Marknadsansvarig

Axo Finans är en lånemäklare som arbetar med att jämföra privatlån åt konsumenter som antingen behöver stärka sin ekonomi temporärt eller bättra sin ekonomi genom att samla sina befintliga privatlån. Tack vare Axo Finans får konsumenten en bättre möjlighet att hitta ett bättre lån som passar deras ekonomiska situation till en låg kostnad. Vårt mål är att kunden alltid ska hamna i en bättre finansiell situation än vad han eller hon hade hamnat om kunden istället gått direkt till en långivare eller via våra konkurrenter.

Axo står nu inför en spännande tid och skalar upp verksamheten i Sverige. Som ett led i detta söker vi nu en Marknadsansvarig.

Vi söker dig som är en driven, digital marknadsförare. Du gillar att jobba operativt, men tillsammans med VD sätter ni också den långsiktiga strategin. Det handlar om ”always on” marknadsföring och du drivs att ständigt förbättra, optimera och skruva på det vi gör för att optimera våra insatser. Vi tror du har några års erfarenhet från liknande roll, gärna med leads-generering och konvertering i fokus.

Du är en flyhänt skribent och behärskar det svenska språket mycket väl. Att sätta samman en text och anpassa den till respektive kanal är något du gör löpande. Du är bra på att se helheten, kan mappa kundresan från start till mål och vet vilka insatser som ska prioriteras i olika skeden. Med detta kommer också en affärsmässighet, dvs att finna nya kommersiella försäljningskanaler samt förstå och följa upp vilken ROI olika aktiviteter ger.

Vi lever av ett konstant flöde av leads och utan kunder som söker lån stannar hela verksamheten, i huvudsak är alltså marknadsföringen motorn i vår affär.

Dina prioriterade uppgifter blir att se till att:

 • säkerställa att befintliga leadsgenererande marknadskanaler fungerar dagligen antingen som kravställare gentemot performancebyrå eller genom egen handpåläggning (SEM, SOME, display, riktade kampanjer, SEO och affiliates
 • befintliga leadsgenererande kanaler optimeras utifrån kostnad per ansökan och utbetalt lån
 • aktivt undersöka nya leadsgenererande kanaler (testa + analysera)
 • aktiva kunder bearbetas med kanaler som e-mail, sms och gärna även sociala medier
 • hemsidan har korrekt information, är konverterings- och sökmotorsoptimerad
 • marknadsföringen sker korrekt utifrån lagar och direktiv från myndigheter
 • Axo håller sig up-to-date med det senaste inom marknadsföring
 • hantera marknadsbudget utifrån ett affärsmässigt perspekiv

Du är initiativrik, har stort eget driv, sätter upp höga mål för dig själv och kan arbeta med och driva många olika projekt samtidigt utan att tappa den långsiktiga riktningen. Du är en ”doer” som har förmågan att ”kavla upp ärmarna” och få saker genomförda.

Förutom att du är en flyhänt skribent så är det viktigt att du har mycket goda hantverkskunskaper i:

 • Google Ads (+ andra kanaler med betalt sök, YouTube-annonsering), Facebook-annonsering (inkl. Instagram) och annonsering i andra sociala medier (ex. Snapchat, influencer network)
 • att hantera Adobe Creative Suite (InDesign, Photoshop, Illustrator)
 • CRO (A/B-tester)
 • Office-paketet (excel, word, powerpoint)
 • budgetering och kostnads- / intäktsestimering

Förmodligen har du högskoleutbildning med inriktning på marknadsföring, eller annan utbildning inom marknadsföring, IHM, Berghs, Hyper Island eller liknande. Du kommer rapportera direkt till VD Sverige.

 

Om Axo Finans

Axo grundades i Norge år 2009 av Stig Arff och Morten Johansen, som fortfarande är aktiva i bolaget. Deras vision var att Axo skulle vara det mest innovativa företaget inom finansbranschen och spela i första divisionen bland lånemäklarna. Nyckelorden för att uppnå detta är att:

 • Göra det enkelt – förenkla alla processer så långt som möjligt
 • Vara snabba – en platt organisation med snabba beslutsprocesser
 • Professionalism – de som arbetar inom Axo ska vara väl insatta i finansbranschen
 • Gör det smart – sträva efter att investera det som är nödvändigt och strunta i ”nice-to-haves”

Vi samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk, för mer information kontakta Anders Welin, anders.welin@bohmans.com tel +46 (0) 70 633 21 37 eller Jan Berkö jan.berko@bohmans.com tel +46 (0) 73 626 30 43.

Ansökningar hanteras löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

+46706332137

Liknande jobb