokala marknaderna och utveckla nytt innehåll för att stödja lokala aktiviteter.

• Stödja och genomföra evenemangsstrategier, vilket kan inkludera mässor, virtuella evenemang och våra egna användarkonferenser, demos och webbseminarier.

• Initiera och genomföra kommunikation för att driva kännedom och öka användningen av vår plattform.

• Identifiera och kommunicera våra kunders framgångshistorier och användbara resurser för utbildningsmarknaden för att skapa positivt engagemang kring varumärket itslearning.

• Vi ser efter en proaktiv och samarbetsvillig kollega till vårt globala marknadsföringsteam, för att arbeta i nära samarbete med det svenska säljteamet,
pedagogiska konsulter och support.

Din profil

• Minst tre års erfarenhet av digitala marknadsföringskampanjer och innehållsskapande.

• Erfarenhet av framgångsrika genomföranden av kampanj- och evenemang/events.• Driven doer, med en stark vilja att få saker gjorda.

• Positiv attityd med ett "inget jobb för stort eller för litet"-tänk och förmåga att hantera flera aktiviteter samtidigt.

• Djup förståelse för digital marknadsföring, specifikt genom betalda och organiska sociala medier, innehållsmarknadsföring, Google Ads (Display och Sök) samt användning av analyser.

• Detaljorienterad med stor organisatorisk förmåga.• Behärskar engelska och svenska flytande, i tal och skrift. Danska är ett plus.

• Relevant marknadsföringsutbildning eller annan relevant kandidatexamen.

• Utbildningsmarknadsbakgrund är meriterande. Erfarenhet av någon av följande typer av system är meriterande:  Adobe Creative Cloud, Hubspot, Salesforce, WordPress, PR/mediarelationer.

Vad kan vi erbjuda?     

En dynamisk, rolig och engagerande tjänst!

Detta är en kreativ marknadsföringsroll med möjlighet att påverka och forma vår marknadsföringsstrategi och våra aktiviteter, hjälpa oss att förbättra vardagen för tusentals elever, lärare, utbildningsledare och föräldrar.    

Ett bra team! Du blir en del av en internationell marknadsföringsorganisation med erfarna och mycket engagerade kollegor över hela Europa och får arbeta nära det lokala säljteamet.    

Ett flexibelt paket! Vi underlättar för motion och aktiviteter, flexibla arbetstider, distansarbetsmöjlighet och ett centralt kontorsläge i Malmö.

Om företaget

Itslearning har vuxit från att vara en lokal norsk startup till att bli den ledande europeiska leverantören av lärandehantering. Vårt mål är att stärka lärare och hjälpa elever att nå sin potential. Idag hjälper vi miljontals människor runt om i världen att förbättra läranderesultat på alla utbildningsnivåer. Itslearning, med huvudkontor i Bergen, Norge, har åtta kontor över hela Europa med 170 anställda och kunder i 26 länder.

Läs mer om oss på itslearning.com. 2019 blev itslearning en del av Sanoma Group (FI). Med Sanomas starka finansiella stöd och långsiktiga fokus har itslearning stärkt sin position för vidareutveckling och tillväxt i Europa. Sanoma är noterat på Nasdaq Helsinki. Mer information finns på sanoma.com.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start omgående eller vid överenskommelse. Ansök gärna redan idag med ditt CV och personliga brev! Välkommen med din ansökan!

Itslearning samarbetar med Bohmans Nätverk.

För mer information kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / tel +46 (0) 708 44 11 60 eller Linda Schmidt, linda.schmidt@bohmans.com. tel +46(0)76 408 77 91

 

 

itslearning AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.schmidt@bohmans.com

Liknande jobb