Marknadsansvarig

Verbum AB grundades 1911 och är ett mediaföretag riktat till den kyrkliga organisationsmarknaden i Sverige. Verbum utvecklar och marknadsför media- och kommunikationsprodukter (böcker, tidningar, kunduppdrag och digitala tjänster) inom tros- och livsfrågor samt kyrklig administration. Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är en av de ledande utgivarna av teologisk litteratur. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av digitala och fysiska mediaprodukter av högsta kvalitet.

Verbum AB ingår i mediekoncernen Berling Media AB. Verbum har 33 anställda och omsätter cirka 106 Mkr. Placeringsort är Stockholm.

Vi utökar nu sälj- och marknadsavdelningen med en marknadsansvarig.

  • Brinner du för modern digital marknadsföring?
  • Kan du skapa effektiva kampanjer genom kreativ marknadsföring?
  • Vill du vara delaktig att utveckla en viktig samhällskraft?

Svarar du JA på ovanstående frågor borde du läsa vidare!

Verbum står inför en spännande utvecklingsresa och söker därför en marknadsansvarig för affärsområdet Tidning.

I rollen som marknadsansvarig ska du vara drivande i att hitta nya vägar att nå fler prenumeranter för våra tidningar. Du är ansvarig för att skapa en marknadsplan och budget och därefter är du operativt ansvarig för framtagandet och genomförandet av kampanjer och aktiviteter för att maximera prenumerationsintäkterna. Du är även länken mot vårt annonssäljbolag och ombesörjer att de har förutsättningarna att nå uppsatta mål. Här ingår att vara drivande, följa upp annonsförsäljningen och utveckla annonsaffären med förslag till både nya kunder och annonstjänster. Det tredje området du arbetar inom är uppdragsverksamheten, att tillsammans med vår säljare få in fler kunduppdrag från kunderna.

Affärsmannaskapet i dessa delar är kritiskt för att lyckas i denna roll. Att kunna presentera olika scenarier med kostnads- och intäktsanalys direkt kopplat till aktiviteterna är något du förväntas göra löpande.

Du kommer framförallt jobba operativt men du är också med och planerar den långsiktiga strategin. Man ska alltså gilla-/vara bra på att utföra, exekvera och implementera. Vi söker dig som har erfarenhet från modern digital marknadsföring, att med små medel ha flera kampanjer och aktiviteter igång samtidigt. Vidare är du en duktig copywriter, att kunna sätta samman en text anpassad till respektive kanal är något du gör löpande. Du tänker på helheten, från målgrupp och budskapet till distribution och leverans. Vi vill att du är någon som ständigt har ”örat mot rälsen” och tar in de senaste rönen inom marknadsföring i Verbums verksamhet.

Du är en erfaren projektledare som får saker att hända. Du ser helheten samtidigt som du är uppmärksam på detaljer. Vidare är du en utpräglad teamplayer som har lätt att samarbeta med andra och mycket kommunikativ. Du är också självständig och kan driva projekt på egen hand. Du bör ha några års erfarenhet från liknande uppdrag, kanske inom någon mediekoncern eller på byråsidan.

Du har ett stort eget driv och sätter upp höga mål för dig själv. Du kan arbeta med många olika projekt samtidigt och är van att arbeta under ett högt tempo. Du har lätt att skapa kontakter och förmåga att vinna gehör för dina idéer och uppslag.

Förmodligen har du utbildning inom marknadsföring, IHM, Berghs, Hyper Island eller liknande, men det är inget absolut krav.

Vad får du? Du kommer vara delaktig i ett ambitiöst marknadsteam som vill göra skillnad med sin marknadsföring. Du har en nyckelroll i Verbums digitala utveckling, både i produktutveckling av helt nya tjänster men framförallt i hur vi erbjuder våra tidningar och annonslösningar i framtiden. Rätt person har stor chans att påverka och göra skillnad för Verbums framtida utveckling.

Vi samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk, för mer information kontakta Jan Berkö, jan.berko@bohmans.com tel +46 (0) 73 626 30 43. Ansökningar hanteras löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

jan.berko@bohmans.com

0736263043

Liknande jobb