Marknadschef

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare med visionen att skapa attraktiva och hållbara platser där människor inspireras. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Kungsleden är ett växande bolag med ett företagsklimat som genomsyras av en transparent och öppen kultur där det alltid är snabbt till beslut. Allt vi gör tar avstamp i våra värderingar: Omtanke, Glädje och Professionalism. Inom bolaget arbetar ca 110 personer. Kungsleden välkomnar mångfald oavsett kulturell bakgrund, sexuell läggning, funktionsvariation, religion eller ålder. Vi är jämställda på alla nivåer i bolaget och mångfalden bidrar på ett positivt sätt till Kungsledens utveckling.

Kungsleden söker en Marknadschef med rapportering till kommunikationschef. Tjänsten är nyinrättad, innebär personalansvar för två marknadsansvariga för regionerna Göteborg/Malmö samt Mälardalen och är placerad vid företagets huvudkontor i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Marknadschefens övergripande och primära uppgift är att utveckla en marknadsplan för Kungsleden, baserat på den övergripande kommunikations-och affärsplanen. Du ansvarar för och samordnar två marknadsansvariga och är även särskilt ansvarig för Stockholmsregionen. Övergripande syfte är att förstärka en positiv bild av företaget och varumärket till allmänheten och alla intressenter, särskilt investerare och hyresgäster.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbeta strategiskt och operativt i nära samarbete med kommunikationschefen för att leda och utveckla Kungsledens marknadsföringsinsatser.
 • Utveckla en marknadsplan med bl.a. aktiviteter/events för respektive område i Stockholm. I samarbete med områdescheferna i Stockholm ansvarar du även för genomförandet av dessa.
 • Innehållsansvar och planering för sajter/appar tillsammans med respektive områdeschef.
 • Projektleda marknadsaktiviteter tillsammans med respektive region – riktat till olika målgrupper.
 • Planera, genomföra och följa upp/utvärdera marknadsföringsinsatser i alla kanaler. Övergripande ansvar för marknadsarbete med NKI och CRM.
 • Ansvara för omvärldsbevakning, koordinera nyhetsutskick osv.

 • Representera Kungsleden vid relevanta sammanhang, som exempelvis mässor och liknande genom att vara en god ambassadör med professionalism, omtänksamhet och glädje.Kravprofil

Lämplig bakgrund för att lyckas i den här tjänsten är:

 • Minst fem års erfarenhet av marknadsföringsarbete – både på strategisk och operativ nivå.
 • Företrädelsevis har du arbetat inom fastighetsbranschen och har erfarenhet av marknadsföring på börsnoterat företag.
 • Du är en mycket kompetent projektledare och har samtidigt en kreativ ådra med känsla för färg och form.
 • Har du jobbat med PR, event eller liknande är det meriterande - likaså om du har ledarerfarenhet.
 • Vi vill också att du är en god och snabb skribent, både på svenska och engelska.
 • Du har relevant akademisk utbildning
 • Vi värdesätter egenskaper hos dig som att du är prestigelös, förändringsbenägen, öppen, lösningsorienterad, engagerad och ansvarstagande.
 • Befattningen kräver att du är bra på att samarbeta såväl inom företaget som med leverantörer.
 • Du kommer att ha frihet under ansvar, ofta med strikta deadlines och periodvis med hög arbetsbelastning.Välkommen med din ansökan

Kungsleden samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk. Skicka gärna in din ansökan med CV och ett personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande. Ansökningar behandlas strikt konfidentiellt. För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Ebba Stragne, ebba.stragne@bohmans.com, +46768009808 eller Cecilia Schön Jansson, cecilia.schon.jansson@bohmans.com, +46705604251.

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb